Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (11)

plakát

Lítá v tom (2023) 

Film mě pobavil i přes předvidatelný a jednoduchý děj. Do kina mě nalákal hlavně Kryštof Hádek, filmy s ním si nenechám uniknout. Sedí mi ale v jiných žánrech….prostě mu nesedí zamilované role…nevěřím mu to!

plakát

Špindl 2 (2019) 

Bizarní slátanina, prošpikovaná reklamní kampaní, která se však minula účinkem. Komedie, při které se nezasmějete a pokud ano, tak pouze nad trapností děje. Špatné od režie, scénáře, střihu, až po příšerné herecké výkony. Korunu tomu nasadila po botoxu nateklá, ufňukaná Hrachovcová. Za některé herce mi bylo až trapně, do čeho se nechali uvázat.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Možná jsem ovlivněn i tím, že paní, která se seděla vedle mě, v záchvatech smíchu lomcovala sedačkou tak, že jsem přestával chvilkama sledovat plátno. Ano, ten film je oddychový, pozitivně naladěn a nedivím se tedy, že osloví řadu diváků. Jsou to však především diváci, kteří ulítávají na seriálech typu Ordinací, Ulic, atd. Pro jednoduchý humor a předvídatelný děj, je pro mě tento film o něco více stravitelnější, než například "komedie" Špindl. Aktuálních 80% si opravdu zdaleka nezaslouží. No co...vzal jsem na to ženu a nahnal tím alespoň nějaké rodinohodiny...

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Bravurní filmová pocta geniální hudební skupině, na které jsem vyrůstal. Silný zážitek, který na závěr vygraduje natolik, že budete je ztěžka zadržovat slzu v oku. Skvělé obsazení i provedení celým dějem, bez jediného hluchého místa. Dál už není potřeba nic psát...prožijte si to také!

plakát

Úsměvy smutných mužů (2018) 

Z počátku filmu jsem měl pocit, že to nebude ten pravý odstrašující snímek, demotivující k pití alkoholu. Vše se seběhlo v rychlém sledu a už jsem myslel, že děj se bude točit pouze kolem skupinových terapií za zdmi odvykacího centra. Pak ale nastal zlom a přišlo to, co jsem od filmu očekával. Z kina jsem odcházel se staženým žaludkem a pocitem nevolnosti, který mi přetrvává i při psaní této recenze. Ve filmu bylo pár rušivých momentů a byl jsem rozhodnutý, že nedám hodnocení vyšší než 4*. Po přehodnocení však musím dát za plný počet * a shlédnutí filmu budu doporučovat všem mým kamarádorádopijcům a nejen jim. Po dlouhé době český snímek, který mě příjemně/nepříjemně zasáhl.

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Zhlédnul jsem už různé bizarnosti a tahle povídková koláž patří určitě k tomu nejlepšímu. Naopak nic říkající film pro diváka, který upřednostňuje chytrý humor.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Napínavé drama z amerického venkova, s hustou atmosférou a vtipnými hláškami se smrští nadávek, které k takovému zapadákovu prostě patří a přidávájí ten správný drive. Brilantní výkony všech herců, ale Sam Rockwell, v podání "vidláckého" policajta, na mě zapůsobil nejvíc z celého filmu. Nemůžu si však pomoc, ale k dokonalosti na plný počet mi něco málo chybělo. Možná snad pocit z některých až příliš absurdně náhodných scén. Za mě hodnotím na 80%.

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Jumanji jsem chtěl vidět hlavně kvůli Blackovi. Byl jsem ale zcela překvapen, že ho zastínil svým výkonem Rock. Trochu jsem se bál, že ve svých 40-ti budu v kině za exota, ale film je opravdu určen všem věkovým kategoriím. Nechal jsem se unášet na nostalgické vlně a výtečně se bavil.

plakát

Pokoj (2003) 

O The Room vím už dlouho a jeho shlédnutí jsem tak trochu oddaloval. Film jsem si pustil až po tom, co jsem se dozvěděl, že moje oblíbená partička kolem Jamese Franca a Setha Rogena se chystá pustit do světa The Disaster Artist. Je to opravdu totální úlet a tak je k tomu potřeba i přistupovat. Když si film pustíte bez titulků, tak jako bonus, pro jednoduchost dialogů, je možné film použít i k výuce anglického jazyka. Pokud někdo plánujete filmový večer s kamarády, naprosto doporučuji. Nedá se hodnotit jinak než 0* nebo 5*. Já dávám 5*, protože jsem se mimořádně pobavil.