Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 493)

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Sledovat druhý Spider-Verse je učiněná radost. Komplexní, nádherné, celistvé, hravé, vtipné i dramatické. Není zde žádné hluché místo. Konverzačky, všechny vizuální nápady, které se na vás valí v tak neskutečně kadenci, že je to někdy až komplikované to celé usledovat. Tahle hravost je pohlcující. Film mi utekl jak nic a měl jsem chuť si ho okamžitě zopakovat. Je to zážitek. Až dorazí i třetí část a dostaneme finální vhled na uzavřený děj, bude to událost jakých nebývá hodně. Těším se.

plakát

Ted Lasso - Máma (2023) (epizoda) 

Tolik emocí v jedné epizodě. Neskutečné, kouzelné a lidské

plakát

Ted Lasso - Chelsea nechci (2023) (epizoda) 

Už jen za scénu v šatně si epizoda vysloužila plný počet. Zbožňuju tu atmosféru, kde se hromada nesourodých lidí, kteří se někdy vážně nemusí, dokáže semknout a snažit si pomoc. Krásný tón epizody a vlastně i celého seriálu.

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Jak může jeden malý film obsahovat tolik emocí, pocitů a malých životních pravd? Je zázračné, že se tvůrcům snímek nesesypal pod rukama a rozhodně by to nebylo od věci. Jasně daný směr, precizní provedení a výborní herci dokázali v klidu ukočírovat i šílenou jízdu multiversem. Přitom je to pouze oslnivější prostředek k vyslovení celkem základních ale o to více uchopitelných témat. Rodina, smysl života, hledání sama sebe. Je vám nabídnuto dost a jedná se o krásný mix tvořící uhrančivý celek. Be kind a snažte se naslouchat a respektovat jeden druhého, a pak se úspěšně přesuneme z jedno dne do druhého.

plakát

Coco (2017) 

Kouzelné, zábavné, hravé, poučné a dějově našlapané. Dlouho jsem nebyl tak okouzlen animákem od začátku do konce. Všechny linky, nápady a provedení šlapaly bez problémů. Postavy zaujmou, sidekickové předvádí to, co se od nich očekává a hlavní hrdina projde krásnou cestou poučení. Tohle se pasuje na ty nejvyšší příčky v kategorii animák a to bez diskuze.

plakát

Tohle bude bolet - Epizoda 6 (2022) (epizoda) 

Úžasný mix obyčejného a neskutečného. Stačí jedno hloupé rozhodnutí a ... Něco se prostě nedá vzít zpět.

plakát

Babylon Berlín - Epizoda 5 (2022) (epizoda) 

Napínavé, poutavé, spletité. Tolik témat v jedné epizodě a přitom vše drží pohromadě a navzájem se doplňuje. Přesvědčivá scénáristická práce.

plakát

Total Recall (1990) 

Úžasná jízda. Zvraty vás dokážou správně uzemnit. Nikdy si vlastně nemůžete být ničím zcela jistí. Je to syrové, dravé a nekompromisní. Dialogy možná občas znějí až příliš na sílu. Jakoby ta hláška prostě musí být, ať se děje cokoliv, scénáristicky však jde o sakra dobře odvedenou práci. Byl jsem pohlcený. Při druhém zhlédnutí o řádku let později na mě film působí ještě lépe a dokážu si jeho kvalit více užít. Tohle je jízda. 90%.

plakát

Sandman - Zvuk jejích křídel (2022) (epizoda) 

Jednou za čas máte šanci vidět něco, co vás chytne za srdce a nepustí. Dokážete u toho plakat a také se usmívat. Prostě úžasné a plné lidskosti ve všech formách.