Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (114)

plakát

David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 

Dokumenty od tohoto milého dědy (Sir David Attenborough) mám hrozně rád. Má to krásnou kameru, je to poučné, výborně vyprávěné a k zamyšlení. Ovšem teď tu máme dokument, který báječně rekapituluje Attenboroughovo životní poselství. Krásná, ale zároveň smutná rekapitulace kam se lidstvo posunulo a co způsobilo tím, že si Zemi přivlastnilo. Dojemný stařecký projev, který je od srdce, ale dokáže za něj i správně chytnout. Přesto, že se nese dokument v pochmurné náladě na závěr končí s nadějí

plakát

Mizerové navždy (2020) 

Velké překvapení na začátek roku. Svižná akční jízda a pravé devadesátkové porno se skvělým Smithem a Lawrencem. Parádní a přehledná akce, nechybí výborná chemie mezi ústřední dvojkou a vedlejší postavy nijak nekazí. Samozřejmě nelze zapomenout na nekorektní vtípky, které jsou dávkovány střídmě. Ano, tenhle návrat se povedl. 85%

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Promarněný potenciál a přitom Bayona umí. Jenže chybí atmosféra, moment překvapení a nějaký ten nápad. Stále se tedy pohybuje na stejné úrovni a je to škoda. Nepotěší ani další dinosaurus Indoněco, kde se jen prostě kopíruje. Co se týče herců, tak Pratt má charisma a zvládá to, ale ostatní těžce pod průměrem. Využití Rexe je již patřičně nudné. 60%

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Parádní oldschoolový vizuál, sympatické herecké tváře (Chewie je božský) a přehledná akce, kde nechybí nějaký ten pěkný nápad, plus si připočítejte pěkné zvraty a máte tu uspokojivou jízdu ze světa Star Wars, která sice ano ničím nevyniká, ale baví celých 135 minut.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Vrchol desetileté ságy patřičně pochmurný a epický zároveň. Nepřináší sice nic nového, ale ono to asi nejde. Při počtu postav tohle lépe natočit nešlo a kloubouk dolů před bratry Russovi, kteří dokázali dát dohromady snímek, který je zcela přehledný, má několik až nezvykle humorných scén, což je dánou pestrou paletou různorodých postav. Padouch Thanos je jeden z nejlepších komiksových padouchů vůbec a je velmi dobře, že divák to pocítí hned na začátku filmu. Začátku, který startuje epickou jízdu, která nenechá vydechnout. Akce je tu znovu prvotřídní, přehledná, plná nápadů a komiksový fandové jsi přijdou na své a zejména vynikají vychytávky Starka, nástup Cap teamu a monumentální příchod Thora! A konec? Třešnička na dortu, která z jistého úhlu pohledu potvrzuje, že opravdu nejde o první část, ale jeden příběh, který skončil. P.S. Potitulka plní co se od ní čeká.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Kvůli těmto filmům si s chutí rád zajdu do kina. Denis Villeneuve znovu nezklamává a potvrzuje status prvotřídního režiséra, kterého je dobré sledovat co právě točí. Precizní atmosféra, která výtečně stupňuje a graduje. Ford má neskutečné charisma a Gosling v roli, která mu je psaná na tělo a to ještě přidejme slaďoučkou Ana de Armas, krásná kamera Rogera Deakinse a solidní akce. Zejména její dávkování, kdy prostě není potřeba po 20 minutách hned něco vyhodit do povětří. Slabinou je tu Jared Leto, jeho role je zajímavá ale nevýrazná (jestli tohle je dle jeho slov nejlepší role, tak asi zapomněl na své minulé projekty). Krásná práce a hlavně cit pro detail.

plakát

Dunkerk (2017) 

Ano! Christopher znovu potvrzuje svoji brilantní úroveň. Válečný počin jiného kalibru, který velmi dobře "kašle" na postavy a stojí na pevné režii, dechberoucích záběrech a mocném hudebním doprovodu. Země, voda a vzduch. Tři pohledy na danou situaci a ještě k tomu hra s časem, ve které nemá Nolan konkurenci. To parádně doplňuje Zimmer a nekonečné ťukání (parádní soundtrack, doporučuji poslechnout). Vše v naprosto vražedném tempu. Třešnička je ten formát, IMAX je precizní zážitek. Tleskám 👏 100% P.S. Hardyho linka je majstrštyk!

plakát

Válka o planetu opic (2017) 

Pomalé tempo finálnímu aktu zcela vyhovuje. Motion capture znovu na té nejvyšší úrovni, dějově znovu překvapitelné a i akční stránka má své silné momenty. Velmi chytrý krok dát lidí ještě více do vedlejší pozice a naopak více vysunout vpřed některé opičí postavy, které buď dojímají nebo naopak děsí. Dialogy mezi Harrelsonem a Cézarem mají svůj náboj a napětí. To co, ale nejvíce zaujme jsou znovu tiché scény, kdy dochází na gesta a emoce, které se tu dají krájet. Andy Serkis by měl za tento výkon dostat aspoň toho čestného Oscara. Klobouk dolů.

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Chytrý scénář, žádný obyčejný životopis pilota. Pevně dávkované drama, precizní kamera a brilantní režie. Vše, ale strhává samotný Hanks, který ze sebe vydává maximum a i když řídí krizové přistání, je mrazivě chladný, emoce prodává všemi deseti. Parádní podívaná, na kterou snad nezapomenou akademici.

plakát

Sedm statečných (2016) 

Parádní neškodná westernová jízda s dost sympatickým obsazením. Washington a Pratt si to sice berou pro sebe, ale třeba takový D'Onofrio dokáže zaujmout už ve své první scéně. Akční stránka přehledná, humor sedí a finále patřičně graduje!