Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (581)

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Tenhle seriál jsem poprvé viděl asi v 10 a musel sem se nějakou dobu vyhýbat sklepům , půdám a temným zakoutím a každou noc jsem koukal na nebe a čekal jestli ty zelený pidihajzly neuvidím :-) Geniální seriál s výbornou ústřední dvojcí a zajímavými vedlejšími postavami. Originální téma i zpracování. Je pravda , že ke konci šel s kvalitou dolů ale i tak ho hodnotím jako nejlepší ufounsko-duchařský seriál který znám a nikdy pro mě nezestárne. Navíc Sculyová byla v některejch epizodách děsně sexy!!!!! :-)

plakát

Akta X - Film (1998) 

Skvělé doplnění kultovního televizního seriálu. Spiknutí, zelení mužičci, Mulder , Scullyová je tady vše co jsem si přál ve filmu vidět. Příběh fanouška akt x zaujme , ale bojím se , že divák nepoznamenaný seriálem se asi bude nudit. Pro nás kteří hltali seriál na kila je tento film splněným přáním :-)

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Pro mě je tento film jednoznačně zklamáním :-( Carter se tak tajil scénářem a vším okolo filmu a asi už chápu proč - ono v podstatě ani nebylo co prozradit!!Film by jako samostatná jednotka ode mě dostal 3 hvězdy za celkem zajímavou krimi s docela slušným napětím!!Ale proboha já čekal pokračování z prvního celovečeráku, čekal jsem konspirace, mimozemšťany případně příšery , mutanty, upíry, proboha cokoliv co by mělo aspoň nádech paranormálního jevu. Dostalo se mi krimi se sice oblíbenou ústřední dvojcí, která jako jediná nezklamala, za to však s nějakým úchylem co má vidění. Prostě takhle ne a pokud Carter protluče třetí akta x film doufám, že se bude snažit protože pro mě jako fanouška má co napravovat!!!

plakát

Akta X - Série 10 (2016) (série) 

No ne nadarmo se říká, že člověk by se neměl na velké věci moc těšit , aby případně nebyl zase tak moc zklamanej. Já jsem teda stejně zklamanej , jako po filmu Akta X : Chci uvěřit a to se prosím řadím mezi skalní fanoušky tohohle fenoménu mého dětství. Vemu to od plusů: Úvodní znělka = té původní to mě potěšilo, oba dva hrdiny pohromadě jsem chtěl znovu vidět a tak jsem se dočkal, chtěl jsem mytologické epizody a opět bingo dostalo se mi jich. To je bohužel vše a teď ty mínusy: Nepochopím, když měl Carter k dispozici jen 6 epizod , proč proboha 2 promrdal na jednu srandovní epizodu a jednu o Muldorovi co pije "normální houbovej čaj" a líta po městě na tripu ve snaze spojit se s mrtvým teroristou, dál mi vadí ignorace předchozí mytologie nebo její upozadění nevím co to doprdele je , ale je mi z toho smutno, vše jde strašně rychle místo těch hovadin s houbičkama mohl bejt závěrečněj díl rozdělenej na dva a pěkně jsme si to mohli vyjet, dál co to je Müller a Einstonová jako klony našich hrdniů Cartere jdi se vycpat. Suma sumárum tenhle restart mě zklamal a nemít k seriálu citovej vztah skončilo to na dvou hvězdách. Byl tu krásnej prostor pro nějaký paranormální jevy a emzáky. Místo toho dostáváme paranormální hovadiny hraničící s trapností. Z 6 epizod se mi líbily tři. No Cartere radši už se na to vyser , akorát šlapeš po svojí skvělé práci!!!!!

plakát

Alcatraz (2012) (seriál) 

Pro mě další polykač času :-) Věděl jsem , že mě to chytne kvůli mé slabosti pro filmy a seriály z vězeňského prostředí (Prison Break, Shawshank, Útěk z Alcatrazu, Kriminál a moho dalších) Čekal jsem takový koncept kvůli J.J. :-) Zbývá mi dokoukat poslední tří díly a pevně doufám, že se ještě dočkám pár dílů k sérii druhé. Sam je úžasnej herec a táhne seriál o třídu výš, tajemství opředená kolem Alcatrazu zase dělají ze seriálu něco víc než Kriminálka San Francisco, protože co si budeme povídat bez toho mysteriozna by to byla jen krimi se Samem Neillem. Líbí se mi hudba i provedení. Vadí mi logické díry do kterých občas scénář spadne(díl kdy v metru byl rozptýlen plyn Sam byl na místě během několka chvilek - jenže z Alcatrazu snad vede jen cesta lodí ne????) i přesto však seriálová lahůdka , která tentokrát dle reakcí asi každému nesedne!!Bože jak já jsem zvědav co ten úchylnej ředitel dělá s tou krví :-)

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Pro mě novej Spajdy trochu překvápko. Čekal jsem to daleko horší . Příběh ujde , srovnáním se Samiho dílem se to nevyhle a rozhodně to minulého Spidermana neporazí. Mě potěšilo , že se na scénu konečně dostal Kurt "ještěrka/ Conners , kterého jsem měl rád ještě z kresleného spidermana. Uvidíme jestli a jak to bude pokračovat.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

No tak v prvé řadě je to zbytečně dlouhý film - rádoby romantická část filmu "ala červená knihovna", zbytečné dialogy, protahování jakoby se film nemohl rozhodnout jestli bude vtipný, akční, romanticky, drsný a tak tam nacpali všechno. Proboha ale 2:20 minut je fakt přes čáru!!Amazing Spiderman na rozdíl od jeho předchozího kolegy není trapák s brejličkama stydlín a třeba se Vás plachej ale je to vcelku vtipnej a normální kluk ,jenže jenom tohle nestačí. Goblina jsme už na plátně viděli pro mě je tady navíc. Jamie Fox byl zajímavej víc, když byl nýmand s mezerou mezi zubama na celou pajcku!!!Jestli mají mít další dva filmy smysl musí se přidat a to podstatně. Neupírám tomu pár dobrých akčních scén, pěknou vizuální podobu (ikdyž občas je Spidey až moc počítačovej) ale jako restart pavoučího sympaťáka zatím ani náhodou!!!!

plakát

Americká krása (1999) 

Geniální film - a tady by mohl můj komentář skončit. To , že je Spacey herecká špička tu rozebírat nebudu to je mlácení prázdné slámy. (a to ostatní také nejsou špatní) Co mě ale překvapilo ještě víc , jak se film trefuje do situací , které v životě potkají nás nebo naše okolí. Nešťastní manželé , kteří navenek působí jako ideální rodinka, americký sen auto , domek, práce u malého stolečku v obleku, mladá holka co měla děsně chlapů a kecá vo tom přitom ani jednou ťuk ťuk apod. To vše je spojeno v zajímavém a pro mě i napínavém příběhu. Film se v pohodě i přes jeho stáří nacpal do mé Top 10.

plakát

Americké psycho (2000) 

Tento film si zasloužil mojí pozornost už jen díky tomu , že se v něm sejdou Bale a Dafoe. Ani jeden z nich mě nezklamal a oba ukázali , že svému řemeslu rozumí (i když Dafoe dostal podstatně méně prostoru než bych čekal) Film ukazuje svět , který se mě osobně hnusí , protože kdybych takto vydělával peníze užival bych je s přáteli a ne suchary , které nejvíc vrzuší ukazování si vizitek navzájem :-) . Ve filmu jsou světlé stránky , které zaujmou , ale bohužel pořád největším lákadlem zůstává Baleovo herectví , kterému šílenství opravdu svědčí!

plakát

Americký sniper (2014) 

Texaský balík Bradley Cooper zastřelí 160 lidí ve jménu strýčka Sama a ochraně své vlasti. Chris je prototypem amerického vesničana , který nic extra v životě nemá a tak se rozhodne chránit svoji zemi v další z nesmyslných válek vedených ve jménu demokracie!!To co Chris v Íráku zažil si samozřejmě my normální smrtelníci neumíme představit asi ani z 50%. To že ho to změní se tedy dalo očekávat. I na sebevětším tvrďákovi by museli tyhle sračky zanechat stopy. Druhá rovina filmu , kdy je Chris doma a snaží se vrátit do normálního života , ale nakonec zjistí , že mu válka v podstatě chybí , je snad ještě víc znepokující, než ta válečná. Suma sumárum Eastwood natočil pro mě velmi uvěřitelný film. Z Chrise nedělá žádného superhrdinu , ale opravdu odhodlaného a dobře vycvičeného snipra, kterého provází všechny zvěrstva moderní války. Téma Íráku a Islámu je aktuální v poslední době víc než jindy, takže načasování takového snímku je nasnadě. Bradley Cooper se tímhle snaží dostat mezi topku a já mu fandím, protože podal skvělý výkon.Ovšem na plné hodnocení tomu, ještě něco chybí!!