Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (374)

plakát

Grinch (2000) 

Bohužel jeden z filmů, který vážně nebyl úspěšný, přesto si myslím, že byl vtipný. Viz hláška, která je na úvodní stránce. Přišlo mi to velmi komické, Grinch a jeho grimasy:)) jinak některé scény byly poněkud kýčovitější, přesto, bráno v potaz, že se jedná o film pro děti, já byl celkem spokojený:)) nic jsem nečekal a pobavil se. To je pro mne hlavní. A to, že film jako takový stál za prd? Ale no tak... lidi chodí na tolik hovadin, které jsou komerčně tak zprofanované, že se to musí líbit už kvůli reklamě. A u tohoto jsem si skvěle odpočinul.

plakát

Hale and Pace (1988) (seriál) 

Jsou hustí, drsní, tlustí a mají naprosto šílený smysl pro humor ... :) A tak si jejich příběhy pouštím znovu a rád ... jen tak ... pro zasmání :))

plakát

Happy Feet (2006) 

Happy Feet je pohádka, tudíž se na to nyní dívám jako na pohádku o tom, jak někdo, kdo je jiný než jeho okolí, musí bojovat nejen se sebou samým [poznat sám sebe a smířit se se sebou], ale i nepochopením a odmítáním jak od svých nejbližších [jeho otec], tak cizích. Má to příjemný, citlivý příběh, skvělé hvězdné hlasy v pozadí [a jak nemám rád Wooda, tak tady mi sedí], vynikající pěvecké show a moc hezká animace. Jako dítě bych byl nejspíš nadmíru spokojený. A navíc jsem se v Mumblesovi tak trochu našel ... :) takže proto ****!!!

plakát

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) 

To je poprvé, co jsem musel změnit hodnocení. Škoda! Pokud bych měl hodnotit film z pozice někoho, kdo literární předlohu nečetl, asi bych dal 5 *, ale jako fanda HP jsem byl ve spoustě scén hodně zklamán a rozčarován. Scény, na které jsem se těšil byly vypuštěny, mistrovství světa trvalo asi 2 minuty.... škoda. Ale kupodivu jsem se i zasmál. A to jsou body plus... Souboj s trnoocasím drakem byl nakonec natolik změněn, že ačkoliv tu scénu znám z knížky hodně, měl jsem chvílemi pocit, že sleduji něco jiného. Totálně ochuzené bludiště. A postava mladého Skrka, která se objevovala po celou dobu, mne rozčilovala. Měl být až na konci a ne si tam pobíhat celou dobu. Asi jsem od toho moc očekával. Leč hodnotím film a ne knižní příběh převedený do filmové podoby a tak hodnotím, jak hodnotím.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Film, který se opět nedrží tak úplně toho, co bylo psáno v literární předloze, ale přesto se snaží přiblížit spíše problematiku dospívání nakombinovaně s bojem těch hodných s těmi zlými. Přesto lze režisérovi přiznat spád a příjemně vzrušenou atmoséru, kde se neustále něco děje, i když zdánlivě je na "plátně" nuda. Bolestný vnitřní souboj Draca Malfoye nebo téměř mysteriózní pohled Luny Lovegood, který spíše vypovídá o užívání nějakých lehkých drog ... V tomto díle byla poměrně role přiznána Rupertu Grintovi, který se svým Lonánkem dokázal pobavit snad všechny diváky. Mrzí mne jen absence titulkované verze v Brně, dabing nedokázal tak nějak úplně odhadnout charaktery postav a některé situace. Je to škoda. Asi největší úspěch sklidil v mém hodnocení Harry po požití "tekutého" štěstí a nejsmutnější věc v tomto díle? Kdo četl, ví. Kdo nečetl, doporučuji dohnat.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Jsem fanoušek, jsem potterofil ... a jsem nyní především zklamán. To zklamání jen tak něco nepředčí. Dojem zkazilo především to, že znám velmi dobře předlohu, že jsem byl nucen dívat se na verzi v 3D s dabingem a hlavně jsem nabyl dojmu, že David Yates nepochopil literární předlohu a vymyslel si vlastní příběh, jen začátek a konec ponechal (i když ten konec mi drásá nervy ještě teď). Namísto vysvětlujících pasáží jsme měli možnost vidět láskyplné a "okusovací" scénky, mnohdy nevtipné momenty. Díky tomu divák, který nezná literární předlohu nejspíš vůbec nepochopí, co se stalo, proč se tak stalo a že to bylo nevyhnutelné. Ačkoliv se v první části vlastně moc nestalo, byla mnohem lepší než část druhá, ze které šlo dostat opravdu hodně. A nejvíc v sále pobavil konec (ten byl "vtipnej" maximálně). Obrovská škoda a obrovská lítost ... vidím to tak na 40%

plakát

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 

Cuarón si dal práci a myslím, že kritika i diváci to ocení. Přeci jenom inovace Harrymu neuškodila, ale naopak. Moc by se mi hodila ta mapka...:)) kdo ji má?

plakát

Hele kámo, kdo tu vaří? (2005) odpad!

Věřím, že v Americe se u toho baví, ale mám za to, že tady v Evropě se na to dívají jinak a s podobným odporem. škoda filmařského materiálu!

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) 

Měl jsem možnost vidět ČSFD projekci a poprvé jsem zvažoval, že odejdu a nedokoukám se. Nelogické kroky, krve jako v Silent Hill, humor, u kterého se nikdo nesmál, postava Hellboyova otce, která v podání McShanea, kterého mám rád, naprosto nehonestovala vztah "otce a syna", hromada flashbacků, postav, které se objeví, ale nemají prostor pro vysvětlení, proč tam jsou ... V druhé polovině filmu jsem si říkal, kam může ještě Hellboy klesnout ... a přitom svět Hellboye je tak "boží" :)

plakát

Hellboy 2: Zlatá armáda (2008) 

Bylo toho evidentně hodně, co nám chtěl Guillermo říct a ukázat, a pravděpodobně se chtěl nebo musel vejít do nějakého času, došlo ke stříhání, prostříhávání a ... přesto mám pocit, že předvedl na filmovém plátně skvělou práci. Byli tam moji oblíbenci, chybí mi "taťka" a nové příšerky s.r.o. měly někdy dost velké grády. Velký potlesk pro Anděla smrti. Akční fantasy, které splňovalo mé představy o komiksovém hrdinovi z pekel. Jak dostanu výplatu, letím si dokoupit další díly :)