Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (563)

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Akční sekvence parádní, to jsem si hodně užívala a bylo to přesně to, co chci od dobrého letního blockbusteru. Jenže musím říct, že jinak vše okolo mi ne úplně sedlo. Celá ta zápletka s AI je hodně naivní a vysvětlovačky hodně utahané, až mi to ve výsledku bylo všechno vlastně jedno, protože jsem neměla pocit, že by šlo  o něco tak osudového, jak se film tváří. Ale nic to nemění na tom, že jsem se bavila, těch 160 minut uteklo jak voda a na další části v kině chybět určitě nebudu. 70%

plakát

Napoleon (2023) 

Zklamání. Bitvy jsou velkolepé a hodně fajn, ale ve výsledku mi bylo úplně jedno, co se na plátně děje. Absolutně mě to nevtáhlo, postavy jsou ploché, vůbec jsem nechápala, proč bych se o ně měla zajímat. Joaquin Phoenix je jako obvykle výborný, ale na dobrý film to nestačí. V půlce jsem už dost trpěla a měla radost, že film skončil.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Takový ten film, u kterého jsem během prvních dvou minut věděla, že mě čeká něco mimořádného. Christopher Nolan točí jako dneska už málokdo, opět se jedná o poctivý kus filmařiny a vizuálně něco tak úžasného. Je třeba si však uvědomit, že v první řadě jde o politicko-soudní drama, kde se velká část filmu odehrává ve dvou místnostech, kde banda chlapů mluví a tempo těchto dialogů je opravdu zběsilé, a tohle rozhodně nesedne každému. On ten film ani nejde divákovi moc na ruku, je třeba věnovat pozornost každičkému malému dialogu a detailu, aby divákovi došla celá pointa a co se vlastně tvůrci snaží říct. Já jsem Nolanovi zobala z ruky, byla jsem přikovaná do sedačky od první do poslední minuty a tři hodiny utekly jako nic. Trinity test a posledních pět minut mě odzbrojilo úplně a z kina jsem odcházela s pocitem, že chci nutně o tom filmu s někým mluvit a přemýšlet o všem, co jsem viděla. Kino navštívím určitě alespoň jednou.

plakát

Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (2023) 

Prvních asi 40 minut mě docela překvapilo. Říkala jsem si, že pokud se film po nese ve stejném duchu po celou dobu, může jít o fajn netflixovskou jednohubku. Jenže on pak přijde strašně laciný zvrat a celá zábavnost filmu se úplně vytratí. Akce je hodně, ale bez nápadu a děsně rutinní, takže celý film je ve výsledku úplná nuda. Plus obsadit do této role Jamieho Dornana bylo hodně špatné rozhodnutí.

plakát

Saltburn (2023) 

Nesedlo mi to. Jde ale o jeden z těch filmů, kterým sice dávám nízké hodnocení, ale zároveň vlastně moc nevím, co bych filmu vyčetla. Je to dobře natočené i zahrané a vidím tam tu jasnou režisérskou vizi. Věřím, že ta celková stylizace dokáže hodně lidí podmanit, ale já jsem se nemohla na to naladit, vůbec jsem se nedokázala do toho ponořit a v momentě, kdy už jsem rozkličkovala, o co vlastně jde, tak už mě film nedokázal vůbec ničím překvapit ani šokovat a ve výsledku mě to vlastně vůbec nebavilo.

plakát

Tetris (2023) 

Trailer je pořád o level výše, ale jedná se o velice zábavnou jednohubku, kde všechno do sebe zapadá. Herecké obsazení je skvělé a dobová atmosféra vás vtáhne. Některé pasáže jsou zbytečně natahované a opakující se, filmu by bodlo prostříhat o takových 20 minut, ale bavila jsem se

plakát

To jsem já, Margaret! (2023) 

Takový milý neurážející rodinný film. Upřímně, film je určen především pro dospívající dívky, jejich mamky a babičky, a nejlépe pokud se můžou dívat spolu. Film ničím extra nenadchne, není zde žádný výrazně dramatický oblouk, žádná gradace, ale svým příjemným a nenuceným pojetím si tak pozvolna plyne a vlastně to docela příjemně uteče. Film už znovu asi nikdy neuvidím a za pár měsíců si na něho asi ani moc nevzpomenu, ale z nějakého důvodu mám pocit, že tu 4* si to zaslouží, jde poznat, že režisérka i herci do toho dali kus srdíčka.

plakát

Wonka (2023) 

Kouzelné. King má obrovský cit pro vyprávění a jednoduchý příběh dokáže na plátno přenést s obrovskou lehkostí, přirozeností a hlavně srdcem, což dokázal už u Paddingtona. Momentálně v kině nenajdete lepší film pro celou rodinu. Dokáže vás dojmout, ale hlavně se budete královsky bavit po celou dobu.

plakát

Ambulance (2022) 

Tohle mohla být tak strašně fajn blockbusterová jízda a ten film měl k tomu hodně dobře nakročeno. Není to totiž úplně špatně napsané, má to fajn postavy, hudbu, akce vás pohltí a nepustí, nechybí ani dávka patosu, který od Baye ale tak nějak čekáte a vlastně i chcete. Ale může mi někdo vysvětlil, proč se Bay rozhodl tam vložit ten pitomý humor? Už dlouho jsem neviděla film, kde by ten humor byl tak mimo. Film jsem si užívala, ale pak například uprostřed vážného momentu přišla nějaká rádoby vtipná hláška úplně z ničeho nic, která mě totálně zarazila a dost odtáhla pozornost od filmu. Po nějaké době už to tak strašně otravovalo, že jsem nemohla film brát vážně a přitom by Bay tak chtěl, jelikož se tam pokoušel i o jistou osudovost mezi bratry, ale prostě ten naprosto nepasující humor sráží celý film dolů, a já se ptám proč?

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Opravdu nejde moc co vytknout. Všichni víme, že děj a scénář je taaaaak strašně prosťoučký, ale James Cameron je mistr vypravěč, on je prostě král těhle velkých blockbusterů a moc dobře ví, jak pracovat s klišé a jak diváka vtáhnout. Ten film má více jak tři hodiny, ale pocitově mi to přišlo tak o polovinu kratší, nenudila jsem se ani minutu. Vizuál bere dech, člověk nemůže ani uvěřit, že se 90% filmu točilo před zeleným plátnem a ne někde na jiné planetě, především pasáže pod vodou jsou vypiplané do nejmenšího detailu. Jediná výtka směřuje k hudbě, Horner opravdu značně chybí a nejsilnější momenty jsou ty, kde se právě používají hudební motivy z prvního dílu. Myslím si, že to uvidím v kině ještě jednou a je dost možné, že přidám i tu pátou hvězdu, když se totiž podívám na další blockbusterové filmy, kterým jsem letos dala 4*, tak mám pocit, že buď musím dát Avatarovi o jednu hvězdu více, nebo těm ostatním hvězdu ubrat, tohle je vážně o úrovně výše než třeba všechny marvelovky čtvrté fáze. Když se před lety oznámilo, že Cameron bude točit další čtyři Avatary, říkala jsem si, jestli to není škoda, že takový režisér se zaseká u jednoho projektu, ale teď mi dokázal opak a já už se teď těším na další.