Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Mysteriózní
  • Romantický

Biografie (5)

Teresa Iżewska (herečka)

06.08.2016

V květnu 1957 vystupuje na červený koberec v Cannes Andzej Wajda, Tadeusz Janczar a čtyřiadvacetiletá Teresa Izewská, hlavní tvůrci filmu Kanály. Jedná se o velký úspěch, první poválečný polský film na velkém mezinárodním festivalu. Izewská svou krásou zaujme, poskytuje rozhovory světovým médiím v angličtině i francouzštině,… (více)

Valérie Donzelli (herečka / režisérka / scenáristka)

23.08.2014

„Co obdivuji na filmové práci Valérie, je jistý druh bezstarostnosti. Nedělá si z ničeho hlavu a zkouší věci tolika způsoby, že je jako řemeslník, který pracuje rukama, jako sochař. Forma a proces jdou ruku v ruce." Takhle vzletně popsal režisérskou práci své životní ex-partnerky Valérie Donzelli spoluscénarista, spoluherec a… (více)

Miss Ming (herečka)

05.03.2014

Miss Ming je originální dívka, která o sobě říká, že „má spoustu nápadů v hlavě", ale „ne vždy ve správném pořadí". Dívka s mnoha přívlastky: filmová herečka, diagnostikovaná autistka, studující animátorka, básnířka, hudebnice, performerka, polyglotka (píše a mluví mandarínsky, latinsky, pikardsky, normandsky), zastánkyně… (více)

Florence Loiret Caille (herečka / režisérka)

26.06.2013

Dcera geologa a učitelky francouzštiny se narodila 26. června 1975 v Indonésii. Po návratu do Francie začala studovat herectví na konzervatoři v Saint-Germain-en-Laye. V roce 1994 díky svému profesorovi Paulu Lerovi krátce spolupracovala s Ariane Mnouchkine, zakladatelkou známého avantgardního divadla Théâtre du Soleil. Od roku… (více)

Léa Pool (režisérka / scenáristka / herečka)

28.01.2013

Švýcarská rodačka Léa Pool se do širšího povědomí poprvé dostala svým filmem ANNE TRISTER (1986), jehož projekce zahajovala 36. ročník Berlinale. Lehce experimentální film tematizuje hledání identity mladé výtvarnice Anne, která se vyrovnává se svou židovskou minulostí, samotou a tvůrčí krizí.Filmovou meditaci nad ženskou… (více)

Reklama