Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (22)

plakát

Do Říma s láskou (2012) odpad!

Neskutečně nevtipný film. Směsice banálních nezajímavých charakterů, které nemají co říct. Herci, kteří si spíš odškrtli v CV spolupráci s Allenem než, že by něco hráli nebo měli co hrát .. hrozné zklamání. Nefunguje ani jako absurdní divadlo, ani jako povídkový film.. Čekal jsem, že po Půlnoci v Paříži to bude těžké srovnání pro jakýkoli film, ale tohle je jako film od někoho jiného než od mého poměrně oblíbeného tvůrce. Bohužel naprostá ztráta času ..

plakát

Nestyda (2008) odpad!

Tohle se opravdu strašně moc nepovedlo, za herce mi bylo trapně .. knížku jsem nečetl, ale jestli je stejně slabá jako tento film, tak se do toho pouštět ani nebudu.

plakát

Požáry (2010) 

Z toho filmu mrazí .. krásně, silně, poutavě hlavně v kontextu možných zemí ze kterých se vychází ..

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Výborný, skvělý, zábavný film. Woody v nejlepší formě, z banální zápletky udělat takovou spoustu vtipů, zároveň přinést na plátno spoustu fabulací slavných kulturních person a udělat za tím vším hezkou chytrou a pravdivou tečku, to je prostě kumšt. Wilson je opravdu skvělým alter egem autora ..

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

U 90 % filmu jsem skoro nedýchal a fascinovaně jsem sledoval zdánlivý chaos na plátně. Změt těl, ulic, aut, událostí ... všechno to nejen drží pohromadě, že se v ději a jednotlivých scénách neztrácíte, ale navíc vás to přišpendlí do sedadla ! Mám osobně velkou radost, že film potvrdil moje očekávání. Film roku !

plakát

Sunshine (2007) 

Povedené od začátku do ... skoro konce, posledních 10 minut se zombíkem se fakt nepovedlo. Jinak po Potomcích lidí další fim, co mě ohromil audiovizuální podobou, skvělá kamera, zvuk, efekty a soundtrack Underworld a Murphyho je určitě kandidátem na nákup ... ani ten hrdinský patos neruší, hlavně díky hercům - Evans (tohle že je herec z Fantastic 4?), Murphy a Sanada ... vřele doporučuji !

plakát

Let číslo 93 (2006) 

Z žádného filmu jako United 93 jsem neměl tak nutkavý pocit fyzické i psychické úzkosti. Neskutečně sugestivní zážitek po všech stránkách a ve všech aspektech. Po konci filmu jsem měl tep na hranici absolvování maratonu ... vynikající fim, který už asi nebudu chtít vidět znovu.

plakát

X-Men: Poslední vzdor (2006) 

Velké zklamání, které mrzí hlavně kvůli tomu jak skvělou sérií tenhle "komiks" byl. Singer chybí hrozně moc hlavně v tom, že držel příběh o tolika postavách, motivacích a událostech pohromadě. Tohle je jenom hodně krátká zkratka se slabým námětem, která se pohybuje od akce k akci. Samotná akce je opravdu velmi pěkně natočená a triky jsou opravdu na velmi kvalitní úrovni, ale celé to postrádá ten "nezbytný komiksový patos", aby se dalo těm přehrávaným dialogům a činům věřit. Herců je na plátně opravdu požehnaně a snad se ani nedalo docílit toho, aby byl všem dán stejný prostor (navíc dojde k několika zásadním úmrtím ...), ale u někoho ten menší prostor nevadí ("punkáči", romantický příběh Kitty a IceMana, Angel ...), ale u někoho to zamrzí (bavil mě Vinnie Jones jako Juggernaut a mrzelo mě málo záběrů na Mystique ... :-) a málo prostoru pro Grey/Phoenixe). Celkově je film pro mě dokladem toho, že Rattner umí natočit hezké obrázky a hezky je na sebe sestříhat, ale dát filmu nějaký "hlubší rozměr" ... to už je horší. Navíc mi občas přišlo - hlavně s ohledem na krátkou stopáž - že tu fungovaly nůžky střihače víc než bylo původně v plánu a otázkou je, jestli ty nůžky zachraňovaly nebo škodily. Jen doufám, že jakékoli narážky na další pokračování vezmou za své (otevřený po titulkách následující konec ...) a kdyby někdy přeci jenom, tak jenom se Singerem ... ale na samostatný film s Wolverinem bych se moc těšil ...

plakát

Bournův mýtus (2004) 

Po jedničce jsem si myslel, že už to nejde lépe, ale ono to jde. Greengrass přinesl naprosto skvělý způsob vyprávění, efektně vtahující střih, ale hlavně kameru, kterou opravdu snad umisťoval hned vedle akce, proto to asi působí tak reálně a uvěřitelně. Ta závěrečná honička v Moskvě je nejlépe natočenou honičkou od dob Skály ... a Damon spolu s Joan Allen a Brianem Coxem vytváří skvělý trojúhelník herců, kteří prostě jsou svými postavami. Už se hrozně teším na trojku !

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Takhle si dovedu představit moderní akční film, který není úplně hloupý, naopak je natolik inteligentní, že se může vidět vícekrát a stejně nebude nudit. "Toporno" Damona je úplně přesná k postavě a jednoznačně uvěřitelná. Jako jeden z mála filmů, mě to inspirovalo k tomu, abych si dodatečně přečetl předlohu.