Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (258)

plakát

Blade Runner (1982) 

Po třetím shlédnutí dávám plný počet. Skvělá režie spolu s hudbou a výkony Forda a Hauera, Vám dá nevšední zážitek. Druhý zmiňovaný, dle mého názoru, ve své nejlepší roli. Klasika sci-fi žánru. Temná atmosféra, která je po celou dobu cítit z každého záběru, mi doslova vyrazila dech. Skvělé dílo tvůrce vetřelců. Asi nezaujme každého diváka, ale pro milovníky scienc fiction je to určitě kult. Teď už jen shlédnout tříhodinový director's cut, o tom, jak se toto dílko natáčelo.

plakát

Smrtihlav (1998) 

Asi nejlepší a nejdepresivnější sci-fi, které jsem kdy viděl. Příběh je neuvěřitelně poutavě vyprávěn, obrazová stylizace a vzhled temného města je naprostá dokonalost. Alex Proyas vzal skvělý vizuál z Vrány a udělal jej ještě depresivnější. Kiefer Sutherland a jeho zadrhávající se doktor v originálním znění je prostě skvělý a celé to podtrhují herecké výkony i dalších zúčastněných. Film i přes svůj věk neztrácí na působivosti, je zde vidět, co vše si bratři Wachovští odkoukali pro svůj Matrix. A konec tohoto filmu je naprosto fenomenální. Musím dát plný počet, nejde to jinak.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Tarantino se vážně nebojí žádného žánru ani tématu. Přepsal válečnou historii a dal nám silně krvavý zážitek,na který jen tak nezapomene. Dějové vyprávění,typické dlouhé,ukecané scény,skvělá kamera,mnoho hvězd stříbrného plátna.Koho bych chtěl vyzdvihnout nejvíce jsou ti,co ve filmu mluvili více jazyky(skoro všichni),ale nejvíce toho, který mluvil snad všemi jazyky. Christoph Waltz si nacistického lovce židů zahrál s takovou chutí a lehkostí,že jsem nepochyboval o tom,že Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli získa právě on. Snímek jsem viděl již po několikáté a s odstupem času jej hodnotím plným počtem. Nejen za Waltze,ale za celý film,který milovníky Tarantina musí bavit a dokonce věřím tomu,že bavil i lidi,co Tarantina nemusí,nebo nesledují. Daleko lepší a komplexnější než byl Kill Bill.

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Naprosto dokonalá,epická a chytrá předělávka komiksové předlohy. Úžasně zvolené písničky do soundtracku,krásná kamera a celkem slušně odehrané postavy. Pro mně nejlepší a nejoblíbenější převod komiksu do filmu.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Roman Polanski ve skvělé formě. Hlavní čtveřice snad ani nehrála. Úžasné výkony,jak dam tak pánů. Klobouk dolů. Příběh se odehrává pouze v jednom bytě,ale nenáchá vás oddechnout. Skvělá práce Romane....

plakát

Úkryt (2011) 

Nedoceněná herecká a režijní genialita.Silný zážitek.Pár chybiček na kráse velice rád přehlédnu...

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Jako blesk z čistého nebe,ke mně přišel tento krásný film o lidskosti. Veškeré problémy šli stranou a já se nechal nést na vlně úžasného příběhu, u kterého jsem se musel smát a brečet zároveň. Ústřední dvojce to zahrála naprosto skvěle,kamera přesně tak jak měla být, hudební doprovod je u francouzských filmů jistotou skvělého zážitku,film si na nic nehraje,žádný patos,jen výborná vlna uvolnění a zážitek,jaký tady již dlouhou dobu nebyl. Musel jsem kvůli tomuhle nenápadnému filmu přehodnotit TOP10. Díval jsem se na něj 2x po sobě a pořád mně bavil. Naprostá dokonalost. Jsem moc rád za to, že se ještě umí točit tak krásné filmy.

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Pěkná kamera,výprava,hudba, milé herecké výkony,krásná pocta začátkům kinematografie,ale zas taková bomba to nebyla. Myslím, že 11 nominací na Oscara,byl opět trošku přeceňovaný přestřel akademie. Ale jak říkám, moc pěkný film.

plakát

Závrať (1958) 

Vyvolat závrať někomu,kdo jimi netrpí ? Do poslední chvíle čekáte jak to dopadne,co se tam vlastně děje,mysteriozita z každého rozhovoru,záběru a přitom je to stejně staré jako můj děd ? Je možné, že mě ten film pořád a pořád baví ? James Stewart je ve své nejlepší roli pod Hitchem a hraje jak o život. V době vydání propadák, dnes učební materiál všech filmových škol. Pro mně skvělý filmový zážitek.Spolu s Ptáky,Psychem a Na sever Severozápadní linkou nejlepší filmy od mistra napětí. [10/10]

plakát

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod (2004) 

Knižní,rozsáhlá předloha by vydala minimálně na šest filmů a i přesto by byla osekaná až do morku.Ze začátku tvůrci přemýšleli o filmové sérii,ale bohužel zůstali jen u jednoho,prvního dílu.Je to škoda,výprava a přehrávání hereckých hvězd(Carrey,Streep) ,či malá camea(Hoffman)by z lidí peníze určitě vytřískala,dle mého bezvýznamného názoru.Lemony Snicket má ze začátku skvěle našláplo,ale bohužel deprese ze strašného příběhu, který Lemony(Jude Law) naznačuje po celou dobu příběhu nepřijde,prostě film uplyne,ale nezanechá ani slzu,ani úsměv.Tak proč plný počet? Protože již zmiňovaná výprava,kostýmy,herci(mladší i starší) jsou úžasní.Obrazová stránka filmu je dokonalá a rád přehlédnu nedostatky ve scénaři a nechám se znovu a znovu unést....Kdo chce zažít deprese a hrůzy,které děti potkali,ať se plně ponoří do 13ti dílné série,a kdo se chce skvěle pobavit a nechat namlsat oko diváka úžasnou výpravou,ať se podívá na tenhle film.Já osobně se na film podívám i 100x a nyní jdu otevřít první díl knižní série.