Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (691)

plakát

The Story of Park's Marriage Contract (2023) (seriál) 

12 dílů bylo přesně akorát na seriál, který byl pro mě prostě dokonalý. Stejně jako Lee Se Yeong, která svým hereckým uměním, kdy svoje role nehraje, ale žije, se hodně blíží k Božské Son Ye Jin a člověk jí věří absolutně všechny emoce. České titulky.

plakát

The Worst Evil (2023) (seriál) 

Ach jo, asi nebudu tradičně dost objektivní. Pro mě jeden z nejlepších seriálů z poslední doby. Nebyla to 80. léta, ale devadesátá (ty zdejší popisky jsou fakt na prd, gang byl odběratelem drog z Číny a dodavatelem do Japonska) a ta byla v Koreji stejně divoká jako u nás. Začínající hospodářský rozmach se podepsal i na praktikách podsvětí a myslím, že seriál je vykreslil velmi slušně. Stejně jako psychologii postav. Ta byla excelentní, což ukázalo samotné finále, které ve mně rezonuje ještě 24 hodin po dokončení titulků. Seriál měl navíc skvělou kameru, která podtrhovala temnotu konání drogových gangů, nejednou i policie a hlavně doby, v které se odehrával. Výtky nechám kritikům, mně tam úplně nesedla jedna věc, nicméně děj by bez ní neměl takovou šťávu. Takže po nějaké době jdu do plnejch.

plakát

Táta v nesnázích (2023) (seriál) 

Za mě jeden z nejlepších seriálů, které Nova udělala. Skvělé obsazení, reálnost děje, lehká nadsázka a humor. Žádná vata, bavilo mě to tak, že jsem u toho nedělala nic okolo a to je u mě co říct. Už teď vím, že si nenechám ujít ani některou z repríz.

plakát

Ostrovní blues (2022) (seriál) 

K tomu, co napsala Pethushka nemám skoro co dodat. Líp se seriál asi shrnout nedá. Už dlouho se mi nestalo, abych u něčeho skoro v každém díle bulela, protože mě to dojímalo. Při hádkách budoucích dědečků jsem se byla dojatá a zároveň se přes slzy smála. Jestli existuje dokonalost, tak jednou je i tenhle seriál.

plakát

Království úsměvů (2023) (seriál) 

King the Land dokoukán a absolutní spokojenost. Už dlouho jsem neviděla nic, co by bylo tak prosté násilí, krve a šílených intrik. Pro mě přesně prototyp romantické komedie, která má odreagovat od běžných starostí a šíleného tempa světa kolem nás. Když už to vypadalo na klišé, tak z něho tvůrci vybruslili elegantně a se ctí. Určitě by se dalo leccos vytknout, ale já jsem vděčný divák a nekoukám na filmy a seriály proto, abych na nich hledala chyby.

plakát

Ostrovní blues - 동석과 선아 3 (2022) (epizoda) 

Těch pět hvězd je za první polovinu, protože něco takhle skvěle napsaného, živého, věrohodného, vtipného a dojemného zároveň jsem od Korejců už dlouho neviděla. Jestli vůbec někdy.

plakát

Písně lásky (2022) (seriál) 

Nádherný civilně odvyprávěný příběh, kterému se dá věřit od první do poslední minuty. Údajně inspirovaný písničkou, za mě spíš filmem Hanamizuki. Těch paralel je tu opravdu hodně, ale to mu nic neubírá na přitažlivosti a z konce osmého dílu mám zimomriavky ještě teď. Repríza je prakticky jistá.

plakát

Cheongchunwoldam (2023) (seriál) 

Po dlouhé době seriál, který jsem sledovala jedním dechem společně s jeho překladatelkou. Bavil mě opravdu hodně, i když místy měl podobné rysy jako Boody Heart, tak byl svůj a jiný. Neměnila bych na něm vůbec nic, chvilku vážný, chvilku dojemný, chvilku vtipný, skoro pořád napínavý a doplněný skvostnou kamerou a přesným soundtrackem. České titulky.

plakát

Aillaendeu - Season 1 (2022) (série) 

Tak k tomuhle nemám moc co napsat. Bavilo mě to od začátku do konce. Ty Nam-gilovy přesuny jsou sice hodně nedokonalé, ale nějak je mi to úplně šumák. Zajímá mě děj a ten mě baví, nepřestává překvapovat a už teď se nemůžu dočkat druhé série. Možná to víc zhodnotím po ní. Zatím jsme vlastně teprve v polovině. České titulky.

plakát

Aillaendeu - Season 2 (2023) (série) 

Pro druhou část seriálu platí to samé, co pro první. Teď nezbývá než doufat, že se Amazon rozhoupe a zafinancuje i natočení druhé série webtoonu, podle které byl Island natočený. České titulky.