Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (233)

plakát

Godzilla vs. Kong (2021) 

To snad nemohli tvůrci "filmu" myslet vážně. Nejsem nijak přehnaně kritický, ale já jsem člověk, co v zásadě u filmů, leč méně zajímavých, neusíná. Tady jsem se probudil někdy před koncem, když to začalo řvát, když se Godzilla a Kong, společně prali s.... Vlastně ani nevím, proti čemu to tam bojovali... Bože, to byla taková neskutečná nuda.

plakát

David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 

Naprosto brilantní snímek. Pakliže Vás tato zpověď a apel legendy dokumentárních filmů nedožene k slzám a zamyšlení, je s Vámi něco špatně. Protože zde budeme jen tak dlouho, dokud tu bude naše příroda a její bohatství. A i když příroda může existovat bez nás, my nemůžeme existovat bez ní. Je to přitom tak jednoduché, znovu vrátit přírodě její sílu a hojnost. Pakliže jsme něco dokázali zničit, musíme to přeci umět opět znovu postavit. Ovšem pouze pokud budeme sami chtít.

plakát

Death of Me (2020) 

No to byla taková bezduchá slátanina, i když duchů tam bylo dost. Co to jako mělo být? Horor to tedy určitě nebyl, thriller ani drama také ne. Celou dobu jsem čekal, že se něco stane a stalo se jen to, že jsem u toho málem usnul. Vše bylo špatně. Absolutně nechápu tak vysoké hodnocení. To už snad mají všichni v hlavě opravdu vymeteno, že jim toto přijde zajímavé?

plakát

Neviditelný (2020) 

Bylo to hrozně předvídatelné. A takové bez života. Hlavní hrdinka sice podala slušný výkon, ale to bylo z celého filmu vše.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Nepřišlo mi to nikterak úchvatné. Nebylo to vůbec vtipné, nebo alespoň nechápu tento styl "humoru", nebylo to napínavé, dramatické, nemělo to prostě nic. Postavy až na Scarlett Johansson nesympatické a nudné, ovšem ani ta ve filmu příliš nezazářila. Nějak nechápu tak vysoké hodnocení na ČSFD. Opravdu mi poslední dobou přijde, že tu hodnotí jen malé děti, nebo lidé bez jakéhokoliv vkusu, i když ten máme samozřejmě každý jiný. Jediné, co stálo za zmínku, byly kostýmy.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Z posledních tří dílů. se mi tento líbil nejvíc. A i když ze mě stále ještě srší počáteční nadšení, které časem opadne, i tak dávám pět hvězd. A to především proto, že film ve mně vyvolal silnou dávku nostalgie. První film Nová naděje jsem viděl, když mi bylo šest let a dnes, po dvaceti letech se celý příběh uzavírá. Po tomto uvědomění, se mé malé já v kině rozplakalo, protože by mě jako malého fandu Star Wars nikdy nenapadlo, že i za dvacet let se stále budou točit další díly a navíc s původním obsazením. A to bylo právě to, co mě na filmu dostalo nejvíc. Film nás opět představí našim starým známým, dokonce i těm, které jsme měli léta za mrtvé. !SPOILER! Návrat postavy císaře Palpatina mě vyloženě uzemnil, v tom dobrém slova smyslu. Navíc, jeho scény požaduji za ty nejlepší z celého filmu a také mě nejvíce dojaly, i když to samozřejmě nebyl jejich prvotní účel. Na film se půjdu do kina podívat ještě jednou, což nikdy nedělám, možná půjdu i potřetí. Rozhodně stojí za to vidět na velkém plátně.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Ač jsem šel na film do kina jen proto, že nic lepšího nedávali a osobně jsem se ani netěšil, byl jsem velice překvapen a upřímně, nelituji své volby. Vážně povedený snímek, Arnold bezkonkurenční, kupodivu i ve svém věku nepůsobí v této roli komicky a kýčovitě, naopak, věk mu přidal ještě větší charisma a uvěřitelnost... Postava hlavního záporného hrdiny se také vydařila. Obecně se ve filmu na toto téma nemůže objevit nic nového, ale celkové vizuální i příběhové provedení se mi moc líbilo.

plakát

Klaus (2019) 

Pěkná pohádka.

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Jak mě první film s Jackem Nicholsenem neoslovil, tento film mě doslova pohltil,... Nikdy se mi nestalo, že by mi v kině ukápla slza, ač bych to u filmu podobného žánru nikdy nečekal. Po předchozí zkušenosti s Osvícení z roku 1980, jsem byl vůči tomuto snímku spíše skeptický a nic jiného než zklamání, jsem od něj nečekal. O to větší bylo překvapení, když jsem si těsně před koncem filmu musel rychle utírat slzy, aby mě nikdo v kině neviděl... Za mě rozhodně palec nahoru!

plakát

Haunt (2019) 

Tolik nelogických scén v jedné půlhodině filmu, jsem snad ještě nikdy neviděl...