Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (382)

plakát

Nezvratný osud 2 (2003) 

Asi nebudu mainstreamák, ale dvojka byla dle mého názoru důstojným nástupcem svého předchůdce, možná ještě o chlup lepší. A to především v provázanosti s jedničkou, ale hlavně v originalitě jednotlivých smrtí. No řekněte, kdo by si nechal useknout hlavu výtahem (i když, prý se to někomu stalo před rokem v Praze) nebo rozčtvrtit ostnatým drátem? Trochu mi to začíná připomínat mé loňské vánoční Saw, takže vzhůru na další epizodu.

plakát

Green Lantern (2011) 

Bijte mě, mlaťe mě, vykuchejte mě, ale já tyhle filmy prostě miluji. První polovina sice kolísala, nicméně později dostal děj ty pořádný grády a prakticky nic moc tomu nechybělo, až na epický závěr, ten mohli tvůrci trošku víc "zvýbušnit". Každopádně hrdina Reynolds byl, záporák Sarsgaard byl a hlavně i sexy hrdinova slečna Lively byla. Takže zasloužené čtyři hvězdy.

plakát

Nezvratný osud (2000) 

Minulé Vánoce se u mě nesly ve znamení série Saw, letos to padlo na Final Destination. Počáteční díl dnes už kultovní série je nádhernou ukázkou toho, že ze zdánlivě jednoduché zápletky se dá udělat napínavé velké divadlo. Když k tomu ještě přidám neviditelnou Smrt, brrrr, tomuhle říkám jízda.

plakát

Vánoční koleda (2009) 

Četl jsem knihu, viděl jsem divadlo, jen film ještě neměl u mě svůj vroubek. Teď před Vánocemi jsem si tedy dal svou malou osobní premiéru a jsem nadmíru spokojen. Perfektní grafika, ještě lepší hudba a skutečně realistické vykreslení jednotlivých charakterů, obzvláště u pana Vydřigroše. Do toho úžasná ukázka starého Londýna a chudiny z dob Dickense. Charlese miluji a Zemeckisovu úpravu také. God bless you!

plakát

Mlha (2007) 

To je snad jeden z nejkolísavějších filmů, jaké jsem kdy viděl. Deset minut nářez, dvacet minut kdy jsem si říkal WTF a pořád dokola. Každopádně herecké výkony super, pani Vyvolenou bych zabil už na začátku, napětí taky bylo, konec absolutně nečekaný, takže z toho celkově vylezl poměrně kvalitní horor.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Tak tomuhle říkám závěr ságy! Od začátku do konce jsem byl zaražen v tvrdých sedačkách našeho městského kina, brýle přitisklé na očích otevřených jako v Pomeranči, rozevřená pusa se slinou v pravém koutku, pot na čele, každou chvilku záchvěv z vizuálního orgasmu. Prostě labužo od první minuty až po poslední scénu (nevčetně, ta byla jako pěst na oko). Takto pateticky a epicky nám skončilo to, na čem vyrostla celá má generace. Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Teda do té doby, než začnou za dvacet let dělat remake.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Ježiši kriste, to byla nuda! Ono taky co očekávat od Cage a Seny? Ti dva, když se dají dohromady, to aby se člověk připravil na nějaký průser. Takže jedna hvězda za některé povedené záběry a další hvězda pro autora scénáře - snad to bude vhodná kompenzace za útlum budoucího tvoření... A souhlasím se slečnou KevSpa - ten most měl spadnout dřív.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Po delší době zase jedna vydařená česká komedie, která je hlavně nenáročná na extra přemýšlení, což je u komedií jedna ze záruk úspěchu. Nejhlavnější předností byla na svůj věk stále sexy vypadající Eliška Balzerová. Herečka s velkým H (a velkým C na hrudníku) nepotřebuje žádné extra komentáře, protože její talent musí vidět i ti největší filmoví analfabeti. Zbytek filmu se pak bohužel táhl v jejím stínu, nicméně přesto je to luxusní průměr a Ženy v pokušení se tím připojily k dalším snímkům na dlouhé deštivé víkendy.

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

Mě prostě tahle předvídatelná kýčovitá show bavila! Hlášky pefektní, obsazení dokonalé, hudba stylová, zkrátka nádherná jednoduchá UFOnská road movie se vším všudy.