Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (8)

Tudorovci

Tudorovci (2007)

The Tudors je po imperialistickém Řimu další dílo mapující historii Evropy a životní osudy mocných vládců. Nicméně oproti Římu je příběh o Jindřichu VIII. velice odlišný, a to tím, že seriál je natočen spíše jako drama a neváže se tolik na pouhé vyprávění historie. Na jednu stranu to velice oceňuji, protože Tudorovci mají ten správný ráz a napětí, avšak na druhou stranu mi některé scénáristické úlety téměř vyráží dech. Naštěstí je zde vynikající herecké obsazení, které předvádí excelentní výkony. Ať už se jedná o tvrdohlavého, sebevědomého a neústupného Jonathana Rhyse Myerse či mocichtivou Natalii Dormer. Přijemně jsem byl i překvapen červeným rouchem kardinála Sama Neilla a nádherným španělským přízvukem královny Marie Doyle Kennedy. Nejvíce mě ale dostal charismatický štěk úžasného Petera O'Toola, jehož papežování vneslo do seriálu chybějící eleganci. Po zhlédnutí dvou sérií bych tak nejraději dal, co se týče historického hlediska, čistý průměr, avšak skvělé výkony herců a barvitý pestrý příběh, který mi narozdíl od Říma nedovolí odskočit si, mě nutí dát plný počet. A také nesmím zapomenout na úvodní titulky, které patří co se týče hudby a obrazového zpracování snad k těm nejlepším seriálovým.

Sex ve městě

Sex ve městě (1998)

Jsem asi jiný, ale tenhle (pro mě nesmrtelný) seriál se mi prostě líbí. Ústřední hvězdná čtyřka (Carrie, Samantha, Charlotte, Miranda) dovoluje nám osobám mužského pohlaví nahlédnout do života čtyř rozdílných žen. Jedna hledá lásku, druhá sex, třetí manžela a čtvrtá ani skoro neví, co chce. Každá z těch čtyřech má své kouzelné vlastnosti. Bez Parkerové, Cattrallové, Davisové a Nixonové by skončil tento (vele)úspěšný seriál na smetišti mnoha amerických "béček". Nevím proč, ale něčím si mě ústřední čtyřka získala a donutila mě, abych si každou sobotní noc pustil ČT1.___Mnozí lidé po uslyšení názvu Sex ve městě hned seriál odsuzují, i když neviděli ani jeden celý díl. Dlouho mi trvalo, než jsem donutil svou matku, aby si se mnou sedla v sobotu večer (v noci) k televizi. Výsledek? Pravidelně začala sledovat každý týden pestré příběhy Carrie, nové sexuální partnery Samanthy, slzy Charlotty a smějící se Mirandu. Dokonce je odhodlaná koupit si všechny řady na DVD. Po několika měsících tak změnila názor na něco, co předtím ani neviděla a odsuzovala to._____V mém mozku navždy zůstaně vryto motto: "Carrie Bradshaw knows good sex and isn't afraid to ask."...Jsem asi jiný, ale tenhle seriál se mi prostě líbí...

Podfukáři

Podfukáři (2004)

Kouzlu Podfukářů jsem podlehl již před několika lety, když jednotlivé díly vysílala Česká televize. Tehdy jsem byl opravdu nadšen, neboď podfukářské téma doslova miluji a když se navíc odehrává v úžasném Londýně, následně v USA, stal jsem se doopravdovým fanouškem. Později jsem si sehnal čtyři řady a takřka na jeden dech jsem je všechny zhltl ani ne během jednoho týdnu. Nejvíce jsem obdivoval a stále obdivuji dokonalé podfuky a hlavně jednotlivé charaktery hlavních aktérů. Boss alias Mickey Stone je ctižádostivý a vůdcovský, Ash Morgan zase takový introvert a majstr přes techniku (ovšem ne vždy se vydaří), starý Albert je jakýmsi otcem všech ostatních a je takřka nepostradatelným gentlemanem, mladý a do všeho hrrrr Danny Blue by vše naopak dělal co nejrychleji a ne vždy vše promyslí a pomyslnou třešničkou na dortu je nádherná Stacie Monroe, která celému seriálu dává jistou dávku šmrncu a elegance. Těchto pět dokonalých postav dělá snad ty největší podfuky v dějinách seriálu. A to se nebojí ani šáhnout na královské klenoty. Bohužel později Mickey odcestoval do Sydney, kde si udělal zálusk na Operu a nahradil jej Ashley Walters alias Billy Bond a už to nebylo ono. Myslel jsem si, že čtvrtou řadou to končí, ale hle, teď mám za sebou první díl páté řady a píšu tenhle koment s otevřenou pusou. Mickey se sice vrátil, ale odešla pěkná dvojka Stacie s Dannym, což mě velmi mrzí. Ovšem nahradila je minimálně stejně tak kvalitní dvojice sourozenců Kennedy's. A podfuky se navíc vrátily zpět na nádhernou ostrovní londýnskou půdu. Takže si myslím, že se máme opravdu na co těšit.

Kriminálka Las Vegas

Kriminálka Las Vegas (2000)

KONEČNĚ! jsem se dočkal normálního kriminálního seriálu, na který se mohu vždy těšit. Nejsou zde žádní "Semirové", kteří by se proháněli na dálnici obrovskou rychlostí a z výbušných bouraček by vyšli jen se škrábnutím. CSI je skvělý krimi seriál, jehož promyšlenost mě udivuje. V každém dílu jsou dva odlišně případy, ale na každý ten případ se použije odlišná a vždy nová technika. Nyní už nejsou úterky a čtvrtky nudné. Doufám, že další řada přijde na řadu ;o).

Black Books

Black Books (2000)

Je tomu už dávno, co jsem se dozvěděl o nějakém seriálu jménem Black Books. Několikrát jsem viděl první díly první sezóny, ale až teď, po mnoha letech, jsem zkoukl během cca tří dnů všechny tři sezóny. A musím konstatovat, že prostě ti Ostrované to opravdu umí. Trojice Bernard & Fran & Manny mě absolutně dostala svými rozdílnými náturami a chováním. Zatímco Manny se jak blb snaží, Bernard s cigárem v puse s dvojkou bílého (pravda, někdy i červeného) ho jen sekýruje a prudí. Na to vše dohlíží napůl ztroskotaná Fran, která se však nikdy ničeho nevzádává. Jo jo, tuhletu Svatou trojici miluji a jsem si dost hodně jist, že do roka se s nimi opět potkám. :)

Ally McBealová

Ally McBealová (1997)

Je to skvělý serál, při kterém se divák zaručeně nenudí. Musím říct, že nejlepší scénky se natočily na záchodkách. V jednotlivých dílech jsou ve výborném kontrastu chvilky poezie s nádhernými citáty a ztřeštěné scénky na již zmiňovaných záchodkách. Calista Flockhart by asi mohla trochu přibrat, ale jinak podává skvělé výkony. Další, kdo se mi v seriálu líbí, je ostrá Lucy Liu alias LinG (vyslovovat jemně L a minimálně vyslovit závěrečné G !!! ;o)). Podle mě je to jedna z nejlepších postav v seriálu! Ally McBealová je prostě skvělý seriál, který člověka NIKDY! nenechá nudit.