Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (850)

plakát

Vinnetou a Old Firehand (1966) 

Vinnetou (Pierre Brice) a jeho sestra Nšo-či (Marie Versini) se dostanou do svízelné situace, když je napadnou Salasovi muži. Vinnetouova skupina má štestí, protože potká Old Firehanda (Rod Cameron) s přáteli, kteří jim pomůžou bandity odrazit... Ani tento film nepřichází s nějakým originálním příběhem, protože příběh vystačí s jedním mexickým městečkem Miramonte a bandou desperádů. V každém případě se povedly pyrotechnické efekty. Vinnetou zpočátku působil dojmem, že není schopen se postarat o bezpečí svojí sestry a vypadalo to divně, protože v jiné scéně se neohroženě bez přemýšlení vrhá do hořícího domu, aby zachránil dítě. Dabing určitě nepatří k nejlepším, protože došlo ke změně jména záporáka Silers na Salas a Vinnetou se v úvodu představuje jako náčelník Apačů, kterým nemohl v této chvíli být.

plakát

Shen tan pu song ling (2019) 

Pu Songling (Jackie Chan) je lovec zlých démonů, které chytá prostřednictvím pomocníků, štětce a knihy... Na úvod se sluší napsat, že Jackie Chan v tomto filmu nepředvede skoro nic ze svých bojových a akrobatických dovedností. Rozdá pouze několik úderů a v jedné scéně na svoji obranu použije dřevěnou židli. Počítačové triky mají převážně docela slušnou úroveň a příběh není úplně marný.

plakát

Plán útěku 3 (2019) 

Nejedná se o takový průser jako posledně, ale Sly by měl svoje budoucí filmové projekty vybírat s větší rozvahou. Film nabídne absolutně jednoduchý příběh odehrávající se převážně ve tmavých scénách, aby si divák nevšiml nízkého rozpočtu. S akčními scénami se docela šetří a vetší množství akce je v poslední třetině. Max Zhang to docela rozbalí ve dvou scénách. Dave Bautista nedostal tolik prostoru a má jeden spíše průměrný souboj. Sly za celý film zpacifikuje pouze čtyři protivníky. Hlavní záporák nezaujme, protože je nevýrazný a nemá charisma. Film má pouze 87 minut. [Ray Breslin: „I'm done with prisons.“] HODNOCENÍ 40%

plakát

Dny teroru (1986) 

Prokurátor Yuen Biao bere spravedlnost do svých rukou, protože zákon je na kriminálníky mnohdy krátký... Film nabídne velmi slušnou akci zabalenou v příběhu, který má své mouchy. Je proto velice těžké film spravedlivě ohodnotit. Příběh k opakovanému zhlédnutí neláká, ale to samé neplatí pro jednotlivé akční scény.

plakát

Souboj s rodinou (2019) 

Dwayne Johnson vypadá na plakátech jako jedna z hlavních hereckých hvězd, ale realita je bohužel trochu jiná. Ve filmu se sice ve třech scénách objeví, ale jedná se pouze asi o sedm minut. V tomto životopisném filmu je několik skutečností úmyslně upravených, protože Rock se o Paige dozvěděl teprve z dokumentu The Wrestlers: Fighting with My Family, který byl vyroben pro britský Channel 4.

plakát

Přepadení (1939) 

Asi nejlepší část filmu je přepadení dostavníku Apači, kde je k vidění několik nebezpečných kaskadérských kousků, ale pouze tato docela krátká scéna k nějakému lepšímu hodnocení bohužel každému trochu náročnějšímu divákovi nemusí stačit.

plakát

Domino (2019) 

Policista Christian (Nikolaj Coster-Waldau) se snaží dopadnout muže, který smrtelně zranil partnera Larse (Søren Malling)... Ser Jaime Lannister, známý také jako Králokat a Melisandra z Ašaje se potkávají na filmovém projektu s příběhem děravým jako ementál. Film nemůže zachránit ani akce, protože je mizerná a není ji mnoho. Muselo tady dojít k nějaké chybě, protože tohle nemohl režírovat Brian De Palma. HODNOCENÍ 30%

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Marvel udělal hodně odvážný krok a jen budoucnost ukáže, jestli se jedná o správné rozhodnutí. Všem divákům muselo být jasné, že Avengers nebudou pokračovat ve stejném složení dalších 10 let. V příběhu vznikla možnost, která teoreticky umožňuje zpětná rozhodnutí kdykoliv, ale touhle zpáteční cestou se Marvel určitě v budoucnu vydávat nebude, protože by to nebylo férové vůči všem.

plakát

Uri: The Surgical Strike (2019) 

Čtyři teroristé zaútočili 18. září 2016 na základní vojenský tábor Uri v Kašmíru, kde zabili devatenáct neozbrojených vojáků. Indická armáda provede 29. září 2016 odvetný strategický úder v tajné operaci The Surgical Strike... Tento film vzdavá hold mrtvým a všem statečným vojákům sloužícím v armádě. Příběhu by se dalo určitě něco vytknout, ale akční scény fungují dobře. Jai Hind. HODNOCENÍ 70%

plakát

Profesor a šílenec (2019) 

Profesor James Murray (Mel Gibson) začíná v roce 1879 kompilovat slovní zásobu pro Oxfordský slovník angličtiny (původní název byl A New English Dictionary on Historical Principles). Jedním z nejvíce efektivních dobrovolníků se stává Dr. William Chester Minor (Sean Penn), který přispěl více jak deseti tisíci záznamy... Z děje to není úplně patrné, ale Sir Sir James Augustus Henry Murray pracoval na OED (Oxford English Dictionary) 36 let a dokončil písmena A–D, H–K, O–P a T. Filmu se vůbec nepodařilo zobrazit časovou náročnost tohoto monstrózního projektu.