Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 490)

plakát

Chlapectví (2014) 

Je to pocit, jako když dočtete dlouhatánskou knihu. Uvědomujete si, že něco skončilo, definitivně se loučíte s postavami, které se postupně staly vašimi důvěrnými přáteli. Jste šťastní a vděční za to, že jste mohli být u toho a zároveň vám je teskno a smutno. Hodně zdaru, chlapče.

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Mám alergii na citové vydírání a ždímání provařených témat. Četl jsem mnoho biografií lidí přeživších koncentrační tábory v Polsku a Německu - věřte mi, že to, co se popisuje v tomto filmu, je jen velmi plochým a mdlým odrazem všech těch zrůdností. Filmy jako tento vznikají s jasným cílem - musí být dost silné, aby si dojatí diváci mohli tu a tam utřít slzu kapesníčkem, ale zase nemohou být příliš realistické, protože by z kina utekly všechny holubičí povahy. Zkrátka - lezou mi na nervy režiséři, kteří se schovávají za svou látku. Ale konkrétně - kromě hereckých výkonů a zajímavého nápadu vlastně marně hledám v tomto filmu jakákoli známky snahy - kamera a hudba jsou fádní, historické detaily až trapně nedotažené a prvoplánové, děj předvídatelný a stereotypní. Čistě technicky je to film na dvě hvězdy, třetí přidávám za téma. Viděl jsem desítky lepších filmů o koncentračních táborech. p.s.Díky Radkovi99 za vyvedení z omylu - původně jsem považoval za hloupost i to, že Němci sami točili filmy o luxususních podmínkách v koncentrácích.

plakát

Chňapáci (2012) 

Ten, kdo vymyslel bestie, které chlemtají krev, ale jsou alergické na promile alkoholu, by si zasloužil pomník. "Chňapáci" jsou výborný, pohodový horrůrek, který dokonale oddává atmosféru prochlastané, ale vřelé irské vesničky. Jen málokdy se stane, že bych u nějaké komedie vyprskl smíchy, tady se mi to ale - sám nevím proč - stalo hned několikrát. Scénář příjemně šlape, humor je nenásilný a je v naprosté symbioze s horrorovými okamžiky, herci jsou uvěřitelní, kamera slušná, jen autora hudby by měli předhodit k sežrání monstrům. Střízlivého. Pro mne jeden z horrorů roku.

plakát

Chobotnička (1983) 

Jeden z nejhorších a nejblbějších filmů v celé sérii, festival trapnosti, symfonie WTF. Ponorka z krokodýla? Bond jako klaun? Bond jako Tarzan (včetně IOIOIOOOOO)? Mechanická koňská prdel? Sjezd rozkrokem po zábradlí? Jojo z kotoučové pily? Docela dobře si dokážu představit v hlavní roli Jima Carreyho.

plakát

Chyťte Cartera (1971) 

Fotka Cartera by měla být v oxfordském slovníku u definice slova "cool". "Get Carter" považuju za naprostého klasika žánru a jednu z nejlepších kriminálek natočených na evropském kontinentu. Syrově, bez servítků, přímo na pysk. Kupte si pár hodin karate.

plakát

Chyťte zloděje (1955) 

Velmi příjemný, výborně vybroušený film - i když z pohledu Hitchcockovy filmografie se jedná jen o řemeslné cvičení. Všechno tady je tak, jak má být - napínavé akční scény (honička po serpentinách, finále na střeše), slovní a situační humor ("obojživelná" Grace Kelly a slovní přestřelka se sokyní), drobné "inside jokes" (Hitch a klec s ptáky), vynikající kamera ladně klouzající po krajinkách jižní Francie. Mezi dvojicí hrdinů to jiskří, dokonce se objevují peprné narážky a nakonec ... šmarjá, ta Grace byla ale kost!

plakát

Icarus (2010) 

Velmi ambiciozní béčko, vcelku úspěšný pokus o moderní, nekompromisní thriller a - přinejmenším z technického hlediska - zřejmě nejlepší Lundgrenův film vůbec. Na víc než na dvě hvězdičky to sice nemá, ale přesto je mi tento počin svým způsobem sympatický. Snad nostalgie, či co.

plakát

Ida (2013) 

Takhle by točil Bergman... kdyby neuměl psát a neměl cit pro dialog, psychologii postav a výběr herců. Na Idě je zajímavá jen kompozice snímků, vše ostatní je buďto nuda nebo teatrální póza typická pro většinu polských filmových dramat posledních několika desetiletí. Díky Jahvemu za krátkou stopáž, jinak bych asi skočil z okna ještě před závěrečnými titulky.

plakát

Identita (2003) 

Naprostý souhlas s POMO

plakát

Idioti (1998) 

Tohle Larsovi žeru. Je to bezprostřední, originální, syrové a až frackovsky provokativní. Jakkoliv v poslední době ochladlo mé nadšení z jeho ostatních "veleděl", tak za tohle má můj upřímný potlesk.