Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (29)

plakát

Taboo (2017) (seriál) 

"Hmmmmm"...skvělej Hardy a díl od dílu stoupající kvalita, poslední tři epická podívaná. Bylo to temný, mělo to atmosféru, napětí by se dalo krájet, jsem zvědav jestli bude následovat další série! Justice!

plakát

Finále (2016) 

Projekce ČSFD za přítomnosti producentů filmu a také pana Dobiáše a pana Panenky, ačkoliv v poloprázdném sále, byla příjemná. Jako hlavní pointu filmu vidím porovnání dvou generací - generace 1976, která dosáhla velkého úspěchu, avšak neměla téměř možnost zahrát si v některém ze zahraničních velkoklubů a uživit se fotbalem také nebyla samozřejmost, na druhé straně generace 2016, kde je volný trh a hráči inkasují od svých klubů miliony. Na jedné straně obyčejně žijící lidé v důchodovém věku, nijak extra finančně zaopatření, někteří dokonce po bankrotu, v atmosféře podobné seriálu Okresní Přebor, na druhé straně hráči, kteří po ukončení kariéry nemusí hnout prstem, aniž by dosáhli tak velkého úspěchu jako jejich starší kolegové. Časy se holt mění. Některé scény a rozhovory byly přínosné, některé nadbytečné, občas film působil zmateně a je nutno ho brát opravdu jako dokument a ne plnohodnotný film. Fotbalovým fanouškům doporučuji, ale nečekejte nějakou strhující podívanou.

plakát

Ronaldo (2015) 

CR7 není můj nejoblíbenější hráč, ale patřím mezi jeho příznivce, jsem fanoušek Realu Madrid a při otázce Messi/Ronaldo je moje odpověď jasná, toť pro úvod. Mám z toho takové smíšené pocity, dozvěděl jsem se zajmavé informace, které jsem neznal, nahlédl jsem do soukromí a způsobu života hráče, i do jeho historie a rodinných vztahů, ale přišlo mi to všechno takové "naškrobené". V některých momentech jsem si řikal, že tohle je prostě zahrané čistě pro ten film a neodpovídá to realitě a to mi trošku vadilo. Největší problém jsem měl asi s jeho agentem a občas i s jeho mámou, kteří to občas s tím neustálým vychvalováním přeháněli. Myslím, že stačí to, jak ho obdivují miliony lidí po celém světě a neni nutné, aby ve filmu jeho agent asi desetkrát zopakoval, že Cristiano je nejlepší sportovec světa, že nikdo jinej vyhrát nemůže (to všechno říct nejlépe pětkrát za sebou) a jeho máma, že má vše díky němu (chudák brácha a zbytek rodiny). Závěrem chci říct, že to, že pro něj jeho image a vzhled hodně znamená z něj nedělá ještě namyšlence a bůhvíco a bohužel spousta lidí neví o jeho dobročinnosti mimo fotbal...no haters tu budou furt, ale to je součást značky CR7.

plakát

Show Leoše Mareše (2015) (pořad) 

První díl byl opravdu odpad!, ale kvalita se zvýšila a je to celkem koukatelný, když nemůžete usnout.

plakát

Dokonalý šéf (2015) 

Tématicky dobře načasovaný film vzhledem ke stoupající popularitě šéfkuchařů a zájmu lidí o vaření. Mně osobně se líbilo, že jsme nahlédli do kuchyně, která je pod pevnou rukou precizního Adama Jonese, který cokoliv jiného než úspěch odmítá, a tak i řídí svou kuchyni, až trošku diktátorsky. Kuchaři makaj jak stroje a všude vládne napětí. Naopak jsme mohli zahlédnout i lidskou stránku mezi pracovníky a vaření s úsměvem, v realitě se určitě setkáme s oběmi variantami. Rivalita a špičkování mezi kuchaři zde také nechyběly, a tak jediné, co jsem ve filmu postrádal byl nějaký větší zvrat, všechno to na mě působilo moc uspěchaně a po zhlédnutí jsem měl pocit, že to bylo celý nějaký krátký a jaktože už to končí. Nebylo to špatný, bylo to dobře koukatelný, Cooper a Brühl zahráli na výbornou a hudba mi byla taky příjemná, ale něco tomu prostě chybělo.

plakát

Straight Outta Compton (2015) 

Straight Outta Compton je můj druhý film v životě, na který jsem šel do kina sám, a to hned na českou premiéru (i když měsíc po světové premiéře u amíků), což vypovídá o tom jak jsem se na film těšil. Ač má film bezmála dvě a půl hodiny, zůstal jsem přibitý na svém sedadle, a to až do chvíle, než zmizely poslední titulky a v kině se rozsvítila světla. Jediný na co jsem byl v tu chvíli naštvanej bylo to, že je konec. Trošku jsem se bál jak bude postavená dějová linie a co ve filmu bude, nebude a hlavně jak bude film zakončen, ale všechno zvládnuto znamenitě. K hereckým výkonům také nemám co vytknout a hudba fenomenální, Dreho soundtrack můžu jedině doporučit! Určitě to není film pro všechny, ale kdo je tématu alespoň trochu zasvěcen, tak myslím, že nemůže být zklamaný, každopádně je to určitě zajímavý snímek i pro hip hopové neznalce, už kvůli tomu, že Dre se stal prvním dolarovým miliardářem mezi rappery a má už nejen v hudbě velký vliv. Pro mě to byl velký zážitek, good job n**gas!

plakát

Kmeny (2015) (seriál) 

Zajímavý nápad, některé díly lépe zpracované, některé méně. Určitě přínosný cyklus, který mi přinesl informace o subkulturách s kterými jsem se doposud nesetkal a jsou velmi zajímavé, u některých, o jejichž existenci už jsem věděl, ale dozvěděl jsem se věci, které mě v informacích, které mám utvrdily a některé naopak uvedly v omyl. Jednotlivé díly - Punk (4*), Hooligans (2*), Rap (3*), Cosplay (4*), Motorkáři (2*), Rainbow (4*), Skinheads (4*),Tuning (2*), Meatheads (2,5*), Hipsteři (3*), Goths (2*), Straight edge (3*), Hackeři (3*), Trash Metal (2*), Graffiti (3*)

plakát

Zmizelá (2014) 

Občas mám problém, že na csfd nejdou udílet půlhvězdy, protože když dám v případě Zmizelé hvězd 5, budu mít černé svědomí při vzpomínce např. na Fincherových Se7en, ovšem 4 hvězdy se mi v tomto připadě zdají zase příliš málo, tak nakonec zvolím 5, ale v tomto případě ušmudlaných. Filmu k dokonalosti nechybí mnoho, ale něco přecijenom. Hned zezačátku mě mírně vyvedl z míry přehanný povyk, následná tisková konference a nevím co všechno jen kvuli necelému dni, kdy byla Amy nezvěstná ( no i když Amerika je Amerika....). Dále musím dát za pravdu několika uživatelům zde upozorňujících na nepříliš padnoucí roli N.P.Harrisovi. Co si budeme povídat, ne že by to zahrál špatně, ale těžko se v jeho případě vymanit z komediálního žánru. Jako poslední připomínku, i když to je pouze můj osobní pocit, s kterým jsem odcházel z kina je lítost nad Nickem a přímo nasranost na to jak to tý mrše prošlo, ale vždycky tam ten happy end holt bejt nemůže no. Jinak samozřejmě převládají pozitiva - hlavní role skvěle zahrané a především příběh a promyšlenost všech kroků dechberoucí.

plakát

V nitru Llewyna Davise (2013) 

Llewyn se protlouká životem a hledá v něm své místo. Jedná s ledovým klidem a jen tak něco ho nevyvede z míry, at už to, že improvizovaně přespává všude kde to jde, nebo náhodou zjistí, že má dvouleté dítě a na cestě je možná další. Skvěle vykreslená a také zahraná postava. Celková atmosféra filmu mi k příběhu ladila a hudba byla opravdu skvělá! Jen jsem čekal furt na nějakou tu zápletku, zvrat, či vyvrcholení...to mi zde bohužel chybělo, a tak si budu chvíli pobroukávat chytlavé songy, ale nějaký větší filmový zážitek jsem si bohužel neodnesl.

plakát

Gravitace (2013) 

Film, který až příliš nezasáhne svým příběhem, myšlenkou, ale všechno to vynahradí efekty a svou atmosférou. Chvílemi se mi kradly do hlavy myšlenky, že něco už je fakt až moc nereálné a je to až moc velká náhoda, ale ty pocity trvaly maximálně pár vteřin, protože mě z nich vytrhávala neskutečná scéna vesmíru, ve kterém jsem se ocitl společně s hlavními hrdiny a to díky možnosti sledovat film ve 3D. Tím se dostávám k důležitému bodu, a to že sledování filmu ve 3D, s kvalitním zvukem v ničím nerušeném prostředí je určitě o úroveň výš než sledování 2D, či doma u pc, a tak se z pro mě lehce nadprůměrného filmu stává velký filmový zážitek.