Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (146)

plakát

Sebevrazi - Love story z onoho světa (2006) 

Jemný, zastřený snímek s úžasnou atmosférou, která vydrží i po konci. Postavy snad nejde si neoblíbit, stejně jako parádní humor lidí, kteří se nemůžou usmívat. Úžasně uhozený film, který jsem rozhodně neviděla naposledy.

plakát

Mňága - Happy End (1996) 

Parádní! Obdivuju výborný smysl pro humor všech zúčastněných a taky práci režiséra, který dokázal pro svůj film "zlanařit" tolik známých tváří. Třešnička se smetanou. :-)

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Absolutní nadšení! Hltám knížky o malém Mikuláši už nejméně 10 let, takže jsem se filmového zpracování trošku bála, ale jak se ukázalo, tak naštěstí zbytečně. Už úvodní titulky se povedly skvěle a celý zbytek filmu pokračoval v nastavené úrovni. Velmi velmi oceňuji věrnost knihám a tu správnou francozsko-mikulášovskou komičnost. A zbožňuju filmového Kryšpína! :-) (Dobře, Miuláš byl taky kouzelný, samozřejmě! :-) Jedním slovem: BEZVA!

plakát

Prázdniny (2006) 

Vůbec nevím proč mě ten film tak nadchnul. Jestli to bylo Judem Lawem, Kate Winslet, prostředím, hudbou? - opravdu nevím. Možná jsem očekávala další "přeslazenou romanťárnu" (a ona to opravdu byla přeslazená romanťárna), ale tohle bylo v něčem jinačí. Tady mi dokonce nevadil ani Jack Black! každopádně pár mušek tam bylo (SPOILER: co dělaly chudinky Olivia a Sophie samy doma, když byl tatínek v hospodě tak často?), taky mi bylo trochu líto, že Iris (Kate) měla trochu míň prostoru (aspoň tam byl o to víc Jude :-), ale celková atmosféra to prostě tak nějak přebila.

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Prostě krása, krásné zakončení celé trilogie. Nemůžu říct, který film se mi líbil nejvíc, protože všechny byly úžasné. Snad bych jen řekla, že "nazgulí" monstra byly nechutný a že "opravdu bych na nich nechtěla jezdit do školy." :-)

plakát

Pán prstenů: Dvě věže (2002) 

Další díl další skvělá podívaná! Jen co mi vadilo asi ve všech dílech byly některé dost lacině vypadající efekty, ale to se ve všem ostatním ztrácí a film je prostě pecka.

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Bezva! Knížku jsem nečetla, ale i tak se mi to strašně líbilo. Ošklivé postavy jsou opravdu ošklivé, dobré opravdu dobré, no a děj? To asi ani nemá cenu komentovat! ;-) A hudba je prostě úžasná!

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Perfektní! Byla jsem hodně zvědavá jaké to bude, protože jsem na tento seriál slyšela velmi dobré hodnocení a bylo to skoro až nad očekávání. Výborné prostředí, děj, hudba, obsazení, kostýmy... Bylo by asi trochu náročné se na to dívat na celé znovu (možná i trochu nudné, protože už víte, co čekat), ale když zpětně vidím některé části, skvěle do sebe všechno zapadá. Páni scénaristi, pan režisér a pan autor odvedli velmi dobrou práci! Škoda jen, že na další sérii budeme muset ještě dlouho čekat. --- Po druhé sérii jsem byla trošku zklamaná, jelikož jsem si přečetla i knihy. Nicméně, 2. díl tištěné verze Písně ledu a ohně se mi taky líbil míň než první, takže vzůru ke třetí řadě!