Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (146)

plakát

Ex Machina (2014) 

Mám zamotanou hlavu. Páni. Skvělé herecké obsazení, tísnivá atmosféra, dokreslující soundtrack a hutně spletitá dějová pavučina. Myslím, že se výborně povedlo zabalit psychologické drama s varujícím podtextem do mrazivě šustivého balicího papíru sci-fi.

plakát

Pěna dní (2013) 

Jedno velké překvapení. Po vizuální stránce nelze snad nic vytknout, zajímalo by mě, jestli občasná surovost měla nějaký hlubší význam. Asi se na tenhle film budu zpětně dívat jako na zajímavý experiment, ale doslova se na nej dívat znovu už nebudu.

plakát

The Giant Mechanical Man (2012) 

Proč? Asi moc artový film, asi nemám náladu poslouchat řeči o ničem, sledovat lidi hledící z okna do dáli, koukat na slečnu, která se nikdy neusměje. Trávit 94 minut s nesympatickými charaktery, jen aby konec dopadl takto? Pravda, Topher Grace si svou roli vyloženě užíval, aspoň jeden klad.

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

Od Dejvického divadla se dá očekávat bláznivina. Ale tohle bylo asi až příliš, asi bych uvítala víc pohádku a míň blbnutí herců, které se povedlo třeba ve Čtvrté hvězdě, ale tady už míň.

plakát

Džusový román (1984) 

Tohle jsem opravdu asi nepochopila. Měl film působit jako obraz doby? Měl film působit jako parodie? Měl film děj? Měl být mravokárný? Nevím, ráda bych dostala odpověď aspoň na jednu otázku, bohužel nemám je.

plakát

Sebevrazi - Love story z onoho světa (2006) 

Jemný, zastřený snímek s úžasnou atmosférou, která vydrží i po konci. Postavy snad nejde si neoblíbit, stejně jako parádní humor lidí, kteří se nemůžou usmívat. Úžasně uhozený film, který jsem rozhodně neviděla naposledy.

plakát

Králové léta (2013) 

Parádní prázdninové pokoukání, jemuž nechybí vtip, ale nevyhýbá se ani vážnějším tématům. Nejvíc jsem se bavila sledováním fousů. :-)

plakát

Spisovatelé (2012) 

Až na to, že mi dost vadila poměrně hodně uvolněná morálka filmu (16letá fetka?, sousedka jako kamarádka do postele a nepohody?), tak se mi docela líbil nápad spisovatelské rodinky a taková pohodička.

plakát

Kupec benátský (2004) 

Tak tady smekám klobouk před obdivuhodnými hereckými výkony, kostýmy, hudbou, prostředím, hudbou, atmosférou a hudbou. Temnější stránka renesance v pravém světle (;-). Škoda, že nádherná Porcie nebyla tak krásná, nepochopila jsem poslední acénu a podlého Žida mi bylo na konci opravdu líto.

plakát

Loupež po italsku (2003) 

Thriller, krimi? Haha! Spíš taková normoš akční komedie, kde jsem vůbec nepochopila všechny "technické" záležitosti. O to tu ale celkem nešlo, takže jsem se smála vtipům a na konci se musela zamyslet, jestli jsem ráda, že se jim loupež podařila - když zloděj okrade zloděje, je pomsta v pořádku? Škoda překombinované poslední střílečky, mohlo to být lepší.