Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

Thomick 

všechny recenze uživatele

"I don't really see myself as having a gender ... is that a problem?" --- Biaggio vážně neměl chybu. Bohužel vesměs všechno ostatní už tu chyb(k)u mělo. Předevšim takovej vizuální exhibicionismus je zvlášť u indie filmu docela napřesdržku; ten mi fakt hrubě nesedl. A "objektivně" spravedlivou třetí hvězdu "subjektivně" ubírám za zřejmě nejslizčího teen herce ever (Nick Robinson). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, hodně zvláštní, chvílemi natolik zvláštní až byl jednoduše divný. Popravdě jsem moc nepochopil, o co tu šlo. Samozřejmě chápu, že v pubertě má každý choutky utéct z domu, ale takhle divně jsem si to nikdy nepředstavoval. Navíc ten táta i ti Patrikovi rodičové byli až nereálně vypatlaní. Nemohli čekat nic jinýho. 40% ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Krásný maloměstský komorní film, s ne příliš snaživými hereckými výkony, ale skvělou atmosférou. Letní prázdniny a sociální tlak dospívání si žádá svoje úniky. A pro každého jinak velké, jak mírou úniku, tak mírou poznání. Zápletka není moc kreativní, ale námět je sympatický, zpracování krásně melancholické, a každý si v tom najde to svoje - přátele, rodinu, zneuznané romance, velké a nenaplněné sny, jenž nám i přes to dokáží něco přinést. Rád bych dal plný počet, ale nemohu, protože přes všechen půvab lze pořád vidět, že to mohlo jít lépe, hlouběji. Ale i tak obsahuje některé geniální scény (jak prostřihy bezstarostného dovádění uprostřed, tak třeba takové krátké příklady jako závěrečné setkání ve výtahu, jenž bylo naprosto odpovídající, nebo závěrečný pozdrav v autech...). Kings of Summer jsou taková malá, melancholická, sympatická věc. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ten celkový nadhled, se kterým je to celé podáno, je nesmírně osvěžující. Ať už se jedná o rodičovskou linii, lov či třeba souboj s hadem, vše je sledováno optikou dopívajících a na míle se vzdaluje klasickému pojetí podobných scén. Tento dojem ještě zesiluje spojení tří naprosto odlišných postav, která jsou každá na jiném stupni cesty životem, a spojuje je jen potřeba osvobodit se z okovů, ve kterých je drží omezení dospělí. Postupem času však snímek přestává fungovat jako celek a rozpadá se na propojené jednotlivé epizodky, které navíc nejsou vždy stejně zdařilé. V závěru, kdy dochází postupné vystřízlivění, dochází tak nějak nuceně a prudce, díky čemuž je celkový dojem výrazně oslaben. Tomu napomáhá i chování postav, jejichž pronášená moudra sice zapadají do celého konceptu, ale jsou otravná. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Schválně, kdo někdy nezažil pocit, že ho všechno a všichni serou a nechtěl se sebrat a jít někam do prdele? Králové léta jsou příjemným filmem o pár lidech, kteří to udělali a chvilku si žili, aniž by je cokoli obtěžovalo. Ne, že by to byl kdovíjaký filmařský zázrak, ale na jedno podívání to byla moc pěkná věc. 80% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v amerických státech Severní Karolína a Ohio. (Terva)
  • Již podle anatomie hlavy lze vyvodit, že had, který uštkne Biaggia (Moises Arias), je nejedovatá užovka. Jedná se o užovku býčí - Pituophis catenifer sayi. (cze.Oi)
  • Televízne noviny vo filme uvádzajú, že Joe (Nick Robinson) má modré oči. V skutočnosti ich má hnedé. (joker211)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama