Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

VOD (1)

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Slabosť pre prírodu a fuck you society si ma značne získalo. Pomalé tempo, hravá kamera a ľudská réžia. To, čo ma ale dostávalo do kolien a za čo som veľmi rád, že som sa k tomuto snímku dostal je Nick Offerman. Ten človek je absolútne parádny. Čo slovo, to hláška. Ak by som si mal dakedy vybrať s kým by som mohol natočiť film a mohol by to byť ktokoľvek, tak by to bol on. Inak také hodnotové. Možno ani nie tak zaujímavé, ako by mohlo byť, ale každopádne veľmi príjemné. A pokiaľ budú dievčatá s veľkými výstrihmi utekať a ich prsia budú skákať, ja sa budem pozerať. Veľké prekvapenie hlavne pri Moisesovi Ariasovi. Tak nejednoznačná a pritom zábavná postava sa len tak nevidí. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

"Ale počkej vole, když tam chceš mít tolik kůl vychytaných záběrů vykradených z jiných filmů, který jsou jakože art a hluboký, ale moc s ničím nesouvisej, jak pak chceš rozvíjet postavy?" - "To je v cajku vole, prostě všechny budou naprosto archetypální s předvídatelným rozvojem a pro jistotu všechny dějové zvraty budou klišoidní, aby se tam dalo narvat ještě víc nic neříkajících a střihově neukotvených záběrů proti slunci" - "Jasně vole, to bude indí pecka jak sviň, to pošlem do Sundace a Redford se z toho zesere". Aneb jedna geniální postava (Biaggio) a pár samoúčelných zbytečných eye-candy záběrů film nedělá. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ten celkový nadhled, se kterým je to celé podáno, je nesmírně osvěžující. Ať už se jedná o rodičovskou linii, lov či třeba souboj s hadem, vše je sledováno optikou dopívajících a na míle se vzdaluje klasickému pojetí podobných scén. Tento dojem ještě zesiluje spojení tří naprosto odlišných postav, která jsou každá na jiném stupni cesty životem, a spojuje je jen potřeba osvobodit se z okovů, ve kterých je drží omezení dospělí. Postupem času však snímek přestává fungovat jako celek a rozpadá se na propojené jednotlivé epizodky, které navíc nejsou vždy stejně zdařilé. V závěru, kdy dochází postupné vystřízlivění, dochází tak nějak nuceně a prudce, díky čemuž je celkový dojem výrazně oslaben. Tomu napomáhá i chování postav, jejichž pronášená moudra sice zapadají do celého konceptu, ale jsou otravná. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Niečo ako detská verzia Into the Wild, avšak trochu komickejšia, aj keď aj to sa neskoršími okolnosťami dosť zmenilo. Trojicu dospievajúcich chlapcov už unavuje domáca atmosféra a zlé vzťahy s ich rodičmi, a tak sa rozhodnú ujsť do lesa, kde si chcú postaviť domček a budú v ňom žiť nezávisle v obklopení prírody. Celý dej mi prišiel taký dosť vlažný, sem-tam nejaká dobrá scénka alebo hláška, ale nič extra. No až príchodom Kelly sa začínajú vzťahy výrazne komplikovať a film konečne naberá na spáde, a od tej chvíle ma to začalo dosť baviť. No škoda, že ten zlom prišiel relatívne neskoro. Ale v konečnom dôsledku film ako celok mi prišiel celkom milý a zaujímavý, veľmi pekné zábery z prírody a chválim aj to vykreslenie vykreslenie meniacich sa vzťahov. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Klučičí ,dobrodružné, zábavné, osvobozující, volné, přírodní, táborácké x zase ti rozmazlení američtí děcka. Pohodový vtipný snímek o třech kamarádech, kteří v létě utečou do lesa, postaví si chatrč a jsou sami svými pány, až na lovení zvěře a obstarávání potravy. Každý z nich má nějaký rodinný deficit. A jak je zvykem - na konci se vše uklidní a můžeme očekávat happyend. Trochu mi vadil hlavní hrdina, takový rozmazlený frocek, no tak co, holka se místo něj zamilovala do kámoše, komu se to nestalo, kvůli tomu se nemusí chovat jako vopičák. Film, který nic nevezme. ..nebýt postavy Biaggia, tak je to totálně o ničem, ten kluk je z jiné planety.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Televízne noviny vo filme uvádzajú, že Joe (Nick Robinson) má modré oči. V skutočnosti ich má hnedé. (joker211)
  • Již podle anatomie hlavy lze vyvodit, že had, který uštkne Biaggia (Moises Arias), je nejedovatá užovka. Jedná se o užovku býčí - Pituophis catenifer sayi. (cze.Oi)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama