Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční

Recenze (90)

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Tarantinovy filmy jsem nikdy neměla ve velké oblibě. Některé jeho filmy jsem nepochopila, a osobně mám raději jiné režiséry a jiný styl točení. O tomto filmu jsem si předem nic nezjišťovala, prostě jsem si jej jednoho krásného dne pustila. A jsem docela rozčarovaná. Nechápu, proč měl Tarantino potřebu něco takového točit. Polanského mám ráda, Tate jako herečku také, a její ošklivý osud mě docela zasáhl. Proto jsem nepochopila, proč je závěr takový jaký je, jakoby režisér najednou někam uhnul a celé to stočil úplně jiným směrem, než měl v plánu. Pitt a DiCaprio podávají své standartní výkony, a Margot Robbie mě opravdu zaujala, rozhodně má skvěle našlápnuto k dobré herecké kariéře. Za mě to ale taková sláva není, takové načančané, líbivé, ale pod touto slupkou se toho moc neskrývá.

plakát

Dracula (1992) 

Román Brama Stokera jsem četla již několikrát, jedná se o velmi povedené dílo. Byla jsem tedy velmi zvědavá na filmové zpracování. Bohužel jsem byla ale lehce zklamaná. Převažuje zde forma na obsahem. Efekty, lokace, kostýmy, to vše je působivé, někdy možná až příliš. Na to, že je film celý natočen ve studiu, je to opravdu působivé. To je ale tak asi všechno. Scénář se snaží obsáhnout knihu, bohužel se mu to ale zase tak moc nedaří, a místy jsem se vážně nudila a říkala si, jestli má být toto opravdu ten velkofilm. Každopádně musím pochválit herecký výkon Garyho Oldmana a Anthonyho Hopkinse, ale dávám opravdu slabé tři hvězdy.

plakát

23 (2007) 

Tak tento film pro mě byl vcelku zklamáním. Náhodou jsem si přečetla v časopise článek o domnělé záhadě čísla 23, a byl tam i tip na tento film. Zaujalo mě, že tu hraje Jim Carrey, protože jeho jméno mám spojené spíše s komediemi. Jenže dle mého názoru mu dramata a horory moc nesluší. Vůbec mi do role Waltera neseděl. Spousta scén byla zmatečných, a celá záhada kolem čísla 23 je zde podána opravdu zvláštně. Je to škoda, protože scénář a námět nemusel dopadnout tak zle. Dávám slabé dvě hvězdičky, a nechápu, jak může být tento snímek tak nadhodnocen.

plakát

Candyman (1992) 

K filmu jsem se dostala náhodou, protože jsem již dlouho neviděla žádný starší horor. Zběžně jsem si pročítala komentáře uživatelů, a stejně jako většina musím pochválit opravdu podmaňující hudební motiv. Samotná postava Candymana už dnes asi bohužel hrůzu moc nenažene, přesto se jedná o celkem solidní béčkový horor. Sice u něj neumřete strachy, ale ani nudou. Některé situace mi přišly dost nelogické, některé chování postav bylo opravdu zvláštní, ale líbila se mi ta atmosféra ghett - byl to pěkný náhled do toho, jak jsou i dnes nuceni někteří lidé žít. Dávám celkem tři hvězdičky, film mě zkrátka ani nenadchl, ale ani neurazil.

plakát

Zločin a trest (1970) 

Kniha je možná pro někoho nudná, ale já byla tímto dílem doslova fascinovaná a hltala jsem jednu stránku za druhou. Film jsem musela shlédnout ve dvou dnech, protože jeho délka je opravdu úmorná. Nicméně se jedná o snad nejlépe přenesené Dostojevského dílo na filmové plátno. Taratorkin tu roli nehrál, on se Raskolnikovem prostě a jednoduše stal. To šílenství v jeho očích,ty grimasy, tiky, to je něco herecky tak perfektního, že se to nedá ani vyjádřit. Chválím i to, že film se věrně drží knižní předlohy, pokud máte Zločin a trest v povinné četbě a nechce se vám číst kniha, mrkněte na tento film. Psychologický rozbor vrahovy mysli je excelentní...

plakát

Upgrade (2018) 

Velmi příjemné překvapení! Po přečtení obsahu jsem si říkala, že půjde o takový tuctový akční film s prvky sci-fi. Více jsem se mýlit nemohla. Herecké výkony, speciální efekty a zvláštní atmosféra, která se nese celým filmem, je dokonalá. Film o tom, jak můžete najít nový smysl života v servírování pěkně kruté a nelítostné pomsty. Závěrečná pointa je dokonalá, zvlášť poslední scéna. Jeden z mála nových filmů, který mě velmi zaujal, a po jehož skončení jsem o něm přemýšlela ještě dlouho...

plakát

Spring (2014) 

Spring má být podle žánru převážně hororem. S tím nemohu souhlasit, spíše sci-fi s dávkou romantiky. Bohudíky se snesitelnou dávkou romantiky. Prvních nudných patnáct minut je úplně zbytečných, pak se však film rozjede. Co zmůže síla lásky? Postava Louise je skvěle vybraná, opravdu atraktivní mladá žena. Scén s hororovou tematikou se tu také pár najde, ale nejde o horor v pravém slova smyslu. Film má úžasnou atmosféru Itálie, ale bohužel stopáž je trochu přemrštěná. Za relativní spokojenost dávám tři hvězdičky.

plakát

Spartakiádní vrah (1999) (TV film) 

O spartakiádním vrahovi jsem slyšela již několikrát a zvědavost mi nedala. Musela jsem se na dokument podívat. Celým děním nás provází Pavel Soukup, kterého sice nemusím, ale zde se dal celkem snést. Je opravdu děsivé, jaké pohnutky vedly mladého učně k přepadávání, znásilnění a vraždám mladých žen. Dokument mnou docela otřásl, a za mě je tento pán sprostý vrah a úchyl. To, že se dostal i po spoustě letech ve vězení na svobodu, je docela smutné a něco to o české spravedlnosti vypovídá...

plakát

Královna (2006) 

Film, který má ukázat nejsložitější okamžiky života Alžběty II. Chladné panovnice, která si vždy věděla rady. Nyní je ale ve velkých rozpacích. Jak se má postavit k smrti princezny Diany, bývalé manželky jejího syna Charlese, která byla černou ovcí rodiny? Snímek má ukázat, že i panovnice je jen obyčejný člověk se svými koníčky a zálibou v lovu. Se samotným provedením filmu problém nemám. Problém mám však v tom, že absolutně nevěřím tomu, že taková královna opravdu je. Film byl rozhodně udělaný na objednávku královské rodiny, aby zase o něco více stoupla v očích obyčejného lidu. Toto je jediná, velká výtka k filmu, ale i tak dávám čtyři hvězdičky.

plakát

Pod povrchem (2000) 

Pod povrchem patří mezi mé oblíbené horory. Bohužel musím vytknout pomalý začátek snímku a několik "teorií", ve kterých se dá lehce ztratit. Velmi musím pochválit herecké výkony - Michelle Pfeiffer je jako manželka v domácnosti, které stále cosi nedá spát, naprosto dokonalá. K tomu až mnohdy slizkého Harrisona Forda, který hraje tak dobře, až jsem ho přestala mít ráda. Lekací scény jsou opravdu infarktové, a miluji tu slavnou scénu ve vaně. :) Konec se dal bohužel tak nějak čekat, ale i tak hodnotím třemi slušnými hvězdičkami a vždy se k filmu ráda vrátím. A mimochodem, prostě miluji filmy, kde mají majitelé obrovskou sbírku knížek. :-)