Reklama

Reklama

Evan (Lou Taylor Pucci) se nachází v životní krizi. Během krátké doby přišel o oba rodiče, se kterými si byl velmi blízký. V den pohřbu své matky se zaplete do rvačky v baru, kde pracuje, což ho připraví o práci a navíc ho čekají oplétačky se zákonem. Evan se rozhodne před svými problémy utéct a tak odletí do Itálie, kde si po pár dnech začne románek s atraktivní Louise (Nadia Hilker), která ovšem skrývá své temné starodávné tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film s ještě podivnějším koncem. Vlastně hororového se zde nedá chválit vůbec nic, žádné gore, žádná atmosféra, žádné napětí, žádné lekačky, vizuál je taktéž průměrný, ale díky fakt úžasně sexy hlavní hrdince a originalitě jsem neměl naštěstí problémy film dokoukat až do konce a třetí hvězda spíše za jednu malou ukázku hezké transformace, která určitě uchvátí. Potenciál vzhledem k tématu byl daleko výše. 55% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Evan prežíva jedno z najťažších životných období. Potom ako jeho matka umiera v šialených bolestiach, dostáva sa v miestnom podniku do konfliktu s menším dealerom drog, ktorý sa mu v neskorých hodinách prichádzajú vyhrážať k domu. Nakoľko problémov neustále pribúda, a on už nemá viac dôvodov ostať v rodnej Kalifornii, rozhodne sa vycestovať do Európy, kde chce začať nový život. Takmer ihneď padá voľba na Taliansko, kde po relatívne krátkom čase spoznáva prekrásnu Louisu do ktorej sa ihneď zamiluje. Na prvý pohľad sa zdá, že sa na Evana konečne usmialo šťastie. Zdanie však niekedy klame viac, ako by si človek mohol myslieť. Louisa totiž nie je len tak obyčajným dievčaťom, vhodným na lásku. Pomerne pomalý priebeh, ktorý pretrváva počas celej dĺžky "Spring", a hlavne romantický podtón snímku, zrejme odradí nejedného "poslucháča". Ja má ten druh spracovania pomerne rád. Režisér si od úvodu pripravuje diváka ako kapra na udicu, takže mne tá štipka "láskoty" nijak neprekážala. Čo sa týka hororových prvkov, tak efekt okolo premeny mladej devy bol spracovaný veľmi slušne, no zároveň sa objavoval pomenej, čo možno trošku sklame. Bohužiaľ gore bolo taktiež málo, čo sa do tohto druhu typu hororu vyslovene pýtalo, pričom bolo dostatok príležitostí prejaviť sa. Od záveru som očakával niečo úplne iné, namiesto toho ma posledná polhodinka "trošku" zrovnala so zemou. Zrejme sa nad ním neradno zamýšľať, no už to bolo z môjho pohľadu "precukrované". "Spring" nie je typickým hororom. kto očakáva krvavé jatka, môže zabudnúť. Vhodný je najmä pre nežné polovičky, napríklad na sledovanie pri prvom rande - 50%. ()

Reklama

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Absolutně nevím, jak se k této látce postavit. Dá se říci, že konverzačním způsobem film připomíná Linklaterovu úsvit/soumrak/půlnoc trilogii, trochu směruje i do holčičích filmů jako Twilight. Tempo je pomalé, nevadí, dialogy mají hlavu i patu, Pucci je predvědčivý, ale zdálo se mi nevyužití některých postav - třeba ta farmářova, nebo svědkyně zločinu, které by příběh více stmelily, či rozšířily. Určitě by nevadila ani kratší stopáž. Hodnocení tentokrát přísnější, tři * by asi také snesly. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Impresionistické obrazy doprovází relaxační hudba a mladý Američan si v Itálii užívá života. Seznámení s atraktivní dívkou je třešinkou na šlehačkovém dortu a zde by zřejmě končil příběh podle Rosamundy Pilcherové. Symboly, věštící cosi temného, na sebe nenechají dlouho čekat - štír, pavouk, gekon, vosa, housenky, had...vodní příboj tříštící se o skály. Co skrývá tajemná dívka a jakou nemocí trpí? Debaty o smyslu života, jeho konečnosti, o nesmrtelnosti a evoluci. Mysteriozní příběh, který napětí dávkuje na lékařských váhách. Více evropský, než americký film nebude pro každého. Jednu hvězdu z pěti strhávám za nejasný konec. Hodit řešení na diváka bylo zbabělé... ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Spring rozhodně není hororem. Začneme tim, že kamera je až...lehce umělecká, projevuje se to na vizuálu - není vyloženě skvostný, ale rozhodně pastvou pro oči. Prostě se na to dívá příjemně. Jen občas mi trošku vadilo použití ruční kamery, ale to je detail. Hlavní hrdina je sympaťák s troškou rebelství a škoda, že Britské duo magorů s nim nezůstalo déle. Je i fajn, že se má Taylor Pucci s kym doplňovat - Nadia Hilker se mi vzhledem moc nelíbí, ale jejich chemie je výborná, probíraj fantastický témata a skvostný, filozofický dialogy, až jsem místy nestíhal hltat každé slovo. Pokud dojde na onu hororovost, masky, gore....gore tu není. Masky a ty hororovější prvky dokážou solidně vyděsit a je zde dokonce i jedna fantastická lekačka ke konci. Prostředí Itálie je navíc příjemně refrešující a je zejména znát, že režisérské duo svejm filmům dává duši, cit, charisma a hlavně je baví točit. Rozhodně nevyhledávám romantický sci-fi filmy, posledně co jsem takového viděl před pár lety, Comet a dál si nic nevybavuju. U tohohle filmu se však přiznám, že bych se dokonce i obešel bez toho mysteriozního/hororového prvku a obstálo by to u mě dokonale, jako alternativní slaďárna. Místy je to přeci jen trošku delší, na druhou stranu chválim "objasnění" kolem toho mysteriozna a jak logicky, přehledně a nenásilně mi jsou informace kolem toho všeho interpretovány. Už se těšim na údajně jejich nejosobnější film The Endless. Přiznávám se však, že Resolution se mi přeci jen líbil víc, přesto však můžu Spring doporučit náročnějším divákům, co maj rádi trošku alternativní indie Lovecraft s přemýšlivým scénářem, myšlenkou a talentovanou filmařinou - to zda se budete však bavit, je ale už čistě na vás. S otevřenou myslí, by to nemělo zklamat. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Část filmu se natáčela v americkém Los Angeles v Kalifornii. Dalšímí lokace našli filmaři v Itálii, konkrétně ve městech Bari, Polignano a Mare a Conversano. (hansel97)

Reklama

Reklama