Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Biografie (7)

Kevin Macdonald (režisér / herec / scenárista)

09.08.2008

Kevin Macdonald se narodil 28. října ve skotském Glasgow. Pochází z rodiny, která ve světě filmu nepatří k těm úplně neznámým. Jeho dědeček, původem Maďar, Emeric Pressburger byl známým filmovým režisérem hlavně v Anglii, kam se přestěhoval. Z jeho filmů jmenujme například "Cesta k cíli", "Červené střevíčky" nebo "Bitva u La… (více)

Bono (herec / scenárista / skladatel)

17.10.2007

Jeden z nejznámějších hudebníků a bojovníků proti chudobě Bono Vox, se narodil 10. května 1960 v katolicko-protestantské rodině jako Paul David Hewson. Jeho matka mu zemřela když mu bylo 14 let, což ho bezpochyby hodně ovlivňuje po celý zbytek jeho života. Můžeme tak vidět ve spoustě textů, které napsal. Od roku 1975 je ženatý… (více)

Tom Waits (herec / skladatel)

15.01.2007

Celým jménem Thomas Alan Waits se narodil 7. prosince 1949 v Pomoně v Jižní Kalifornii. I když je i příležitostním hercem, je hlavně muzikantem. Tomuto chlapíkovi koluje v žilách krev skotského a irského původu z otcovy strany a norského původu díky předkům z matčiny strany. Jeho rodiče se rozvedli, když mu bylo deset. Díky… (více)

Chris Sharma (herec)

10.03.2006

„Chris is a “ROCK“ star!!! (Andy Puhvel – jeho první instruktor lezení)Celým jménem Chris Omprakash Sharma, se narodil 23. Dubna 1982 v Santa Cruz – v Californii. A patří mezi nejlepší žíjící profesionální lezce na této planetě. Lezení ho lákalo již od dětství a tak své lezení po stromech začal zužitkovávat ve 12ti letech, kdy… (více)

Samaire Armstrong (herečka)

10.03.2006

Samaire Armstrong se narodila v Japonsku 31. října 1980, její rodina se pak vrátila zpět do USA. Tato nenápadná herečka naplno rozjela svojí kariéru, když začala brát vedlejší role v několika seriálech, např. "Freaks and Geeks". Její první vystoupení ve filmu bylo v roce 2001 v americké crazy komedii “Not Another Teen Movie“. V… (více)

Jim Jarmusch (režisér / scenárista / producent)

10.03.2006

Jim Jarmusch se narodil 22. ledna 1953 v Akronu, ve státě Ohio. S filmem začal později, ale mnoho zkušeností měl již z ranného dětství. V kinech v Akronu, neměli moc širokou nabídku filmů, ale když byl Jarmusch malý, jeho matka ho brávala každou neděli do kina. A jak on sám říká, byly to většinou filmy s gigantickými krabími… (více)

Anna Šišková (herečka)

10.03.2006

Tato dnes už dobře známá herečka i českému divákovi se narodila 30. června 1960 ve Slovenské Žilině. Již od Gymnázia se věnovala herectví v ochotnickém kroužku. Na studijích na Pedogogické fakultě Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Prešově se stala členkou činohry Divadla Jonáša Záborského.V české republice ještě nebyla příliš… (více)

Reklama