Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (642)

plakát

Bod obnovy (2023) 

Na začátek musím napsat bohužel. Bohužel, protože příběh, děj a tempo - to všechno je zaměnitelné a nijak zvlášť mě to nestrhlo. Potud škoda. Ale na druhou stranu je toto sci-fi světové! Audiovizuální stránkou snadno zaměnitelné za standardní hollywoodský počin. Za to patří tvůrcům obrovská pochvala a smekám svůj imaginární klobouk za to, že se jim s omezenými prostředky v českých luzích a hájích povedlo dosáhnout toho, že Bod Obnovy vypadá a zní světově. Tečka. V tomto případě nemá vůbec smysl začínat hodnocení ve stylu "na český film dobré...". Ne, ono by to obstálo kdekoliv. A už za tento samotný fakt zaslouží tvůrci velký respekt. Více takovýchto odvážných počinů od českých filmařů!

plakát

Mastičkář (2023) 

Možná byly moje prvotní pocity bezprostředně po zhlédnutí až moc nadšené, ale i po několikadenním odstupu mám v sobě pořád pocit z nadprůměrného snímku, který zkrátka funguje. Někdo může namítnout, že příliš zjednodušuje a moc tlačí na divákovy city, ale zkrátka je to natočeno tak, že se před obrazovkou bavíte. Říkal jsem to už dříve a zde to zdůrazňuji znovu, že Poláci filmy poslední dobou prostě umějí (tím netvrdím, že Češi ne). Ale zkrátka tento snímek má vše, co je potřeba k udržení pozornosti a příjemnému pocitu z kvalitně odvedené práce. Víc než fajn.

plakát

Profesionál 2: Samotář (1987) 

Z dnešního pohledu již docela rutinní záležitost, kde Jean-Paul Belmondo hraje jednoho z mnoha policajtů své bohaté kariéry. V současné době může někomu vadit pomalé tempo a relativně málo akce, jiný si zase najde kvalitní herecké obsazení a poctivé krimi ze staré školy se mu bude líbit. Takže ve výsledku neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne.

plakát

Rozhodně nejsi zvaná na mou bat micvu! (2023) 

Netfilx se snaží nalákat na Adama Sandlera, ale ve skutečnosti dostanete na obrazovce jenom zbytek jeho rodiny. Zapomenutelný film s tuctovou zápletkou a přehnaně originálním názvem. Bohužel se v tomto případě obávám, že tohle bude už příliš i pro skalní Sandlerovy fanoušky - alespoň pro mě rozhodně bylo.

plakát

Semestr (2016) (seriál) 

Originálně uchopená interpretace studentského života od Adama Sedláka. Ač je obsahem pro mladé a internetovou a mobilní generaci, zpracováním a srozumitelností určitě osloví všechny diváky, kteří začnou Semestr sledovat s otevřenou myslí. Potom vás chytne a nepustí až do konce. Krása!

plakát

Luther: Pád z nebes (2023) 

Luther byl vždycky drsňák, co nehleděl na policejní předpisy a při dosažení svého cíle balancoval na hraně zákona, občas ji i překročil. A přesně v tomto momentě se s ním setkáváme i v celovečerním filmu. Akce není špatná, ale celý příběh je poměrně tuctový a místy bohužel i dost přitažený za vlasy. Ale pokud si pamatujete detektiva Luhtera ze seriálu, tak se to skousnout dá. Nemyslím si ale, že by se na to kdokoliv chtěl dívat znovu, je to zkrátka spotřební film ve spotřební době streamovacích služeb.

plakát

Barbie (2023) 

Navzdory tříhvězdičkovému hodnocení, které by se mohlo zdát jako obyčejný průměr, jsem byl příjemně překvapen. Neměl jsem žádná přehnaná očekávání, ale o to více jsem se bavil. Nejedná se o čistě "spotřební" záležitost, snímek je chytrý a často si trefně utahuje z celospolečenských témat. Zároveň jsem z něj ale necítil přehnanou hyperkorektnost, která by mi velmi pravděpodobně lezla na nervy. Naopak mě bavil Gosling jako Ken (ten se se svou rolí ztotožnil dokonale) a Margot se na barbie taky hodí, jen co je pravda. I když za filmem není nějaká vážnější ambice, než jen pobavit v letní sezóně, mně to k úsměvu na rtech stačilo.

plakát

Arnold (2023) (seriál) 

Dokumentární série o tom, jak se jistý Arnold Schwarzenegger vypracoval kdesi z Rakouska až do žhavého křesla guvernéra Kalifornie. Pro ty, kteří četli jeho paměti Total Recall, se nebude jednat o nic moc překvapivého, ale i přesto doporučuji ty 3 hodiny v Arnoldově společnosti strávit. Jasně, nikdo není dokonalý a všichni děláme v životě chyby, ale Arnoldův přístup a postoj k životu je tak pozitivní a dle mého správný, že je více než žádoucí, nechat se od něj jeho myšlením alespoň trochu nakazit.

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

"Vlasto, ku*va, proč?" Proč sakra muselo tohle pokračování, které nemá co do vtipu a hlášek s originálem nic společného, vzniknout? Aktuální trend oživování klasik, na které by se nemělo sahat, opravdu nechápu. Tento pokus nechci vidět nikdy víc, ani minutu!

plakát

Tour de France: Bez příkras (2023) (seriál) 

Je to takové F1: Touha po vítězství (seriál) (2019) Drive to Survive na silničních kolech. Ale koho baví cyklistika a zejména největší závod na světě Tour de France, ten si bezpochyby přijde na své a vychutná si pohled do zákulisí. Alespoň trochu nám tvůrci a protagonisté přibližují atmosféru Staré dámy, ovšem vidět něco podobného naživo - to bude teprve nezapomenutelný zážitek!