Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (13)

plakát

Falling Skies (2011) (seriál) 

Výborná myšlenka konečně zpracovat mimozemskou invazi jako post-apo, kdy z lidí už zbyla jen hrstka odbojářů. Ale jinak 4 hvězdy spíš za to, že je to fakt dobrá oddechová zábava, než že by šlo o nějak extra kvalitní seriál... opomeneme-li celý hořící barel nelogičností, tak když se zrovna plánuje nějaká mise, probíhá akce, postavy jdou do jámy lvové nakopat pár emzáckých zadků, tak je to supr a bitvy fakt stojí za to i přes efekty, které dnes už připomínají spíše intro k počítačové hře. Co je však nejhorší, jsou ty "rodinné" pasáže, u nichž úpíte jako čerstvě raněný kojot. Postavy pěkně nakreslené podle ověřených šablon, máte tu celou sbírku, od hlavního hrdiny Noaha "Flynna Carsena" Wyla s morálkou Mirka Dušína, který chodí kolem jako reklama na Americký sen z 50. let a cituje historická fakta, drsného ale spravedlivého taf-military-fela plukovníka, citlivé doktorky, ženské podpůrné síly hl. hrdiny, 3 syny hl. hrdiny, z nichž jeden je intelektuální hejsek, jeden je ragby sport star, dále rádoby drsňačku, sympatického grázlíka, který se asi snaží být Sawyerem z Lost, ale moc mu to nejde... a takhle bychom mohli pokračovat. Scénář někdy na pořádný facepalm, tak si připravte ruku, budete ji potřebovat.

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Ale jo, vcelku svižná fantasy komedie s vtipnou hlavní postavou, takže pro mě více méně klasický dril - vypnout mozek a bavit se. Škoda akorát, že některé vtipy jsou trochu slabší a 95% z nich se týká hulení nebo něčího přirození, ale fantazáci se alespoň pobaví nad překroucením typické monumentální epiky a různých klišé žánru (minotauří penis jako trofej, perverzní čaroděj klaďas...). Na chlapské oko je tady potom ještě Zooey Deschanel jako "damsell in distress" - v podstatě celý film nedělá nic jiného, než háže roztomilé kukuče nebo ječí a taky lehce unylá Portmanka.

plakát

Pokoj (2003) 

"Ha-ha-ha-ha, what a funny story, Mark... anyway, how si your sex life..." aneb zadejte si na youtube libovolnou frázi z Tommyho "jaký že to mám přízvuk" Wiseauových (ne)hereckých etud... The Room je zkrátka jeden z mála filmů, kde je špatně naprosto všechno a nefunguje vůbec nic. Lze ho odsoudit do odpadu (kam právem patří), ale pro mne mnohem zábavnější je to vzít s nadsázkou a prostě se u toho skvěle pobavit.

plakát

Princ Egyptský (1998) 

Audiovizuálně opravdu nádherný film + silná atmosféra biblických příběhů + příjemné a nijak nuceně pojaté poselství o síle lidského ducha a vlastní svobodě + perfektně obsazený dabing postav = jeden z nejlepších animáků, co znám.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Skoro se až bojím o tomhle filmu něco napsat, tak moc je skvělý a tak moc ho mám rád. Damon a Williams vedle spousty dalších herecky excelují v charakterovém dramatu o mladíkovi, který je sice na povrch geniální, ale uvnitř citově zmatený a neschopný najít si ve svém životě takovou cestu, aby byl opravdu šťastný. Do hloubky je zde otevřeno tolik ožehavých témat, ať už důležitost vlastní životní volby, konfrontace přítomného stavu mysli s traumatickými zážitky v minulosti nebo rozdíl mezí teoretickou znalostí a reálným prožitím. Scénu v parku u jezera s Williamsovým monologem bych vytesal do kamene.

plakát

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu (2004) (TV film) 

Máte rádi Indiana Jonese? Jeho styl, jeho dobrodružství, jeho charizma a nezaměnitelnou osobnost? A máte rádi filmy s podobnou tématikou? Fajn, tak prosím nesahejte po Flynnu Carsenovi, jelikož ten je výše uvedenému hrdinovi podobný asi jako tyranosaurus rex napařovací žehličce. Noah Wyle sedí doma opřený o zeď, škrábe se prstem v řiti, aby mu spadl do kalhot kouzelný tiket... je vůbec nutné říkat něco víc? Stupidní scénář, studidní dialogy, stupidní love-story, stupidní všechno. Navrch asi nejprkenější záporák v historii. A pokud i přesto všechno hledáte alespoň jeden důvod, proč se na tohle nemastné béčko podívat, tak tam hraje Sonya Walger (Penny z Lostu).

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Chrisi Cartere, proč? Proč jsi tohle točil? Vydělat chechtáky na třetí, pekelně nářezový, mytologický film? Alespoň v tohle doufám... ne vážně, I Want to Believe naprosto selhává na neuvěřitelně nudném a nezajímavém hlavním ději (90% samostatných epizod v seriálu mají lepší zápletku, než tahle kravina, o mytologických ani nemluvě) okořeněném trochou kočkování mezi hlavní dvojkou a pár narážkami na staré dobré časy, což je pro mě jediný kladný aspekt. Navíc tohle stejně ocení výhradně fanoušci seriálu. Plus pár scén, které nedávají příliš smysl, plus M & S jako staří manželé na dovolence a plus... doufám, že to řeknu správně... pedofilní kněz, který je navíc i sensibil... eeee jo, čtete dobře...

plakát

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) 

Profláknutý blockbuster a definitivní přeskočení žraloka ? Špatná kombinace. OK, piráti trojka nejsou až tak špatní jako popkorňák na velké plátno, ale jinak u mě jedna velká nuda. Technická stránka skvělá, ale naprosto šíleně domotaný děj bez hlavy a paty s kupou pseudofilozofických žvástů v každé druhé scéně... ani Jack už to moc nezachránil. Vlastně jsem si uprostřed tohohle v duchu říkal něco typu: "Filme, filme, kdyby ses na to raději vybodl... ukažte mi efektní epickou námořní bitvu se Zimmerem v pozadí... ukažte mi sexy Keiru a já budu relativně spokojený..."

plakát

The Nostalgia Critic (2008) (seriál) 

Doug Walker přišel s perfektním konceptem na recenzování filmového odpadu, který nešetří sprostými slovy ani šíleným audiovizuálním projevem, ale zachovává v sobě pořádnou dávku inteligentní zábavy plné pop-kulturních narážek a odkazů. I když na druhou stranu musím i zmínit, že stejně jako například u Monty Pythonů, tohle není úplně humor pro každého. Každopádně pro mě asi nejoblíbenější internetový seriál.

plakát

Akta X - Pravda (2002) (epizoda) 

Těžko hodnotit The truth jako epizodu samu o sobě, ale spíš jako poslední ohlédnutí za celým úžasným seriálem a hlavní mytologickou příběhovou linkou. V prvé řadě se poprvé v 9. řadě dočkáme všech hlavních postav (jo, Mulder je zpátky v plné ráži, yeah haaaaaaa) a návratu spousty vedlejších (od Kouřícího muže až po Osamělé střelce), dále zmíněný recap je učiněn v podstatě zajímavým způsobem, kdy sledujeme Mulderův soudní proces a během něj postřehy na různé důležité události v historii seriálu. Epizoda má dvojnásobnou délku, ale jak už bylo zmíněno, mnoho nových odhalení a zápletek nečekejte, snad až na krásně otevřený a symbolický konec... ale třeba na něj jednou Chris Carter naváže třetím mytologickým filmem.