Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jako malému děcku se mi to líbilo, ale teď po opětovném shlédnutí po letech vše vypadalo neuvěřitelně odpudivě. Efekty jsou takřka na 0, souboje nepromyšlené a umělé. Dále ženská představitelka je nesympatická mužatka a tak jediné co ve filmu šlape, je ucházející příběh. Za to a mé pocity v minulosti zůstávám shovívavý.. Slabších 50% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to jen pouhá variace na Indiho, mě vážně bavila. A dost. Film má svižné a rychlé tempo, příjemný děj a spoustu skvělých vtipů. Zatímco Indiana Jones je klasika teď, za pár let bude klasika toto. Mix dobrodružství a komedie velmi dobře funguje, Noah Wyle je dobrý herec, Flynn Carsen moje oblíbená dobrodružná série a dobrá oddechovka což dokazuje i dvojka a bohužel nakonec i trojka. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to slátanina, ale na TV film to ještě šlo. Nějakou logiku nebo historii nechme stranou, s tím podobné snímky vůbec nepočítají. Pro mne byl důvodem nedat horší hodnocení především Kyle McLachlan (i když tu hraje dost bídně, tohohle chlapíka mám prostě rád už dob Modrého sametu) a Sonya Walger, moje neoblíbenější ze Ztracených (přesto, že v Kopí osudu hraje dost nesympatickou skorochlapici, vypadá pořád bezvadně). ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já to bohužel viděla v opačném pořadí a tak mi teprve po tomhle díle zapadla celá osobnost Flynna Carsena do sebe a musím říct, že začátek jeho dobrodružství byl ještě milejší. Je to docela zábavná představa, že se z nemožného kluka, co se strašně rád učí, může stát zachránce světa. Kyle MacLachlan mi přišel jako záporák vyloženě dobrý, jen mi malinko vrtalo hlavou, proč zrovna on byl knihovníkem, protože zase tak schopný nebyl. Takže závěrem je to fajn oddechovka a docela příjemný dobrodružák s velmi humorným nádechem a je docela zábava sledovat, čím vším že se to tvůrci nechali inspirovat. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Indiana to síce nieje, ale i tak sa mi to páči. Noah Wyle bola skvelá voľba. Naozaj vyzerá ako knihomol, ale zároveň ako skúsený archeológ a lovec tajomstiev. Trocha ma v prvom momente odradili sci-fi prvky, predovšetkým v knižnici. Príbeh je však veľmi dobrý. Veľmi sa mi zapáčila vo filme Sonya Walger. Taktiež skvelý výber herečky. Prvý diel je najlepší, ďalšie dieli strácajú na kvalite, ale zaostávajú len mierne. 80% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Flynn Carsen se snaží svést na úspěchu Indiana Jonese. Čeští distributoři mu pomohli i tím, že změnili font názvu filmu. Tvůrci Indyho by je pravděpodobně mohli s úspěchem žalovat. (Pumiiix)
  • Ve scéně, kdy se Flynn (Noah Wyle) a Nicole (Sonya Walger) propadnou do podzemí k ostnům, Flynn nemá brýle. Při dopadu na zem však již brýle má. (Pepy)
  • Když se Flynn (Noah Wyle) ptá Judsona (Bob Newhart), kde jsou mariňáci, odhalí Judson tetování na hrudi a dodá: "Semper fi". Jde o latinský výraz Semper fidelis (Vždy věrný), který v oné zkrácené podobě používá americká námořní pěchota. (Robbi)

Reklama

Reklama