Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 1

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 161)

Psema 

všechny recenze uživatele

A jsou zase tady, nechtěl jsem je vidět, chtěl jsem se jim vyhnout, ale nakonec jsem stejně neutekl. A víte co? Díky nulovým očekáváním s vyhrocenou nenávistí vůči předchozí časti, se mi závěr vysloveně líbil. Ne, že bych tekl v sedačce blahem a vynášel Verbinskiho do nebes, ale po ukecaně nudné a humorně zoufalé dvojce prostě musím ocenit, že tahle fašírka má alespoň tah na bránu, ve kterém se díky bohu ztratí vyčpělý Depp a místo něj zazáří výborný Rush. A akční finále je vysloveně lahůdka. 7/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Už první záběr filmu - oprátka - dokonale vystihuje výsledný dojem. Stopáž a zamotanost mi nevadí, ale naprostá ztráta nadhledu smetává ze stolu veškeré pokusy o vtip, takže trojka je ve výsledku naprosto seriózní ukecanost, která, vyjma triků, nemá naprosto co nabídnout, protože, ruku na srdce, první dva díly byly více, než cokoliv jiného hlavně sranda. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Človek by povedal, že pirátske nápady boli zrelé na odpočinok už po druhom diely, posledný diel trilógie tento fakt vyvracia. Kapitánu Jack Sparrow natiahol svoju dobrodružnú, bláznivo akčnú výpravu na takmer tri hodiny, pridal na komplikovanosti deja a ja som myslel, že tak so svojou Čiernou Perlou rýchlo klesne ku dnu. Na moje prekvapenie a dobrý pocit sa tak nestalo. Pribudlo postáv, dej je trošku zváštne zmixovaný, no nie až tak neprehľadný akoby sa na prvý pohľad zdalo. Čo ma však trošku vytáčalo, bola zvýšená pozornosť na Elizabeth Swann (Keira Knightley). V predchádzajúcich dieloch inteligentne a vkusne dopĺňala chlapské zloženie, no jej hrdinské črty v tretej časti mi liezli krkom. A pri predvojnovom príhovore posádke (v porovnaní s povzbudzovaním Mela Gibsona v 'Braveheart', v ktorom mi po chrbte behal mráz) som sa cítil až trapne. Ale to je asi tak všetko, efekty bravissimo a Verbinskemu môžem vďačiť za ďalšiu vydarenú (fantasy) trilógiu. 85%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Téměř tři hodiny nezvládnuté megalomanie, která nemá ve vodách dobré zábavy co pohledávat. Verbinski neutáhnul digitální tajtrlíkování a tak pouze skládá jednotlivé scény za sebe bez jakékoliv další invence. Mezi postavami je neuvěřitelný bordel, vzájemné podrážení se a kutí piklí po čase nudí a dávka nadhledu vlastní předchozím dvěma dílům zde zoufale absentuje. Být to tak o půl hoďky kratší, je z toho blockbuster roku, takhle je to ale nabubřelá nuda, která chytne za koule leda tak odkazem na Leoneho a vtipným cameem Keitha Richardse. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Hodně nevydařené pokračování dvou výborných předchozích filmů. Johnny Depp sice podal jako vždy skvělý výkon, ale tohle bohužel zachránit nemohl. 170 minutová stopáž je hodně přestřelená, příběh nezajímavý, chybí více forků a akce. Gore Verbisnki tentokrát přestřelil, slyšel jsem, že má být ještě další pokračování, tak doufejme v rapidní zlepšení..... ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Postava Ching (Takayo Fischer) z pirátskeho snemu odkazuje na skutočnú historickú postavu Ching Shih, pôsobiacu začiatkom 19. storočia. Pôvodne prostitútka zajatá pirátmi sa vypracovala na pravdepodobne najmocnejšiu a najúspešnejšiu postavu pirátskych dejín. Sama velila vyše 300 čínskym lodiam (džunky) a okolo 40 000 námorníkom. Jej veliaci dôstojníci mali vraj dohromady pod kontrolou ďalších zhruba 1500 plavidiel s posádkami presahujúcimi počet 180 000 mužov. Ako jedna z mála pirátov sa dočkala pirátskeho "dôchodku" a umrela v 69. rokoch. (ironia)
  • V kúpeľoch Sao Fenga (Yun-Fat Chow) bola kvôli filmu vytvorená skutočná extrémna vlhkosť kombináciou vody a prudkého osvetlenia. (Greenpeacak)
  • Ve své době s oficiálním 300milionovým rozpočtem nejdražší filmový projekt v historii kinematografie. O správnosti investice studia Disney svědčí i americké tržby, které se za první víkend promítání (25. – 27. 5. 2007) vyšplhaly na 114,5 milionů amerických dolarů a po Spider-Manovi 3 (151,1 milionů) to byl druhý největší "opening" v dějinách. Oproti pavoučímu superhrdinovi ale Piráti drželi rekord v počtu kin uvádějících snímek s neskutečným číslem 4 362. Piráti se udrželi na první příčce amerického žebříčku i následující víkend a přes vysoký propad se celkové tržby nakonec dostaly na 307,6 milionu. První díl Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003) v USA utržil 305,4 milionů dolarů a druhý díl Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006) 423,3 milionů. (imro)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama