Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 2

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 161)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Osobně doufám, že Piráti jsou tímto na konci své cesty a Jack Sparrow bude navždy pryč. Příliš naivní já vím. Třetí díl pirátů z Karibiku dokazuje nejen pravidlo trojek, ale také i oblíbené " s každým pokračováním musí vše být větší a všeho více". To zde platí doslova a koho nepotěší více Sparrowů, toho potěší více totálních kravin a více minut. Všechno je to ke škodě, protože se Piráti stávají přesně tím, čím byli od prvního námětu, pouze velkou drahou atrakcí v zábavním parku. Johny Depp není k smíchu, ale přímo k pláči a celé jeho vystoupení bych možná shrnul do jedné věty " nejhorší Johnův výkon za poslední roky". Orlanda Blooma se divák velmi málo a Keira Knightley si hraje na drsného chlapečka. Opět. Vše je doplněno skvělým pirátem Geoffrey Rushem a naprosto zbytečným Yun-Fat Chowem. Ohledně příběhu není co říct, protože je na tolik šílený a postavený na hlavu, že se zalíbí jedině fanouškům série, kteří stejně logické myšlení a inteligenci dávno zahodili, aby si filmy lépe užili. Délka je neskutečná a závěr není vůbec tak super úžasný, jak se opět producent a herci nechali slyšet. Nuda, v které chybí nejen pořádná akce, ale i vtip. Ještě trochu a ta jedna hvězdička by tam byla. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Už první záběr filmu - oprátka - dokonale vystihuje výsledný dojem. Stopáž a zamotanost mi nevadí, ale naprostá ztráta nadhledu smetává ze stolu veškeré pokusy o vtip, takže trojka je ve výsledku naprosto seriózní ukecanost, která, vyjma triků, nemá naprosto co nabídnout, protože, ruku na srdce, první dva díly byly více, než cokoliv jiného hlavně sranda. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Překombinované, přehnané, zbytečně extravagantní, přesto konstantnější a zábavnější, než dvojka. I tak je to ale nuda k uzoufání. Příliš mnoho trikových sekvencí a zdlouhavý příběh prakticky o ničem. Je to prostě guláš pejska a kočičky. Všechno naházený dohromady a výsledkem je jen bolení břicha. Příliš mnoho jednoduchých a nepropracovaných postav (a většinou i oproti neskonale dlouhé stopáži dokonale nevyužitých), hloupý příběh prakticky o ničem, zaměření na zdlouhavé akčnědigitální scény, závěrečný láskyplný happyend, nevtipný humor a trapné hlášky. Je mi jasné, že vložené peníze to určitě několikanásobně vydělá, ostatně je to dnešní móda chodit do kina na tyhle kraviny, ale upřímně řečeno, Verbinski by měl přestat masturbovat a radši si přečíst nějakou knížku. Jinak k těm různě tu zmiňovaným překombinovaným změnám stran postav. Vyznat se v nich dá snadno, jejich potíží je, že jsou prvoplánové, jen aby se něco dělo a tak bezsmyslné. Jo a k hudbě, taky vám přišlo, že občasné motivy zněly jako ze Xeny? ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Úvodní akce trošičku rozptýlila mé obavy, že to bude hrůza. Ta přišla hned v zápětí, když se asi tak hodinu a půl nic nedělo. Pak nastoupil Richards a jeho geniální cameo, pak se chvíli zas nic moc nedělo a potom přišlo nehorázný akční inferno, postrádající špetku rozumu, kde všichni pořád skákali z lodi na loď, vzduchem létali opice, lidé se líbali v bayovských obletech a všechno se zvrhlo tak, že jsem měl chuť uškrtit scenáristy. Koukalo se na to skvěle to uznávám, ale hlavní zásluhu bych přičetl trikům a hudbě. Jinak kde nic tu nic, dvojka je proti tomu skvěle vyvážená a rozumně ukočírovaná. Navíc Verbinsky cituje nespočet momentů z jedničky (dokonce ukradl jeden záběr z dvojky, nezbeda) a nebojí se brát ani jinde... pocit deja vu jsem měl několikrát (Leone scene sucks). Sečteno a podtrženo, je to velké, vypadá to draze, má to víc konců než Návrat krále a Keira JE sexy ;) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

At Shit´s End: Třetí díl definitivně zdegeneroval do námořnické telenovely - dvě a půl hodiny (podle otlačenin bych tipoval víc) zběsile překombinovaného děje připraví hlavní postavy (a že jich je!) o jakékoliv divácké sympatie, na konci mi byli ukradení prostě úplně všichni. Není tu žádná výjimečná scéna ve stylu kola ze dvojky, není tu skoro žádný humor, není tu vlastně zajímavého zhola nic. Ani to tolik profláklé cameo Keithe Ritchardse nestojí za zmínku. Zatraceně vyčerpávající nuda. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Štáb vybudoval šedesát stop dlouhou repliku přední části Černé perly na zádi návěsu na solných planinách v Utahu pro natáčení se Stínem perly. Natáčení bylo naplánováno na 19 dní, ale trvalo jen 4 dny. (warhammer)
  • Jedná se o první film série, ve kterém je zobrazen obvyklý pirátský stereotyp – páska přes oko. (Rebelka_)
  • Opičáka Jacka si zahrály dvě opice - samička a sameček. Důvodem bylo, že každý uměl lépe něco jiného. (Siriuss)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama