Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 611)

plakát

ABBAmánie (1977) 

Nejřív jako slabota, ale, pak jsem tomu Hallstörmovi přišel na chuť. PS: hvězda za reportérův sen. PPS: a jeho profi střih na tom tříhlavém kotoučáku, to nezapomenu :-)

plakát

Absolutní moc (1997) 

Hlavním přínosem filmu je poznatek, jak moc se Clint Eastwood od té doby režisérsky zlepšil. Dnes by "Absolutní moc" zrežíroval Clint Eastwood o ty dvě hvězdy lépe. Dobrý příběh charakterního lupiče za staré školy, kterého ten všivák (výborně hnusný Gene Hackman) prostě namíchne: "Ty bezcitná svině, tak před tebou utíkat nebudu." Je v tom trochu "Drsného Haryho". PS Škoda nedotažené realističnosti: a) superzabiják máchá odstřelovačkou z okna jako praporem na 1. Máje b) otisky na obálce s fotkou nože c) agenti Luthera vidí přijíždět k útesu a v klidu odjedou. Nebo komických 60 vteřin, které trvá superochrance prezidenta vyběhnout dvě patra...

plakát

Absolvent (1967) 

"Řeknu Ti jediné slovo: Plasty". Ben dostává dobře míněné rady do života, prožívá opravdové zkoušky dospělosti a (spoiler) dobře to dopadne ;-)

plakát

Adaptace (2002) 

Bezpochyby nejlepší herecký výkon který kdy předvedl Nicolas Cage (ono jich, krom Leaving Las Vegas moc nebylo)... PS: Andy Kaufmana si snad ani nemohu dát mezi oblíbené scénáristy. Andy Kaufman je samostatná kategorie.

plakát

Ad Astra (2019) 

Ke kladům: výborná "řeč kamery" a nenápadný skvělý zvuk. také Mars je správně ošuntělý. Ad Astra, Jedno z těch jiných/filozofických Sci-Fi, které si může každý vyložit jak chce. Jen snad to finální plavání meteorickým prstencem a návrat vůbec působí, že už bylo hlavní řečeno, tak to nějak na prasáka dokončete.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Naprosto famózní celovečerní prvotina Barryho Sonnenfelda. Srdcová záležitost, každý detail i dialog. PS A druhý díl jakbysmet.  Ústřední obsazení je prostě dokonalé.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Cornwallská záhada (1990) (epizoda) 

Další z vynikajících epizod. Nejen zápletkou a tradičně dokonalým zpracováním, včetně i nejmenších dobových detailů. Jako bonus zde na moment rozhýbá své malé šedé buňky i kapitán Hastings!