Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (245)

plakát

Interstellar (2014) 

Říkejte si, co chcete, ale Nolan to dokázal. Přibil nás do křesel a my zase s otevřenou pusou hltáme, co si pro nás připravil. Občas mu to sice trochu časově a scénáristicky nesedí, ale pointa to vynahradí :)

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Daniel Craig se loučí ve velkém stylu. Je těžké po tolika letech přinést kartu, se kterou Bonda ještě nikdo nehrál, a přesto se to tvůrcům podařilo. I když bych si dokázala představit 25. bondovku o 20-30 minut kratší aniž by to mělo zásadní vliv na příběh a poentu, tak je to velkolepá podívaná. A ano, beru Daniela jako Bonda na milost :)

plakát

Marťan (2015) 

Tenhle film mě strhl, ale těch pár fyzikálních nesrovnalostí mu odpustit nemůžu :) Matt Damon je skvělý, člověk mu fandí, i kdyby nechtěl a že mu Goddard připravil nejednu těžkost. Mám ráda filmy, které v těchto situacích nezapomínají na humor, protože to je asi jediná věc, díky které lze něco takového opravdu přežít. Brambory nebrambory, gravitace negravitace, smysl pro humor ho nenechal se úplně zbláznit. Super film za slušných 80%

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Už dlouho jsem se v kině takhle nenasmála :) Ano, uznávám, je to taková oddechovka pro naši vícegenerační dámskou jízdu, ale o to víc jsme si ji užily :D Vždycky není třeba točit hluboká sociální dramata, i "pouhá" zábava se dá natočit s lehkostí bez trapnosti. A věřím tomu, že spoustu zejména těch rodinných hlášek u nás zdomácní. Slušných 80%

plakát

Jurský svět (2015) 

Rozhodně milé a nečekané překvapení :) taková pěkně nostalgická pocta spielbergově jurské jedničce :) žádné zbytečné finesky nebo příběhové odbočky, celý film si jde jasně za jediným cílem a funguje to dobře - po rozvláčném začátku se rozjede smrtící vlak akce a vy můžete uzavírat sázky na to, koho všechno sežere :D Až na ten přeslazenej konec, funguje jurský svět jak má. takže za pěkných 80%

plakát

Mr. & Mrs. Smith (2005) 

Překvapuje mě, že tahle akční oddychovka funguje i po několikátém shlédnutí. Jo, scénář není nic moc, ale je to vtipný a Brad s Angelinou fungují skvěle.

plakát

Skleněný pokoj (2019) 

Dávám 60% protože jsem velká fanynka jak Miese van der Rohe (a tedy i vily Tugendhat), tak stejnojmenné knihy Simona Mawera. Kniha je působivá, strhující a po jejím přečtení zatoužíte alespoň jednou vidět tuhle neuvěřitelnou stavbu...bohužel pro film ani jedno z toho neplatí. Zatímco v první polovině filmu sledujeme střípky románového příběhu, druhá polovina je již vlastní scénaristickou tvorbou, která se pro mě trochu nepochopitelně upnula k motivu lesbické lovestory. Zatímco první část je jakoby bez děje a místy působí skoro až jako artovka, ve druhé polovině jakoby toho scénář chtěl odvyprávět tolik, že vlastně neví kde začít a vytváří tak celkový dojem jakéhosi slepence, že kterého sem tam vysvitne zajímavý moment, ale jako celek prostě nefunguje. Myslím, že na začátku stálo špatné rozhodnutí při volbě scénáristy, který chtěl mnoho a nakonec nenabídl skoro nic. Nemůžu se ubránit dojmu, že filmu by slušela "severská" ruka, která by rozehrála slibný artový začátek, třeba i bez knižní předlohy.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

ČT by se měla konečně vzdát své posedlosti, se kterou se snaží každý rok natočit novou štědrovečerní pohádku, a ušetřit nás tak podobných utrpení. Příšernej scénář, až na Lišku s Vilhelmovou tragické herecké výkony (upřímně největší zklamání byla hlavní role v podání Denise Šafaříka) a hudební vložky mě vedly k otázkám o dostupnosti drog v ČR ...jedna hvězda že jsou ty Vánoce.

plakát

Balada o pilotovi (2018) (TV film) 

Plíživá přítomnost hrozby v podobě NKVD ve mně vzbudila asociaci s Michalkovým snímkem Unaveni sluncem. Stejně poklidný děj, v jehož podtextu tušíte blížící se hrozbu a jehož závěr zamrazí. Kdyby se scénář trochu doladil, dokážu si to představit jako celovečerák.

plakát

Nerodič (2017) 

Po Generaci Singles jsem se na tento dokument velmi těšila. Sice jsem se narozdíl od Počtové posunula směrem k založení rodiny, takže se k rodičovství nedokážu stavět s takovým nadhledem, ale i tak si myslím, že se jí podařila zajímavá sociologická minisonda o přístupu k rodičovství. Ale i přesto si neodpustím poznámku, že výběr hlavních protagonistů je poněkud tendenční a rozhodně nepředstavuje "reprezentantivní vzorek", ale spíš směsici zajímavých extrémů, které ne-rodičovství může potkat.