Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor
  • Akční

Recenze (45)

plakát

Leaving Neverland (2019) 

Hodnotila jsem třemi hvězdami proto, že dokument byl “koukatelný”, a přestože má 4 hodiny, ani na chvilku jsem neztrácela pozornost. Rozhodně ale nemohu říct, že mu věřím. Netvrdím, že MJ byl jednoznačně nevinný co se týče údajných sexuálních praktik s malými chlapci, ale v dokumentu jsou věci, které jaksi nejsou důvěryhodné - však už jen to, že si pánové doslova pamatují věty vyřčené před více jak 20 lety?! Nezlobte se na mě, ale já nejsem schopná přesně citovat, co jsem říkala před týdnem! Chápu, že se mohou vracet obrazy toho, co se tenkrát ÚDAJNĚ dělo, ale přesně řečená slova? Možná v případě traumatu, nepříjemného zážitku, něčeho nechtěného - ale, tenkrát to oba tak nevnímali! Je škoda, že se protistrana nemůže vyjádřit na svojí obhajobu. Pak by nejspíš bylo možné si udělat nějaký úsudek. Protože v životě také přece nejdříve vyslechtete obě strany a pak možná dospějete k vlastnímu závěru. Je to na každém... Každopádně, já vnímala Michaela především jako skvělého umělce, a tak ho budu uchovávat v srdci i nadále!

plakát

Štiky (2018) (pořad) odpad!

Vůbec nechápu, proč jde tohle do vysílání televize! Přece není nikdo tak stupidní, aby na to koukal! Mně stačila pouhá reklama!

plakát

Padesát odstínů svobody (2018) 

Za mě nejlepší díl celé trilogie! Tento film má všechno, co má mít, oproti předchozím dílům tentokrát nechybí ani napětí a humor. Zanechal ve mně hluboké dojmy - ale tohle prostě dokáže ocenit jen žena ;) Za mě 5* a upřímně je mi líto, že už se nedočkám pokračování.

plakát

Killing Ground (2016) 

Oceňuji časové prolínání děje, což udržuje neskutečné napětí... Jediné, co mě mrzelo, je už od začátku prokouknutelná zápletka a hvězdičku strhávám také za Ollieho - surovost na dětech mi vadí... Nakonec jsem ale ráda, že jsem si mohla "domyslet" vesměs pozitivní závěr ;)

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Přestože má tento film na kontě prozatím spíše kritiku, mě naprosto uchvátil! Pravda, nečetla jsem knížku a možná to je důvodem mého výborného hodnocení, ale já zkrátka budu hodnotit film jako takový a tím pádem musím ocenit dokonalé herecké výkony hlavních hrdinů, protože oba své postavy vystihli naprosto dokonale! Postava pana Greye je tajuplná až nebezpečná, ale zároveň sexy a přitažlivá! Anastasia je plachá, nesmělá, ale zároveň drsná :) oba se skvěle doplňují! Děj filmu je navíc poutavý, diváka, který se do něj dokáže vžít, naprosto pohltí a hlavně, k mému milému překvapení není jen o sexu, přestože je v něm několik scén, které dokáží příjemně nabudit... :) Takže pokud váháte, zda se na film podívat či ne, tak za mě rozhodně ANO! Já ho určitě neviděla naposled! A už ted´ se nemohu dočkat pokračování...

plakát

Krásno (2014) 

Původně jsem chtěla dát 4*, nicméně když vezmu v úvahu, že málokterý novodobý český film opravdu za něco stojí, musím tuto krimikomedii vyzdvihnout a dávám 5*! Na to, že se jedná o filmovou prvotinu režiséra Ondřeje Sokola, oceňuji jeho smysl pro detail. Ačkoliv tu mnoho lidí kritizuje závěr, já mám naopak ráda otevřené konce, které v člověku vyvolají rozporuplné pocity a nutí ho o příběhu zas a znovu přemýšlet. Jde zkrátka o typ filmu, který pro diváka nekončí závěrečnými titulky. A realita dnešního světa opravdu běžně není o tom, že "dobro a láska" vítězí. Když navíc zohledním to, s jakou komičností je podáván celý "černý" příběh tohoto filmu, není zkrátka co dodat. Maličko bych možná vytkla jednu věc, a to tu, že Ondřejův herecký výkon do jisté míry zastínil Martina Fingera, o kterém měl být příběh především. Nicméně i tak jsem ráda, že jsem se mohla alespoň z maličké části podílet na financování filmu a sledovat jeho vznik a vývoj. Doufám, že zaujme více diváků alespoň tak, jako mě :)

plakát

Očista (2013) 

Hlavní námět mi přijde trošku ujetej, ale zpracování filmu velmi dobré, napětí nechybí...

plakát

Uvnitř mé hlavy (2013) 

Ačkoliv hodnotím průměrně, jedná se o film, který mě svým způsobem zaujal. Původně jsem čekala spíš hororový scénář, k mému překvapení se však jedná o psychologické drama, které dokonale vystihuje, do jak hluboké deprese se člověk vlivem okolností může dostat. Už mě trošku unavují filmy s pohádkově pozitivním koncem, je pravda, že trošku více reality dnešního světa neuškodí. A to i přesto, že to v člověku zanechá negativní pocity... pokud tedy strávíte to, že budete minimálně pár minut po shlédnutí filmu poněkud depresivně naladění, určitě stojí za to film vidět! Zajímavé je to zejména z psychologického hlediska...

plakát

Bůh masakru (2011) 

Divadelní hra naživo musí být naprosto fantastická, protože už ten film byl mazec! :))

plakát

Occamova břitva (2012) (TV film) 

Napínavé od začátku do konce. Po Vendetě další velmi povedený český krimi film...