Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (18)

plakát

Show Jana Krause (2010) (pořad) 

Kdysi byly talkshow Jana Krause vtipné, moderátor byl připravený, slušný a jeho pořady byly harmonickou souhrou hosta a moderátora. Postupně se pořad dopracoval ke Krausově sebeexhibici, Kraus hosty už ani nepotřebuje, neposlouchá je, skáče jim do řeči. Někdy má divák dojem, že ani neví, koho si pozval. Jan Kraus se motá ve vlastních historkách, opakovaně vypráví příběhy svého průměrného života, ukazuje svou nevzdělanost, hulvátsví, mindráky, aroganci a netoleranci.

plakát

Osada (2021) (seriál) 

Seriál se sestupnou tendencí, scénář je místy zoufale bez nosných nápadů, za to s narůstající toxicitou.

plakát

Beautiful Thing (1996) 

Slabý scénář plný divných postav a nesmyslných zvratů. Snad jen závěrečná scéna tomu dává trochu šťávu.

plakát

Srdcerváči (2022) (seriál) 

Ti kteří na chvíli dokáží zastavit srdce - Zlobit se nad tímto seriálem, že je přeslazený a že lže o světě ve kterém žijeme, je stejně irelevantní jako dělat totéž nad pohádkou. Srdcerváči jsou queer pohádkou ze světa, kde neexistuje vážné zlo, lest a nenávist ve formě homofobie a transfobie. Jsou harmonickým příběhem bez zásadních zvratů, v němž nesmí padnout ani stín pochyb o šťastném konci. Jeho smyslem není vytvářet dramatický a napínavý děj, ale radost. A to se tvůrčímu týmu podařilo excelentně. Nad očekávání dobře funguje herecká souhra (přestože je pro mnohé herce jejich postava vůbec první rolí) i vizuální stránka s odkazy na komiksovou předlohu (grafické prvky, komiksové členění obrazu a barevné ladění), organicky působí i soundtrack. A jedinou ohavností, která divákům může pozitivní zážitek zkazit, je český dabing.

plakát

Okouzlení (2023) (seriál) 

Průměrný seriál s protivně ufňukaným hlavním hrdinou, kterému teče život mezi prsty, protože neví, co chce. Na tom se moc scénář stavět nedá. To je problém, ne to, že je to zženštělý gay. A když čtu recenze, potvrzuje se mi to, že český divák nemá obvykle problém, že je někdo gay, jen se tak nesmí chovat.

plakát

Sex O'Clock (2023) (seriál) 

Matka, co nezvládá svůj život natož rodinu - nevadí, být panic v 15 - vadí, smažit a chlastat v 15 - nevadí, mít neoholený koule - vadí, chovat se jak kretén ke všem blízkým - nevadí, otec "buzna" - vadí úplně nejvíc. Kdyby se psal rok 2003 a ne 2023, řekl bych, dobře, tvůrci chtějí otevřít nová témata. Ale ono jde z velké části o vykrádačku ze Sex Education (kluk na počátku pohlavního života), Young Royals (zveřejněné intimní video)..., která posloužila tvůrcům k prezentaci takových jevů, jako je např. skrytá kamera v dívčí šatně, posílání vlastních sexuálních videí spolužákům, homosexualitu jako katastrofu, nevěru... vše jako společenský úzus. A nespraví to ani nemotivovaný závěr, kdy najednou všichni obrátí. "Malý krok pro lidstvo, první blo*job pro mě."

plakát

Protektor (2009) 

Jeden z nejlepších českých filmů. Sice celkem předvídatelný příběh, ale nedostižitelná vizualizace a fantastický zvuk, s bombastickou hudbou - Midi Lidi

plakát

Zabití posvátného jelena (2017) 

Někdy se člověk musí u filmu úplně rozsekat, aby pak zjistil, že okolní svět je mnohem hezčí.

plakát

Na konci světa (1975) odpad!

Normalizační propagandistický film, který se snaží ospravedlnit spuštění železné opony, dezinformuje o akci Kámen, kde Karlovy Vary leží na hranici se západním Německem, v 50. letech se courají pěkný holky jen tak přes hranici stejně jako západní agenti, něžná Andrea Čunderlíková mluví hrubým altem Jorgy Kotrbové a tvůrcům nestojí za práci ani zakrýt jméno Vysoká Pec na filmovém nádraží Pláně.