Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 017)

plakát

Divočina (2014) 

Tak nějak jsem čekal, že film bude víc o tý přírodě a trochu míň o tom, že každej chce obtáhnout ohavnou Reese Witherspoon. Na druhou stranu záběry z divočiny jsou dost dobrý a herecký výkon Reese taky docela ujde. Paradoxně mi vadila samá postata filmu, spočívající v tom, že si jde Cheryl do přírody vyvětrat ten bordel, co má v hlavě a podstata toho bordelu byla v podobě otravných reminiscencí neustále objasňována. Není to špatnej film, ale kam se hrabe na Into the Wild.

plakát

71 (2014) 

Vojín Gary je pěknej blbec. Nejenže vstoupil do armády, ale ještě lituje toho, že jej nasazují do akce v rámci UK. Asi místo toho sní o nasazení v Ománu nebo ve Vietnamu. Jen co se dostane do Belfastu rozběhne se nazdařbůh do nepřátelského davu a pak se hrozně diví, že dostane do držky a že ho všichni chcou ubezdušit. Ještě větší kokot je už jen jeho velitel, kterej poté, co na jeho vojáky začnou lítat šutry a kdeco, nepřikáže střelbu do vzduchu (či do kolen), ale nařídí těžce vyzbrojených vojákům zbabělý úprk. Gary je takovej mentál, že se motá v Belfastu jako šváb v hovně a nějak nedokáže po zbytek filmu překonat ty dvě ulice, co ho dělí od kasáren a místo toho úpěnlivě spoléhá na záchrannou akci ze strany zvláštních agentů. Film spíš potěšil jen atmosférou 70. let (účesy!) a taky skvělým herectvím Seana Harrise.

plakát

Divoká karta (2015) 

O dost lepší než několik předchozích stathamovek, ale kvalit Kurýra to bohužel nedosahuje. Kvalitně provedené jsou tedy samosebou hlavně fighty (všehovšudy tři), ale je třeba se oprostit a přivřít oko nad hloupostmi typu vržená platební karta apod. Gamblerská část filmu, jakkoliv tedy skvěle natočená, mě otravovala, protože pravidla Black Jacku neznám.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Příběh je poměrně silný a pakliže jeho linka skutečně odpovídá dějinným reáliím, tak to dost čumím. Protože aby Británie dohnala k sebevraždě největšího hrdinu všech dob, který zachránil životy desítkám milionů lidí, to je vážně hardcore. Nějak jsem úplně neměl tušení, že být buzerant, bylo trestné ještě v poválečné Británii (zatímco mi přijde logický, že to tak bylo i v komunistickým Československu). Tak trochu jsem měl problém s Cumberbatchem (neodpustím mu, že mi zkurvil Sherlocka), protože vypadá jako mimozemšťan. Opravdu charismatičtí jsou ve filmu Mark Strong a Charles Dance ("Who is your commanding officer?" "Winston Churchill"), oba jsou pro mě tak nějak dokonalými představiteli britského impéria. Keira Knightley s jejím kuřecím hrudníkem, stárnoucím ksichtem a absencí hereckýho talentu jako vždy o ničem.

plakát

Prokletý klaun (2014) 

Tak nějak jsem doufal, že horor bude o psychopatovi, co dělá dětem šaška a občas někoho tu a tam zmastí. Časem by mu mohlo úplně šoupnout a začal by třeba likvidovat své oběti tak nějak velkoplošně; napovídala tomu i ta (dost povedená) maska z coveru k filmu. No, není tomu tak. Příběh je místo toho postaven na zcela nablblým příběhu o démonovi, kterej posedne tlusťocha. Tlusťoch si asi půlku filmu pokouší sundat kostým a nejde mu to. Přestože se o něj pokouší démon, tak vlastně až do závěrečný scény zůstane tlusťoch docela při smyslech a není to tedy nic moc zábava. Ach jo.

plakát

John Doe: Vigilante (2014) 

Dost o hovně. Film podle mě staví akorát na primitivním pocitu divákova zadostiučinění, že nějakej slizkej ouchyla dostal do držky, a z těchto scén se vlastně film skládá. Pak je tam ještě nějaká vata, která není podstatná. Je-li ve filmu nějaká myšlenka (asi tedy spočívající v názoru, že každý recidivista by měl být libovolně zamordován kýmkoliv, kdo si to zamane), je dost stupidní.

plakát

Panenka (1980) (TV film) 

Hodně jsem se u toho zasmál, teprve po shlédnutí jsem si uvědomil, že to nebyla parodie. Přitom všechny reálie a herecké výkony jsou dost legrační, když se pokouší napodobovat US kriminálku. Nasraný Svatopluk Skopal na každýho křičí jak o život, Jana Šulcová deklamuje svoje texty jak v rádiu, u Josefa Abrháma jsem nikdy neměl iluze, že by uměl hrát (feťáka ztvárnil tak, že si na tvář přilepil hovno a blouznil nesmysly). Když někdo z policajtů ostražitě a akčně oblejzá místo činu s revolverem v ruce, vypadá to, že se s ním chystá šťourat se v nose. Film je tak dokurvený, že se na závěr ani nevyjeví pachatelova osoba. Opravdová parodie.

plakát

See No Evil 2 (2014) odpad!

Jedničku jsem asi příliš přechválil, tvůrcům to stouplo do hlavy a natočili dvojku, která je ovšem už dost o ničem. Nemocnice není z hlediska hororu ani zdaleka tak atraktivní jako byl shnilej hotel. Herci tragičtí, gore plytký...

plakát

Cesta kolem vinic (2015) (seriál) 

Největší hodnotou pořadu je sommelier Přibyl, kterej očividně ví, o čem mluví (ač je to v podstatě reklamní pořad spíše než osvětový). Zato Miky Křen, s vystajlovanýma brejlema a napařenou bekovkou, je tak extrémně nesympatickej, že jsem u jeho "vtipných" žvástů solidně trpěl.

plakát

Ničení povoleno (2013) (pořad) odpad!

Pořad pro magory, kteří si rádi představují, jaký by to bylo žůžo, kdyby někoho zabili. A pokud možno zpomaleně. Otravný komentář Pavla Rimskýho to dokonale korunuje.