Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (14)

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

První věc! Tohle je fakt KURVA dobrej FILM! Druhá věc! Leonardo je herecký BůůůůůH! Dávno jsou pryč doby Titaniku! Třetí věc!! Skvělej scénář!! Film, během kterého si říkáte, do prdele, znám takové lidi, někteří se vám dokonce vybavují a vy je i přes to plátno odsoudíte a opět si odfrknete fuj. Na druhou stranu vás to ale neskutečně baví, sedíte na sedačce, sama a přesto se řežete jako blázen. Ten film má neuvěřitelnej vtip. Člověku by se až chtělo říct, tak vážná životní témata s tak brilantní satirou! Tři hodiny napnutí jak špagát, pořád v pozoru s napnutou bránicí. Brilantní scéna Leonarda plazícího se po schodech, burcující své šelmi ve firmě, koketující s jiskrou v očích s FBI - ta hra obličeje byla skvostná! Dost mě bavil i Jonah Hill! Další věc - a model mnoha mužů - king, hero, haur, obdivovaný, úspěšný, ALE, uvnitř stejně na sračky, nevyzrálý, sám ze sebe flustrovaný, zakomplexovaný. Ale vraťme se k tomu, že je to FILM u kterého toužíte umět snad všechny hlášky :-D Jo a Oscar bude Leovi slušet! ;-)

plakát

Jasná hvězda (2009) 

Musím se vrátit ke svému včerejšímu shlédnutému snímku, protože mě nedal spát. Film, jenž není tak známý a zprofanovaný, ale přesto neuvěřitelně čitelný! Citlivý, s tichostí všeříkající, o lásce, takové, jaká by měla být, oddaná, fanatická, k zbláznění. Nádherný příběh o jednom z předních básníků, jehož básně mě díky filmu naprosto konsternovaly a nejednou u filmu rozbrečely. Fakt, že umřel s pocitem selhání a neúspěchu, kdy až posmrtně znělo jeho jméno zvučně mě zasáhl. Silné momenty životopisu jsou podpořeny naprosto jedinečnou hudbou! Ach!

plakát

jOBS (2013) 

Svým způsobem zajímavá podívaná. Byla jsem z toho filmu taková "rozkolíbaná". Na jednu stranu velké očekávaní o superživotopisném příběhu s poctou pro podnikatele století, na stranu druhou pocit o nekompletnosti příběhu. Chybělo mě tam "něco" do celku. Na konci filmu jsem si vlastně uvědomila, že by mohl pokračovat ještě sakra dlouho. Kdo zná příběh Jobse trochu více, musí souhlasit, že film na něj vrhl až moc velkou negaci - puritán, workoholik, necitlivý člověk, který odkopl rodinu....vlastně dle mého to není moc dobrá reklama pro tuto osobnost. Tak to na mě působilo, odcházela jsem z kina s pocitem, proboha, co to bylo za člověka....a to je myslím ŠPATNĚ! Zaslouží si jiné zpracování a proto doufám, že opravdový FILM o Jobsovi ještě přijde! Kutcher byl dobrej, vlastně si myslím, že to byla zatím jeho nejlepší role! Na konci mě moc pobavily titulky - s jakou přesností byli herci podobní opravdovým "hrdinům" filmu!

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Co napsat k tomuto filmu? K filmu od něž očekáváte trochu něco jiného? Tím nechci říct, že to nebyl svým způsobem zážitek. Vždycky se těším, co ve mě určité filmy vyvolají, jaký pocit ve mě probudí. U tohoto díla jsem ze začátku byla upřímně zklamaná kýčovitým patosem, z kterého se až motala hlava. Na druhou stranu, právě tento kýčovitý patos byl pastvou pro oči. Musím uznat, že dokonalá výprava a pohled Leonarda (mimojiné herce, jež stárne do krásy a věk mu prospívá víc a víc) trošku překonává pocit, že tuto žánrovou klasiku bych si představovala zpracovanou trochu jinak. A teď klady filmu. Nejvíce a bojím se říci, že dokonce více než samotný film přesahuje soundrack filmu....ten mě od samotného začátku neuvěřitelně zaujal.....Florence, The XX, Sia, Lana, Gotye.....skvělé covery....celkově jeden z nej OST za poslední dobu. Přála bych mu Oskara! Další a posledním kladem je samotná myšlenka filmu......kdy i přes veškeré úsilí, životní cestu, odhodlání a svůj sen oděný pouze do opravdové lásky nezmůže nic s tím, že pokud si osud zamane, udělá z vás to, co se lépe poslouchá společnosti. Krásná ukázka toho, že mince má vždy dvě strany a jen málokdo se opravdu pídí po té správné a upřímné straně. Krásná ukázka toho, jak dokáží lidé rychle zapomenout pokud jde o jejich "koryto", jak se otočí zády, ikdyž milují! Velký Gatsby si získal mé srdce svou trpělivostí, oddaností, jasným cílem.....láskou pro kterou i zemře!

plakát

Nevinné lži (2013) (seriál) 

Téma, které je hodně křehké! Téma, které bolí ty, jenž se v Anině roly poznaly. Téma a díl, který snad "spoustě" žen otevře oči! Téma, které by si měli shlédnout i právě takoví "Luknárové" jenž díky svému pudu a egu ničí duše Ann a manželek! Jsem ráda, že jsem tento díl viděla, ač se slzami!

plakát

MasterChef (2012) (pořad) odpad!

V hlavním vysílacím čase ztrapňovat lidi, co se snaží, navíc skupinkou "mačů", kteří si hrajou na drsné týpky, nicméně místo rady a ukázání směru pro zlepšení výkonů přijde jen kouknutí seshora a odplivnutí nad daným soutěžícím! Pořad chce získat na dramatičnosti díky epic ohlušující a bombové hudbě, která v nás má vzbudit snat pocit vyjímečnosti tohoto kýče? Pardon, viděla jsem právě prvních a posledních 30 minut této soutěže, která postrádá komplexní uchopení. Špatný výběr arogantní poroty (ta mě točila asi nejvíc), záběry zbytečně až moc dramaticky sestříhané v kombinaci s hudbou.....no koukala jsem jak vyoranej krtek. Masterchef a na policích suroviny Clever? :-D tak to byl definitivní hřebík do rakve!! Vynikající propadák!

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Začnu koncem stejně jako začal tento film! Kdo seděl v kině u titulků se zavřenýma očima a vnímal každý tón Ludovicova klavíru, toho se film dotkl. Ne u moc filmů vydrží diváci právě až do tohoto momentu. Tady seděli všichni! Film jsem chtěla shlédnout ještě, když ani neběžel u nás....právě pro skvělou hudbu v něm! Miluju filmy, které vás nutí tiše spoknout slzu a v zápětí vás nečekaně rozesmějí, zvlášť, když díky ději čekáte, že budete řvát celý film! Velká věc, které bych dala minimálně 10 hvězd! A taky se mi líbily úvodní titulky (a vlastně všechno:-) !!! Palec nahoru za komplet, fakt skvělý film po všech stránkách!!

plakát

Drive (2011) 

Tak podivně hezky artově jednoduchý příběh, vystavěný na minimu slov. "Důkaz", že i pod ledovou tváří se skrývá obrovská touha a láska. "Důkaz", že ne všechno co venku vypadá jako krásná idylka, tak ve skutečnosti je. "Důkaz", že i obyčejné chytnutí za ruku řekne vše. "Důkaz", že když pro někoho chce JEN být, uděláte pro to cokoliv. I přes trošku drsnější scény je tento film skvěle zmáknutou lovestory (myslím v tom nejlepším slova smyslu). Skvělá kamera a střih..to se musí nechat...korunuje hudba, která vás drží ve stálém napětí po každém záběru. Celých 100 minut je prosáklých nevšedností. A ač bychom chtěli, aby film skončil "klasicky", jak lovestory skončit má, skončil tak skvěle, že u titulků si začnete uvědomovat, že ten film chcete vidět znovu!!

plakát

Diane Arbus: Příběh jedné obsese (2006) 

Strašně zvláštní film, poutavý, koukatelný jen pro pár jedinců, tolik paralel, zvláštností.....a zjištění, že stačí jen jeden pohled. Krásně zpracovaný film o opravdové lásce...ten konec vás musí dostat!

plakát

Edith Piaf (2007) 

Největší zásluhu na této verzi zpěvaččina životopisu má jistě Marion Cotillard . Bez jejího výkonu by snímek mohl zapadnout opět mezi další "Edity Piafové". Proměna herečky běhěm děje, včetně tělesných projevů je odzbrojující a nutně vás vtahne do děje natolik, že pochopíte vzlykající starší dámu sedící o dvě řady pod váma. Tím nechci nijak podrývat kvalitu snímku, která je v tomto případě excelentní. Pokud milujete šansony, musí vás zákonitě tento příběh dostat!