Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (15 943)

plakát

Hlava Medúzy - Dům na konci ulice (2021) (epizoda) 

Příběh se to čil v Kamenné kolonii v Brně. Kamenná kolonie, též Kamenná čtvrť, je osada v Brně. Bývalá nouzová kolonie se rozkládá v bývalém kamenolomu po pravém břehu Svratky Štýřice a Pisárky.  Osada vznikla nelegálně roku 1925 ve vytěženém pískovcovém lomu v severním svahu Červeného kopce, jako nouzová kolonie chudých dělníků pracujících v Kohnově a Jílkově cihelně. V 60. a 70. letech 20. století se sem začali stěhovat umělci a bohémové. Soubor průčelí množství domů v Kamenné kolonii je chráněn jako kulturní památka.

plakát

12 rozhněvaných mužů (1997) (TV film) 

12 Angry Men je americký televizní dramatický film z roku 1997 režírovaný Williamem Friedkinem, adaptovaný Reginaldem Rosem z jeho původní stejnojmenné televizní hry z roku 1954. Jde o remake stejnojmenného filmu z roku 1957.

plakát

Hlava Medúzy - Vykročení do života (2021) (epizoda) 

Vila Veberových je na adrese Květná 1. v Brněnských Pisárkách, restaurace Oáza je výletní restaurace Balaton v Brněnské Sokolnici, hned vedle se nachází i rybník, vazební věznice je skutečná vazební věznice na adrese Jihlavská 12, Brno, Gymnázium je na adrese Na Hrádku 20,v Tišnově, bezdomovecké centrum je na adrese nádraží Brno-Královo Pole.

plakát

Kaçkar, neznámé Turecko (2020) (TV film) 

Kaçkar, neznámé Turecko Jedna z posledních tradičních, skromných až chudých evropských zemí, přesto mi přijde takový život smysluplnějším...dokument velmi povedený i proto že byl kontaktní a mluvili s lidmi ...

plakát

1984 (1984) 

ano...