Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (466)

plakát

4 Svatby (2012) (pořad) 

Hmm, málo senzace, nikdo nebyl vyloženě magor (násoska Gábina byla pro mě z těch sympatičtějších :-D ), hodně tlachání o ničem a žádný plot twist se nekonal. Jako podkres k večeři/snídani po noční desetihodinové šichtě OK, ale spíš zklamání.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

"Old, but not obsolete." Arnold je zpět ve své životní roli. V promo videu říkal něco na způsob, že se mají diváci bavit. Já se bavil skvěle. Remix prvního dílu se vrací po 30 letech v moderním kabátu a vrhá nás do akčního dobrodružství, které trochu cituje, trochu odkazuje, trochu pomrkává, ale hlavně rozjíždí restartovanou linku pro novou generaci terminátořích fanoušků. Nechápu, jak z toho někdo může být zklamán. Nechápu, jak někdo (natož fanoušci starších dílů) mohl nepochopit děj. Časy se mění, Arnold zůstává. P.S. Emilia Clarke i Jai Courtney mě moc mile překvapili, Jason Clarke je prvotřídní badass, J.K. Simons dostál své pověsti a sledovat Arnieho je prostě čirá zábava. A ještě vzkaz pro über fanoušky: Nevěřte recenzím, věřte Taylorovi a jeho bandě. Přetočené scény z roku 1984 jsou parádní, zásadní kiksy ve scénáři jsem nenašel a dobře zvládnutá je např. i hudba.

plakát

Vyvolávač deště (1997) 

Trošku idealistická, ale především mistrně natočená balada o právnících.

plakát

Jurský svět (2015) 

Příjemný návrat na kostarický ostrov plný dinosaurů, příjemný návrat do dětských let. Původní Jurassic Park je jedním z mých nejoblíbenějších filmů, tudíž tohle pokračování mělo laťku nasazenou pěkně vysoko. Naštěstí se ho ale ujali očividně kvalitní tvůrci s nadšením pro věc a stvořili tenhle parádní film. Jurassic World obsahuje snad všechno, co má správný rodinný dobrodružný blockbuster mít - výbornou výpravu, zajímavou režii, epickou hudbu, v rámci možností nápaditý scénář, sympatický ansámbl, humor, akci, romantiku, roztomilost, děsivost... no zkrátka všechno a hlavně v tomto případě úctu k originálu a značnou míru nadsázky. Bravo, děkuji!

plakát

Výměna manželek (2005) (pořad) odpad!

Ale jo, občas je dobré se na to podívat. Jednak se člověk královsky pobaví a jednak potěší, že řada lidí je v mnohem, mnohem větší řiti než vy :-)

plakát

Einstein on the Beach (2014) (divadelní záznam) 

Vůbec neholduji ani nerozumím operám. Hodnotím tedy především Glassovu geniální minimalistickou hudbu.

plakát

Vinnetou (1963) 

První díl trilogie, prequel Der Schatz im Silbersee se řadí mezi to nejlepší, co v 60. letech na krásných jugoslávských lokacích pod taktovkou Němce, s Američanem a Francouzem v čele, vzniklo. Scénář je rozkošně oldschool, akční scény na svou dobu exkluzivní a Lex Barker s Pierrem Bricem, coby strážci spravedlnosti a všehomíra na zidealizovaném divokém Západě, nezapomenutelní. Pro mě osobně nejoblíbenější díl.

plakát

Hobby naší doby (2010) (pořad) odpad!

Ty woe, Bohdalka tomu dává řádně na prdel! Myslím, že Glum ji jednou v pohodě nahradí.

plakát

Animatrix (2003) 

Tohle trpí snad všemi myslitelnými problémy animovaných spin-offů. Nejlepší animaci má první povídka, nejlepší děj druhá a nejlepší atmošku ta předposlední, ty rozhodně stojí za zhlédnutí, ale jinak je to šedý průměr a místy až nuda.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Punk's not dead, yeah! Ale teď vážně - je to skutečně šílený, ale bohužel střih je až příliš zběsilý. Velká pochvala za pohrání si s rekvizitami a kostýmy (= záběry celků), ale rozpačité pozvednutí obočí za souboje (= polocelky, detaily), kdy se rychlé přestříhávání snaží buďto něco skrýt (ale prachů bylo přece dost) nebo prostě Miller postrádá pro tohle cit. Ale stejně je to jízda jaksepatří, a to i díky vysokooktanovému soundtracku, ropanovsky badassovské Charlize Theron, benálovsky říznému humoru a v neposlední řadě cool babčám s brokovnicemi. P.S. Kinotitulky jsou samy o sobě obřím zážitkem :-)