Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (72)

plakát

Marvels (2023) 

Nejlepší Marvel od Endgame. Chemie mezi hlavními postavami je na filmu to nejlepší, ale taky to celé parádně šlape a nikde se to nezdržuje. Šablonovité to je jako vše od MCU, ale s mnoha překvapivými twisty a originálními nápady. Doufám, že zdejší (a především světový) review bombing předem rozhodnuté (a hlavně hloupé) části "fanouškovské" základny neochromí potenciál na pokračování, ať už v podobě filmů či seriálů – vykopnuto je tu totiž hned několik linek, které bych chtěl vidět víc.

plakát

Silo - Stroje (2023) (epizoda) 

Absolutní pecka, takhle napjatý jsem byl naposledy u maturity.

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Má to fajn momenty, nápady, postavy, i zápletku. Jen je vše dotažené tak napůl a polovina filmu jakoby se děla někde mimo, pročež spoustu věcí zanechává jen otazníky, na které ale ani vlastně nechci kdovíjak moc znát odpověď. To je o to víc zvláštní, když se to celé táhne, a věřím, že i při tomhle množství postav a naznačených dějových oblouků by se to při té stopáži mělo zvládnout zahrnout vše. Zvládlo? No, napůl. Ale fandím tomu, aby to přecijen neumřelo, protože drobné zlepšení tu je. A třeba do toho avizovaného pátého dílu to stihnou udělat napínavým. Potenciál na dobrej příběh tam je, a pomalu se tím nahrazuje ten původní záměr prvních dílů, kterým bylo dle mého názoru prodávat plyšáky CGI zvířátek.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Stín minulosti (2022) (epizoda) 

Dokonalost. Tolkienův feel a propracovanost, ten mix něhy, vážnosti, kouzla a akce, to všechno tam je. Jakožto další adaptace (tentokrát oproti filmům spíše rozšíření, prohloubení slepých míst Tolkienových náčrtů, které si sám on přál) to umí zároveň skvěle zachovat to, co trilogie od PJ udělalo skvělými, ale zároveň přinést svěží pohled na svět tisíce let před "postapokalyptickým" LotRem, plný nových tváří a míst. Jako první díl to bravurně rozložilo figurky na šachovnici a zároveň to ve mě zaselo semínko lásky pro každou z nich. Moc mě mrzí, že oči tolika fanoušků jsou (prakticky již od první zmínky před 3 lety) skloněny dolů, do temnoty pod hladinou, a nedokáží otevřít mysl a přijmout něco nového. I tak jsem přesvědčen, že tohle zatím respektuje předlohu v mnohém více než filmy od PJ (které miluju, což o to), a Tolkienovu vizi i hodnoty tvůrci opravdu pochopili — stačí nahlédnout dále než jen na pleť zúčastněných.

plakát

Ztracené město (2022) 

Jasně, mohlo to být vše všech ohledech trošku lepší, a hraničí to u mě hodně na 3*. Ale fakt cením, že jsem po dlouhé době viděl originální námět dobrodružného filmu — žádná adaptace, žádný reboot, žádný sequel — a moc rád bych viděl odvážnější pokračování.

plakát

Drive My Car (2021) 

Krásně kontemplativní, reflektivní a poklidná podívaná. 3 hodiny slítnou hned a vůbec mi stopáž nevadila, využili ji dobře.