Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola sedmá: Masakr v laboratoři (S04E07)

(epizoda)
  • USA Chapter Seven: The Massacre at Hawkins Lab

VOD (1)

Obsahy(1)

Hopper se chystá na boj s monstrem. Dustin pitvá Vecnovy motivy a rozklíčuje zprávu z druhé strany. Jedenáctku posílí dávno zapadlá vzpomínka. (Netflix)

Recenze (97)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda odpovedajuca povodnej premise a sice prelinaniu svetov s celkom prihodnym "twistom" a vysvetlenim povodu postav a takmer celeho pribehu 11ky. Hoci trochu prvoplanove a vodiace za rucicku, dalo sa na niecom pobavit. Zial moc prekvapeni sa nekona. "Divadelne predstavanie" v ruskom gulagu s demogorgonom som ocakaval velkolepejsie. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže si to shrňme. Rusáci mají tajné vězení, kde předhazují vězně Demogorgonovi, aby ho zabavili (kde ho vzali, to je záhada) a zrovna do tohohle vězení poslali Hoppera, který přežil bez jakékoliv újmy výbuch na konci třetí řady, aby si ho právě Rusáci odvedli ještě před tím, než do bunkru dorazili američtí vojáci. Jak ho odtud dostali, to ví jen scénáristé, kteří se nás snaží přesvědčit, že Hopper zemře tentokrát na sto procent, čemuž by věřilo jen naivní dítě. V další dějové lince se hlavní protagonisté dostanou bránou na dně jezera do druhého světa a Dustin se snaží vysvětlit, proč Vecna dělá to, co dělá (což už mi připadá vycucané z palce). El se už tři epizody snaží znovu najít svou supersílu, ale motá se stále dokola. Jo a prvních pár epizod se nám tvůrci snažili vnuknout představu, že Max zemře, načež se to vyřešilo a od té doby se všichni chovají, jako kdyby už jí nehrozilo žádné nebezpečí. Dáme jí sluchátka a walkman a už o tom nebudeme mluvit. Jo a abych nezapomněl... POPRVÉ od začátku tohohle seriálu se rodiče zajímají o to, co jejich dělají jejich děti. Poněkud tristní. Konec s výlevem Jedničky mě spíš rozesmál nejen pro to, že se jedná o naprosto klasického záporáka, který svůj příběh a plány jednoduše odvykládá. Mimochodem, od kdy se herecký výkon Eleven omezil pouze na pohledy? Ta holka doteď snad neřekla v celé sérii pořádnou větu. ()

Reklama

veronica_mac 

všechny recenze uživatele

Za mě naopak trochu dějové zklamání.BACH SPOIL: Od prvních dílu jsem si byla jistá, že jednička je Vecna a v průběhu posledního dílu mi došlo, že je jednička ošetřovatel. Pro mě ten díl prostě nebyl WOW. Jo, byl super, ale vlastně se cítím zklamaně :D. A musím říct, že jsem se místy už dost nudila... ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo mi než mě tahle řada chytla, ty první díly jsou fakt utahané,  hodně se řeší málo zajímavé osobní věci a příběh je rozpadlý na hodně zatím nesouvisejících linií. Ale to jak je pak začnou moc hezky splétat do dobře propojeného vyprávění, to je hodně velká paráda. Sice trochu očividná hra s divákem, ale nevadilo mi to, a sci-fi/hororovou atmosféru to má ke konci zase vynikající. A super je že (polo)finální díl má doslova celovečerní délku, kterou přitom nijak nemarní a dotáhne všechno do docela uspokojivého konce i takhle v polovině, před zbytkem série co vyjde za měsíc. Bál jsem se hromady debilních cliffhangerů (dívám se na tebe, Tokyo Vice) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač jsou před námi ještě dva díly čtvrté série, tak už nyní lze říci, že mnohé z předchozího děje do sebe konečně zapadlo. Samozřejmě mnohé postavy jsou pro mne krajně nesympatické, momentálně asi vede šišla (a já navíc myslel, že když už bude mít zuby, šišlat přestane), naopak jisté mé sympatie má permanentně užvaněná, ale upřímná Robin. V posledních částech jsem jen postrádal více retro muziky, v sedmé mě zaujali jen z dálky slyšitelní Duran Duran a rozhodně klasika - Phil Glass; Kate Bush je samozřejmostí. Potěšil odkaz na Poltergeista (lano mezi světy) a démon mi stále více připomínal Swamp Thing, což je v pořádku...tož těším se na další díly... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Eddie (Joseph Quinn) zmíní, že by na Steva (Joe Keery) byl hrdý i sám Ozzy, protože také kousl netopýra. Naráží tím na incident z roku 1982, kdy metalový zpěvák Ozzy Osbourne ukousl na pódiu hlavu živému netopýrovi s tím, že si myslel, že šlo o repliku. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama