Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (13)

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Svěží vítr v české kinematografii. Knihu jsem nečetl, ale film dal vzpomenout na to, že i u nás se dá natočit něco co má hlavu a patu.

plakát

Deníček moderního fotra (2021) 

Bohužel musím konstatovat že v rybníčku českých komedií se v mých očích toto dílo prokousalo až na **** s ohledem na ten zbytek sraček co se u nás točí.

plakát

Podezření - Epizoda 1 (2022) (epizoda) 

Prvních 30 minut nekonečná nuda, pak se pozvolným tempem začalo něco dít. Závěr už byl byl poměrně slibný a nalákal na druhý díl. Tak uvidíme.

plakát

Tančím, abych žil (2006) 

Několikrát omílané téma a snímek, který nedokázal ničím nadchnout. Tuctovka, kterou vážně nemusím vidět podruhé.

plakát

Blíženec (2019) 

Blížence jsem shlédl aniž bych o tomto filmu něco věděl a až zpětně si pročítám zdejší ódy na digitální technologii a opravdu je považuji za neopodstatněné. První dojem byl vcelku dobrý, ale od chvíle souboje na kroskách jsou digitální úpravy nekvalitní, neuvěřitelné až ošklivé. A ostatní aspekty filmu tomu také moc nepomohly takže víš se moje hodnocení nemohlo vyšplhat.

plakát

Gravitace (2013) 

Gravitace mě jako fanouška sci-fi dle všeobecného ohlasu měla nad míru dobře pobavit, leč nestalo se tak a poměrně krátká stopáž film zachránila od podprůměrného hodnocení. Další z filmů s velkým potenciálem, který byl totálně nevyužit. O hereckých výkonech se tady vlastně ani nedá mluvit, protože skafandr by dokázal zahrát i Lojza od vedle. Vlastně mám pocit, že kdyby byl ten snímek kompletně animovaný tak se vůbec nic nestalo. A právě výprava je to jediné co pousouvá mé hodnocení směrem vzhůru a s odřenýma ušima to nakonec bude za lidovku.

plakát

Dokažte mi vinu (2006) 

Vidět vcelku rozumně hrajícího Vin Diesela v padnoucím obleku a s vlasy je zajímavý zážitek. Celkově film vyznívá velice příjemně a po celou dobu stopáže dokáže být poutavý. Pravděpodobně je to dáno tím, že jde o ztvárnění reálného příběhu a jak všichni víme, to nejzajímavější vždy píše život. V reálu by člověk mafiánům jen težko přál vítězství v soudním procesu, ale snímek k tomu diváka vyloženě nutí, čímž po skončení zanechává lehkou hořkost na jazyku. Rozhodně se jedná o zajímavý počin, který bych doporučil hlavně odpůrcům svalovce, který ztvárnil hlavní roli.

plakát

Paralelní světy (2012) 

Myšlenka dvou světů vzdálených od sebe vlastně jen několik desítek metrů je velice poutavá a nabízí spoustu prostoru pro nejrůznorodější filmové variace. Naneštěstí to napadlo někoho kdo nemá moc smyslu pro detail. Vyvádí mě z míry, když jsou ve scénáři díry velikosti Mexika a divák tak například musí zkousnout záhadu, jak se Adam dostane po pádu z moře do moře zpátky do společnosti s tak obrovským zabezpečením. Proč nikdo neřešil, že z práce vůbec neodešel. Dále mi stále vrtá hlavou, jak je sakra možné, že lidi courající se po opačném světě netrpí samovznícením. Všechno ovšem vyvrcholí ve chvíli, kdy Adam přijede lanovkou z horního světa do kavárny a při následném úprku zahodí všechno závaží a skočí opět na lanovku mířící do horního světa, to vše ztvárněno trikem na úrovni 80. let minulého století. Tak takhle teda ne. Na základě těchto skutečností i přes výborný nápad a standardní příběh nemůžu ohodnotit lépe jak dvěma hvězdami.

plakát

Rivalové (2013) 

Vyrůstal jsem v době kdy mezi sebou na tratích zápolili Senna s Prostem a z každého závodu bylo cítit napětí z toho, že piloti riskovali v každé zatáčce své zdraví a životy. Součastná formule 1 už taková není a proto jsem opravdu rád, že mi snímek tyto zážitky opět připoměl. Musím uznat, že po kvantu pozitivních informací, které se ke mě dostávaly ze sociálních sití jsem se na Rush maximálně těšil. S tím šel ruku v ruce strach, že po závěrečných titulcích budu náležitě zklamán. Naštěstí se žádná z mých obav nepotvrdila a já se tak od začátku mohl radovat z burácejících motorů a perfektního stylizování do osmdesátých let. Kamera, střih, výprava, vlastně vše do sebe zapadlo tak jak mělo. I oba hlavní protagonisté zvládli své role bravurně a já vlastně nemám co bych snímku vytknul. Po letech mě tak formule 1 opět připoutala k obrazovce a já se královsky bavil. Díky.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Nikdy bych nevěřil, že mi americký remake klasické pohádky může nepodrásat nervy. Po dlouhé době jsem po shlédnutí filmu byl rád, že jsem ho viděl s českým dabingem, protože v originálním znění by představení hlavních hrdinů rozhodně neznělo tak komicky. To byl první okamžik kdy se mi na tváři objevil úsměv a hlavou mi letělo obrovské WTF. Takových WTF momentů je ve filmu několik a i když si ze začátku člověk říká, že snad ani nechce koukat dál, tak ve výsledku je právě tahle absurdnost tím, co je v celém filmu to nejzábavnější. Akční souboj mezi známou dvojící zapomenutou v lese a hejnem čarodějnic nenudí vzhledem ke své krátké stopáži a díky vtipnému dabingu se jako parodie dostává do lehkého nadprůměru.