Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (338)

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

Nemůžu uvěřit, že tohle natočil Woody Allen. Ale odmítám tu polemizovat o tom, jestli víc obdivuji jeho klasické filmy, nebo tenhle nový (a v jeho režisérská filmografii s největší pravděpodobností zcela ojedinělý) styl. Už obehrané téma milostného trojúhelníku dostává ve Woodyho rukou zcela nový rozměr a posouvá dějiny kinematografie zase o kousek dopředu. Scarlett Johansson je opravdová dáma (potvora nebo naopak chudinka?) z vyšší společnosti, jejíž obsazení do filmu bylo tou nejlepší volbou.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Hugh Jackman a Christian Bale rozehrávají hodně vysokou hru, která vás vzruší, vtáhne do děje a nenechá po celé dvě hodiny spustit oči z obrazovky. Dokonalý trik je skutečně plný dokonalých triků, kouzelnických, hereckých, režisérských i scénáristických. Ano, takhle si představuji dokonalý film.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Leonardo DiCaprio se neomylně posunul na druhou příčku mého seznamu nejoblíbenějšcíh herců (hned za Johnnyho Deppa). A jestli jsem byla unešená z jeho Počátku, pak absolutně nevím, jak zpracovat tohle. Bohužel víc hvězdiček už dát nelze. :-) Prokletý ostrov má všechno, co si můžete přát u mysteriózního thrilleru. Nikdy jsem neviděla nic podobného, ale doufám, že těmto mistrovským kouskům ještě neodzvonilo a Scorsese a/nebo DiCaprio nás ještě mnohokrát překvapí obdobným více než příjemným způsobem. Naprosto nepředvídatelný a do detailu promyšlený děj, perfektní atmosféra, mrazení v zádech i přes kapky potu stékající po páteři... Já chci ještě!

plakát

Počátek (2010) 

Asi největší překvapení roku 2010. Počátek je film, který musíte vidět a nejlépe vícekrát, abyste ho dokázali plně pochopit a ocenit. Trojice Nolan - DiCaprio - Zimmer dokázala vytvořit něco zcela nového, strhujícího a v podstatě neuchopitelného, až z toho jde hlava kolem.

plakát

Batman se vrací (1992) 

Budu se opakovat, viz komentář k filmu Batman z roku 1989... Nesnáším tyhle kultovní superhrdiny moderní doby, ale když se toho ujme Burton, nestačím zírat. A baví mě to!

plakát

Ospalá díra (1999) 

Nezaměnitelná burtnovská atmosféra, ze které vás ale tentokrát bude slušně mrazit. Depp je prostě nenahraditelný, dokáže se stylizovat do jakékoliv role. Ospalá díra je děsivá, temná, napínavá a skvěle hudebně podložená... prostě další lahůdka od mistra Burtona, klaním se!

plakát

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007) 

Další Burtonův mistrovský kousek a povinný film pro všechny příznivce kinematografie. Atmosféra, hudba, masky, kostýmy, triky... Nezbývá než se zhluboka nadechnout a uklidnit se. P.S.: Burton a Depp jsou mojí velkou slabinou, tak mě berte s rezervou. :-)

plakát

Sirotčinec (2007) 

Thriller, na který se ráda podívám i několikrát, tak to už opravdu něco. Možná že to není úplně originální, ale co byste pořád chtěli vymýšlet nového? Má to vynikající atmosféru, promyšlený děj, pár opravdu děsivých momentů, ale hlavně to ani na malou chvilku neztrácí tah... Pro mě asi nejlepší film ze španělsky mluvících zemí, který jsem kdy viděla, a jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Osvědčená francouzská klasika, která je vlastně naprosto obyčejná komedie, ale tak úžasně zpracovaná, že k tomu snad není co dodat. Audrey Tautou je roztomilá až k sežrání, nápad s trpaslíky geniální... a kdo by si občas nepřál zamotat trochu všem okolo hlavu? :-) Romantické klišé zabalené do barevného a nádherně francouzsky kýčovitého obalu, který vás prostě musí okouzlit.

plakát

Na vlásku (2010) 

Dlouho mi tenhle film doporučovali a já pořád váhala. Americký animovaný muzikál?! Nic pro mě. A ty plakáty vám touhu po zhlédnutí rozhodně nepřidají. Nicméně jednoho nudného večera jsem si Na vlásku přece jen pustila a jsem více než mile překvapená! Bratři Grimmové ve velice zábavném a troufám si říci i inteligentním balení. Na své si ve filmu přijdou děti i dospělí, písniček je tak akorát a nejsou úplně pitomé, některé scény jsou opravdu geniální. 90%