Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (619)

plakát

Zázraky se nedějí (2008) 

Zhrzený muž, potrefená věřící ženská a němá holčička? To bude asi nějaká sestava do bláznivé komedie, chtělo by se říct. A když už jsou takové postavy zasazeny do dramatu, tak z toho určitě vzejde nějaká směšná fraška, by si člověk pomyslel. Ale opak je pravdou, byl to krásný příběh, který měl hloubku, předvedl zajímavý námět a donutil člověka k zamyšlení. Celý film dokreslovala nádherná hudba (té si u filmů moc nevšímám, takže tohle je ode mě opravdu kompliment). Řekla bych, že to byla jedna z nejlepších rolí Luka Wilsona a že touto postavou všem ukázal, že umí odvést skvělý výkon a nemusí se předvádět jenom v praštěných komediích.

plakát

Někdo to rád horké (1959) 

Výborná komedie. Není pochyb, že je přeceňovaňá právě díky Marilyn Monroe (no na to, že byla půlku natáčení opilá, myslím, že odvedla slušný výkon :), ale i tak se tady člověk vážně zasměje. Původně jsem chtěla dát 4 hvězdičky, ale závěrečná scéna prostě neměla chybu. :)

plakát

Život pod vodou (2004) 

Andersonovy filmy mají mnoho společného. Všechny jsou plné barev, nevšedních příběhů a několikanásobného hvězdného obsazení. Přesto pořád nemůžu přijít na to, proč mě některé vyloženě baví (Taková zvláštní rodinka) a jiné vyloženě nudí (Darjeeling s ručením omezením). Tento film byl něco mezi tím. Párkrát jsem se zasmála, ale můj typ to zrovna není...

plakát

RRRrrrr !!! (2004) 

Myslím, že tenhle film by měl určitě figurovat na žebříčku nejrozporuplnějších hodnocení. Já sama nevím, co si o něm mám myslet. Některé vtípky dost dobré, pěkná parodie na různá klišé, ale jindy to zas bylo úplně mimo mísu... No zlatá střední cesta bude asi to nejrozumnější hodnocení.

plakát

Únos vlaku 1 2 3 (2009) 

Nechápu ty reakce, co říkají, že se film moc nevyvedl nebo že to byla dokoce nuda. Já teda musím říct, že mi ty 2 hodiny uběhly strašně rychle a vlastně permanentně jsem byla napnutá - vážně od začátku až do konce. A to je podle mě u takovéhoto snímku to hlavní. Jestli si chce někdo stěžovat, že námět není originální, tak je stejně obohacený o zajímavou pointu, takže musím protestovat i proti tomu, že by to byl jen další film o únoscích.

plakát

30 dní dlouhá noc (2007) 

Nevím, jak mám tento film ohodnotit. Sice byli zombíci skvělí a atmosféra opravdu hororová a určitě je to jeden z lepších hororů v zombie žánru, ale přesto si musím postěžovat, že některé záběry, kdy zombíci požírali lidi, byly strašně nepřehledné a člověk vůbec nevěděl, o co tam jde. Druhý problém byly nelogičnosti, které se často objevovaly... Tyto dvě věci mi docela vadily, takže dávám 3 hvězdičky, přesto musím říct, že horor je to povedený.

plakát

Ostrov ztracených duší (2007) 

Přirovnávat tohle k Harrymu Potterovi? No to snad ne. Mám pocit, že ti, co jim tento snímek připomíná HP, asi žádný jiný film tohoto žánru nikdy neviděli... Ale vraťme se zpět k Ostrovu ztracených duší - příjemná fantasy, které určitě potěší i milovníky rodinných filmů. Na evropský snímek opravdu slušné.

plakát

Kurýr 2 (2005) 

Parádní film. Akce pěkně odsýpá a ještě ke všemu u toho nechybí ani dobrá sranda. Jason Statham je v těchhle akčních komediích prostě jednička, to mu nelze upřít. Myslím, že by se dal označit za takového novodobého Jackieho Chana.

plakát

Agentky D.E.B.S. (2004) 

Hlavní hrdinky se do sebe zamilují - proč ne? Takový námět tu ještě nebyl, takže zajímavá změna. Ovšem tady je to použité naprosto samoúčelově, aby film přitáhl pánskou část publika. Přesně kvůli tomu taky všechny agentky nosí krátké sukýnky, pořádné kolty atd. Ovšem nechápu, co by se pánům mohlo líbit na hloupoučkých rozjařených puberťačkách, ze kterých je asi dost brzo začne bolet hlava. Takže vlastně nevím, jakému publiku je tento film určen... možná tak nějaké partičce ožralých kluků, kteří by se u toho mohli ve stavu opilosti celkem pobavit.

plakát

Orphan (2009) 

Velice se mi líbilo, že film začal nenápadně jako rodinný filmeček o milé holčičce, kterou adoptují milující rodiče a postupně se z toho pomaloučku vyklubává drama, až je z toho nakonec velice slušný horor. Isabelle Fuhrman svoji roli zahrála naprosto bezchybně - myslím, že o ní určitě ještě uslyšíme. Pointa filmu je taky velice zajímavá a originální a mini rolička Karla Rodena mě opravdu potěšila.