Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (559)

Arx 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nechápu hodnocení výsledné hodnocení Kurýra 2 na CSFD. Ano, film má špatné místy až trapné dialogy. Přišla mi i směšná neprůstřelná blonďatá ďáblice, která se bezpečně dokáže vyhnout každé kulce. O realismu u většiny scén se ani nedá mluvit (odstranění bomby z podvozku auta díky jeřábu nebo letadlo, které ke konci filmu spadne do vody bez jakkýkoliv komplikací). Řeknu Vám jedno. Mě to bylo u tohohle filmu absolutně jedno. Film si na žádnou realitu nehraje a já jsem to od něj ani nečekal. Spíš mě jen mile překvapovalo, co jsou všechno tvůrci filmu vymyslet a natočit. U filmu jsem se vrchovatě bavil už od prvních minut a tempo mi vydrželo až do konce. Dokonce se mi zdá, že mě bavil víc než první díl Kurýra, který pro mě ke konci filmu ztrácel dech. Pokud se tedy chcete u filmu výborně bavit doporučuju tento film. Je to docela nářez. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když jsem si u Danny the dog liboval, jak má na poměry Luca Bessona kvalitní scénář, tak po Kurýrovi 2 musím uznat, že to bylo jenom chvilkové osvětlení jeho mysli. Celé schéma prvního dílu bylo jednoduše okopírováno a v rámci silnějšího diváckého ohlasu přesunuto do Ameriky. Naštěstí amerikanismus je zde připomenut jenom jednou trapnou větou a americká vlajka je stylově použita v jedné akční scéně, které jsou opět vymazlené do posledního detailu. Choreografický balet z dílny Coreyho Yuena opět osciluje mezi dokonalou jednoduchostí a vlastní sebeparodií. Škoda častějšího využívání slabých digitálních efektů, které dělají nejeden kaz ve scénách, kdy máme možnost sledovat nádherné Audi W2, na kterém sice nenajdeme prach a škrábanec ani po průjezdu zdí, ale když se to prohání po silnici, kamera kolem něj krouží a za volantem sedí Jason Statham, který jako vždy má charismatu na rozdávání, nejde se nehněvat. Roztomile hloupá oddechovka, která má smůlu v tom, že vznikla až jako druhá. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alexandre Azaria: 1. Naughty Girl ,2. Cells - Servant ,3. Icarus - Amen Birdmen ,4. Painful - Sin ,5. Main Theme ,6. Life Support - The Strays ,7. The Body - Servant ,8. Talk Amongst Yourselves - Grand National ,9. Kendo ,10. Saviour - Anggun ,11. Revolution - Kate Natua ,12. Paris Four Hundred - Mylo ,13. Can You Handle It - Shakedown ,14. Chase - The Cinematics ,15. Voodoo Child - DJ Cam ,16. Jet Boxing , ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dvojka Kurýra se v abecedě jaksi zapomněla zastavit u béčka a vesele si štrajdá ještě dál. Ovšem výrazně vyšší rozpočet i nadsazenost z něj dělají jednu velkou akční jízdu, která předjede v kvalitě bez výraznějších problémů i jedničku. Jediná škoda je, že hlavní tahoun a hvězda - nezničitelná osmičková Audina s nezkrotným charismatem - zmizí z děje v půlce filmu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkovo by som označil Kuriéra 2 za umelo vytvorenú druhú časť priemerného akčného filmu. Na filme nezaujme ani zápletka, nečakajte ani veľkolepé akčné scény a čo sa týka hercov za zmienku stojí iba nádherná Amber Valletta. Kuriér 2 je skrátka zbytočný film. Neurazí, nenadchne a po piatich minútach zabudnete, že ste ho videli. Odporúčam vám preto aby ste si radšej pozreli film podľa podarenejšieho Bessonovho scenáru Utrhnutý z reťaze. Budete z neho určite menej sklamaný ako z Kuriéra 2. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Druhé filmové nasazení kurýra stálo producenty 32 milionů amerických dolarů a během prvních tří dnů (2.-4. 9. 2002) promítání zaplatili američtí diváci za akční jízdu 20 milionů. Celkový výdělek v této zemi se vyšplhal na 43 mil. dolarů. (imro)
  • Vůz, se kterým Frank (Jason Statham) pronásleduje letadlo a poté vybuchne, je italský superspot Lamborghini Murciélago Roadster vyráběný v letech 2004-2006. Vůz vycházel z kupé, byl však 3mm nižší, o 150 kg těžší a maximální rychlost klesla na 320 km/hod. (JARDAHONDA)
  • V úvodu filmu Frank (Jason Statham) jezdí v Audi A8 L D3 Typ 4E s motorem V12 z roku 2005. Na přední masce je znak W12. Po zbytek filmu se pak střídají záběry, v nichž znak je a není vidět. (st.jim)

Reklama

Reklama