Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Star Trek

Star Trek (1966)

Neuvěřitelné, jak nízko čeští diváci hodnotí. Snad je to vinou jejich přílišné konzumnosti a krátkozrakosti. Star Trek: TOS je zakladatelem filmové vesmírné sci-fi. To je samo o sobě úžasný počin, který nikdo jiný dříve nedokázal. Nezapomenutelný a nenahraditelný tým v čele lodi Enterprise se v osmdesáti epizodách dotkne obdivuhodného množství filosofických otázek a v podstatě definuje pojem lidství a oslavuje pravé lidské hodnoty. Tak silné náměty má opravdu jen málokterý seriál či film. Skvělá hudba je jen třešničkou na dortu. Mimochodem, český dabing je, nutno říct, také hodně povedený.

The Twilight Zone

The Twilight Zone (1959)

Čirá profesionalita a poctivost filmařské práce a ještě mnohem víc. Náměty jsou velmi originální a přímo bravurně podané… a ta promyšlenost scénářů. Zkrátka úžasné. Jeden z obrovských vzorů světové kinematografie. Velice doporučuji.

Newsroom

Newsroom (2012)

Závěr plný patosu a klišé, ale vše odpuštěno.

BoJack Horseman

BoJack Horseman (2014)

Jeden z mála animovaných seriálů, které berou v úvahu vývoj děje a postav a každý díl vše neresetují do výchozího stavu. BoJack Horseman je překvapivě depresivní, ohromně trefný a originálně vtipný. Další kultovní seriál od Netflixu, který byste si neměli nechat ujít. (Edit: BoJack byl vážně zjevením. Při sledování jsem nepřestával žasnout, s jakou lehkostí, citem a především opravdovostí se tvůrcům dařilo ten příběh vyprávět. Poklona a velké díky. U závěrečné scény ukápla slza, dokonalost.)