Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (65)

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Být na tom v kině, tak asi na konci začnu řvát nespokojeností, že to utli tak nečekaně. :D Takhle jsem doma jen zírala s otevřenou pusou a nechápala. Čekala jsem nějaké finále, to se nekonalo. Ale film výborný. Jednička se mi líbila, ale tohle mělo mnohem větší spád, vážnost a herecké výkony, především Jennifer, jsou výborné. Jsem zvědavá na další díly, doufám, že si to podrží kvalitu a bude se na co koukat. :)

plakát

Sein letztes Rennen (2013) 

Příběh o příběhu, který mě vzal za srdce. Jak se vlastně chováme ke starším ročníkům? Jsou opravdu šťastní? A nemůžeme pro ně udělat něco víc než je strčit do domova důchodců? Místy strašně smutné, ale i veselé, hlavní postava Paul je sympatický stařík, který se rozhodl, že ještě zdaleka nepatří do starého železa. Velmi emotivní film, zatím ho ještě vstřebávám, možná později napíšu víc.

plakát

Schlussmacher (2013) 

Výborná, vtipná komedie s vážnými momenty. Německá tvorba se vážně zlepšuje, Matthias předvádí skvělý herecký výkon, když se rozzlobí, jde z něj vážně strach. :)) Milan Peschel a jeho psí oči dostanou snad každého a je krásně ulítlý. Bavila jsem se od začátku do konce, sice trochu předvídatelného, ale i tak velmi milého.

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Z hudby místy mrazí, zvlášť ve vyhraněných scénách, prostě Zimmer. (I když sám sebe fakt vykrádá, občas jsem slyšela Inception a ne že ne.) Film je.. zvláštní.. trošku delší na můj vkus, i když syrovost a krutá realita tehdejší doby je vykreslena nadmíru skvěle. Sice nejsem žádný odborník, ale kamera byla dokonalá, některé záběry braly dech. Možná si to někdy pustím ještě jednou, ale zatím jen za 4*.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Perfektní to nebylo. Kratší o 15 minut aspoň by to bylo lepší. Nebo jinak sestříhané. Ale některé ty dlouhé scény byly až, usmažte mě :D - nudné. Jinak skvělý film, o tom není pochyb, jen mám pocit, že se Tarantino nechal tak trochu tím vším unést. Ale dr. Schultz nejlepší!! U něj jsem se bavila jak dlouho ne, miluju tyhle až filozicky stavěné monology (k dialogu se diskutéři dostali jen stěží :D). A flashbacky skvěle zasazené. Jen fakt škoda těch pro mě zbytečných minut, kdy moje pozornost ochabovala.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Jak by se vám líbilo, kdyby vás vaše učitelka vzala v noci na sprejerskou výpravu? M´Barek je skvělý, jeho obličeje mě rozesmívaly, divoká třída mě dokázala překvapit svými nápady. Asi to není pro útlocitné lidičky, kterým vadí sprostá mluva, ale .. Já se náramně bavila, rozhodně si film pustím znovu a brzy :)

plakát

Anna Karenina (2012) 

Rozhodně solidní zpracování knihy. Nedůležité věci vynechány, hlavní události vyobrazeny velmi nevšedně, divadelní forma filmu hodně pomáhala. Nemůžu porovnávat s ostatními filmy, ale Keira je tu jako vždy výborná a Jude jakbysmet.

plakát

Rivalové (2013) 

Po dvou dnech stále slyším Zimmera. Vidím záběry rychlých aut, nebezpečných zatáček, škádlících se soupeřů, skvělého Brühleho. Ten film má vážně něco do sebe a nemusí ani tlačit na emoce. Ty emoce tam jsou schované. Touha po vítězství je v každém z nás. Rychlá jízda, adrenalin, sebedestrukce. To všechno ve mně vyvolává lehký úsměv a zároveň i sentimentalitu, když se podívám na Nikiho dnes. A nemusí se to ani držet reality, film má spád a nenudí ani chviličku. Howard odvedl skvělý kus práce, to retro je dovedené do dokonalosti a jak už jsem napsala, Zimmer to podtrhl hudbou, která se mi zažrala do hlavy. Skvělé.

plakát

Fantom opery (2004) 

Úchvatná hudba, osudová láska, nebezpečně přitažlivý Fantom. Miluju ten film, Angel of the Opera a The point of no return jsou mé nej skladby a jsem schopná si je pouštět pořád dokola, Emmy zpívá nádherně a nepřijde mi, že by Gerard zpíval špatně, naopak, líbí se mi. A jo, asi hodnocení přestřeluju, ale je to prostě srdcovka naší rodiny. Tedy té ženské části. :)

plakát

Auta 2 (2011) 

Jak už tu bylo tolikrát řečeno, nejspíš to není film pro malé děti. Ale na druhou stranu je tam krásné poselství, že přátelství je důležité a v dnešní době člověk už vlastně ani neví, co malé děti pochopí a co ne. Synovec z filmu byl nadšen (6 let). A mně se to líbilo taky a moc.