Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (858)

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Dobře to řekl verbal, dobře to řekl. Úplně zbytečný film. A závěrečné minuty byly úplně absurdní.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Ikdyž mám dost výhrad, tak asi jeden z nejlepších filmů z MCU. Skvělé napojení na ostatní dva Spider-Many, dobrá akce, super atmosféra. Film jsem si užil skvěle, o tom žádná. Bohužel plný počet ale dát nemůžu, protože zatímco film jako takový je super, scénář/zápletka a obecně logika tady často buď naprosto chybí nebo si scénář dělá takové kličky aby mu zrovna něco vyhovovalo. (viz. "chci vidět Petera Parkera" s portálem funguje dvakrát, ale když hledají toho svého tak je portál použít nenapadne. Logika toho jak vlastně svět zapomene kdo je Spider-Man je taky postavená na hlavu v době digitálních záznamů, nehledě na to, že na úřadě leží spisy a otevřený případ, kde je Parker jako Spider-Man vyšetřován. A Strangeův závěr a způsob jak to opravit a dimenzi uzavřít mi taky nedával vůbec smysl, ale možná mi to jenom nedocvaklo a chyba je ve mně. Nevím). A jinak je film napěchován spoustou často dobrého, ale občas i zbytečného a trapného Marvel-humoru, ale to se dá čekat. Co musím bohužel konstatovat, že se z Neda (Batalon) stala brutálně otravná postava. Úplně jsem si začal vzpomínat na Jar-Jar Binkse. Že tenhle žabák má za úkol dělat comic releaf je OK, ale Marvel by měl znát trochu míru. Co mě naopak hodně potěšilo byl Andrew Garfield, jeho Spider-Man mi byl vždycky nejsympatičtější a zde si pro sebe utrhl nejemotivnější moment filmu. A herecky jej zvládl na jedničku se třemi hvězdičkami. Molina s Dafoem byli ozdobou filmu a byli perfektní. Naproti tomu si nemůžu pomoct, ale Foxx s Meguirem mi tady nějak nesedli. Finálně tedy hodnotím za čtyři. Byla to skvělá jízda, určitě se na to někdy podívám znovu, ale s odstupem si bohužel čímdál víc začínám uvědomovat slabost scénáře a blbosti v ději. A že jich nebylo málo.

plakát

Tichá noc (2021) 

Asi dobově nejrelevantnější film za poslední roky. Spoustu komentářů tady píše, že jim film zkazila poslední sekunda. Věřím, že to jsou (a ano, budu politický a budu předsudečný) lidi očkovaní, důvěřující politikům a vystrašení. A bojí se, že někdo, komu důvěřovali (vláda) by je mohl zklamat a mohli by se dojebat na tom, co na sobě nechali udělat. Ale upřímně, vy všichni, kteří takto přemýšlíte, kdyby došlo do tohoto extrému a pan premiér (Andrej) a pan ministr zdravotnictví (zoufalec Vojtěch) by Vám nabídli sebevražednou pilulku s tím, že "Věřte nám, je to jediná možnost, uděláme tečku za utrpením", věřili byste jim? Vzali byste si ji? Je extrém a extrém, ale jak daleko jsme s důvěrou ve veřejné činitele? Nebo spíš naivitou. A co se týče hodnocení bez politiky, za mně naprosto skvěle budovaný a perfektně zahraný film. Divný pocit, že něco je v nepořádku byl ve filmu prakticky už od první minuty, pak člověk už jen sledoval kdo je z nich ten největší psychouš a doufal, že někdo umlátí Kitty paličkou na maso. Za mně jako film naprosto dokonale budované i natočené drama. Postavy zpracované skvěle a uvěřitelně. Jediné mínus je, že si neumím představit (SPOILER ALERT), že si sám zvolím, že své poslední vánoce strávím zrovna s těmito lidmi a tímto způsobem.

plakát

Venom 2: Carnage přichází (2021) 

Venom je už od začátku velmi příjemné guilty pleasure. Bohužel dvojku nikde nezvednul, spíše to připomínalo díl seriálu. Začátek-problém-vyostření-hledání-konflikt-finále. Všechno okořeněné humorem a příslibem dobudoucna. Bohužel tohle nedokáže kvalitně utáhnout celý film. Ale i tak je to zábavné, akčně i vtipně, a vcelku to dělá příjemně strávený večer. Bohužel jsem od toho čekal o něco více. Možná Venoma drží při zemi do té doby, než se ve filmu pobije se Spider-Manem, nevím. Ale do té doby to je asi jako jít střílet kvůli zážitku, ale raději si vzít tlumič. A nebo jít šukat kvůli žážitku, ale raději si natáhnout 3 kondomy na sebe. Takové jakože juuuhůůůů-meeeh.

plakát

Gigant (1956) 

Tři a čtvrt hodiny plné "YEE HAW!!!". Stopáž je na dnešní poměry opravdu šílená, ale když zjistíte, že film vypráví přes čtvrt století života jedné rodiny, už to dává větší smysl. Dnes by se takový film vyplnil vatou a vydal jako více dílů nebo seriál. Semtam jsem se i přistihl, že mi to připomíná Kmotra. Některé pasáže sice byly trochu slabší a táhly se, ale jako celek musím film opravdu pochválit. Akorát pro mě bylo celkem těžké najít si k nějaké postavě sympatie, film to vyprávěl opravdu jako v životě, nikdo není úplný dobrák (snad kromě knírkatého strýčka) a nikdo není úplný zmetek. Zezačátku jsem hodně fandil Deanovi a ústřední pár mi byl lhostejný. Konec to ale úplně otočil a v závěru jsem seděl v tom obýváku na gauči s němi. Ač je to totálně mimo můj žánr a cokoliv z téhle ropařské Texaské kultury (např. Dalas ale obecně i Texas jako země, krajina a lidi v ní) mi přijde velmi nesympatické, tento film určitě za shlédnutí stál. Snad jen to šíleně vlezlé YEE HAW!!! mohli v postprodukci trochu ztlumit, občas to drásalo uši když jsem měl hlasitost trochu výš. Třeba si to časem rozmyslím, ale je to natočené tak dobře, že po závěru mi nezbývá než dát 5*. Díky za tip, kolego.  P.S.: Moc nechápu, proč je z Jamese Deana tolik lidí paf. Jiné filmy s ním jsem neviděl, ale nepřipadalo mi, že by předvedl něco extra.

plakát

Nightlife: Na tahu (2020) 

Pan němec/tunisan a jeho neuvěřitelně otravný a neschopný kámoš. Německé filmy nějak nesleduju, žjišťuju, že jsou humorem tak napůl cesty k Francouzským, což může být docela problém. Ale tohle zas tak špatné nebylo. Upřímně neurazilo, nenadchlo a vcelku pobavilo. A Palina Rojinski výstřihem určitě zaujala.

plakát

Okno do dvora (1954) 

Pravděpodobně to není film, který bych si ještě někdy pustil podruhé. Ale mám rád filmy, kde nic není zbytečně navíc, které nemusí být vyplněné vatou a které dokáží napnout i na malém prostoru jednoho bytu a jednoho dvora. Perfektně natočené, skvělé herecké výkony a napětí až do konce. Bohužel přiznávám, že se mi film trochu táhnul, za to jednu hvězdičku ubírám.

plakát

Red Notice (2021) 

Takový ten draze natočený, ale genericky prázdný akční hollywood bordel. Jednu dobu se tomu říkalo "béčko". Teď se tomu říká Netflix. Drazí herci, drahé zpracování, drahý marketing...vlastně tak nějak naleštěné hovno. Wonder shit.

plakát

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) 

Asi všechno, co nemám rád na Asii, v jednom filmu. Pičoidní asijské žvížátka typu digimon, lítající duak nebo spíš obží had, kungfu, gde lidi lítají a všechno je efektní a super a lítá tam listí a všechno svítí a bijou se a no prostě žůžo. To ti byuo úpe jak v tom narudovi nebo v tom hentai, a byl tam hustej týpek s mečem místo ruky, co suítil a bylo to úplně boží. Well, není mi 12, z anime nestříkám, nesnáším asijské xichty s hnusnýma monolidovýma očima a neujedu z každého CGI kung-fu, co vidím. A z Marvelu už taky neteču jak před deseti lety. A když tam přidáte jednu z nejhnusnějších držek a nejprotivnějších hereček současnosti, jakousi Agvavínu, vyjde vám z toho, že za ty dvě a čtvrt hodiny to fakt nestálo.

plakát

Mrazivá past (2021) 

Typické televizní drama jaké si umím představit v neděli odpoledne na TV Hovna. Logika neexistuje, postavy se chovají jako idioti, ale je to vcelku cool a viděl jsem horší filmy.