Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (858)

plakát

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019) 

Megalomanské klišé, což už pro Fast & Furious sérii začíná být typické. Docela často jsem si připadal, že koukám na nějakou onanárnu Michaela Baye. Rádoby epická kamera obíhající ústřední postavy, přepálená extra-over-the-top akce byla skoro až Transformers. Jakási transformers-motorka hlavního Wakanďana tomu dojmu jen přidala. Co si pamatuju tak hlavním tahákem a důvodem k natočení byla prý fungující chemie mezi Stathamem a Rockem. Tady se z toho stala až parodie sama sebe, kde ve společných popichovacích scénách přehrávali až do absurdity a bylo vidět, že herci sami to vůbec neberou vážně. Samé pitvoření, grimasy a velké kecy. Působilo to spíš jak nějaká komedie pro školou povinné. Ono když se nad tím zamyslím tak jinou cílovou skupinu to asi až tak nepobaví. Samoa finále byla už vyloženě komedie. Za mě sračka.

plakát

Pašerák (2018) 

Sice to byla taková tichá pomalárna, ale přesto mě držela v napětí co se stane. Eastwood prostě umí.

plakát

Blázniví bažanti (1971) 

Ze startu jsem se celkem bavil, humor byl fajn, ale později už to přešlo do absurdity a vyloženě blbosti. Smysl chyběl a partička mi začala spíš lézt na nervy než mě bavit.

plakát

X-Men: Dark Phoenix (2019) 

Fassbender je asi jediný důvod proč jsem dal hvězdičku. Jinak všechno stojí za vyližprdel. Jak scénář tak ostatní herci (asi nejhorší Sophie Turner, ta byla prostě tak dřevěná....doufám, že už ji nikde hrát neuvidím. Už v GoT mi byla asi nejméně příjemná ze všech). Dokonce i McAvoy mě vůbec nebavil, ale tady těžko říct jestli hraním nebo tím co tvůrci udělali s postavou. Všichni tady jednají tak nějak divně, věci se dějí divně, nedává mi to nějak smysl...nevím. Prostě byla to strašná blbost.

plakát

Scottish Mussel (2015) 

Za moc to vlastně nestálo ale slečna bývalá Musková v bikinách si tu hvězdičku prostě zasloužila. Druhou dávám za solidní lekci skotského přízvuku, se kterým jsem bez titulků zezačátku docela bojoval, než se mi naladily uši.

plakát

Vyfič! (2009) 

Přiznám se narovinu, že z Ellen Page prostě teču a byla jediný důvod proč jsem se na film díval. A nelituju toho. Dokonce se na Ellen tak dobře dívalo, že to překonalo i utrpení z pohledu na příšernou Marcii Gay Harden, kterou normálně vůbec nesnesu. Jinak Barrymorka bavila a určitě bych si dal taky říct. Nenudící puberťácká romance pro zpestření nudného večera u pár piv.

plakát

Óda na radost (2019) 

Docela mě to překvapilo, Baccarin byla strašně šukézní, Freeman hrál tak přirozeně, že jsem si říkal co ho asi dojebalo. Jinak plynulo to pěkně, dívalo se na to dobře....příjemná oddechovka.

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) odpad!

Ehmmm....dáme dvě hodnocení abysme uspokojili slunceřitné dobroslunné či jinak popsané jedince. Hodnocení bez politiky....absolutně nechápu cílovou skupinu. Je to Rko, je tam mylijon krve, násilí, sprostý jazyk, vnitřnosti....ale zároveň je tam debilní humor pro dvanáctileté. A jeden ze záporáků jak by utekl z Beyond Good & Evil. Celý film působí strašně zkráceně, něco mu chybí, kočkomrd jako postava je strašně trapný a laciný, CGI vypadá asi jako v Ghost Riderovi roky a roky zpátky. Trapné. Hodnocení s politikou: Trapně přihřívaná polívčička aby se vydělalo na značce a ještě to udělalo nějakou tu propagandu. Multikulturní groteska pro malé děti tvářítí se ratingem strašně dospěle, ale vším ostatním je naprosto dětinská, trapná a nefunkční. Doufám, že tenhle film upadne v naprosté zapomnění a Perlmanova frančíza dostane znovu šanci na pokračování. Mno, takže jsme se oběma hodnoceními shodli....ano, Vážení. Je to ODPAD.

plakát

Westworld - Kiksuya (2018) (epizoda) 

Bezkonkurenčně nejlepší a nejsilnější díl Westworldu.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Jsem dal zase jednou šanci české "komediální" kinematografii. Asi už to zase dlouho neudělám. Ta stovka mě mrzí, ale holt jsem chtěl vyzkoušet letní kino. Nebudu říkat, že jsem se nesmál, asi 3krát za film jsem se trochu zasmál, ale to už bylo maximum. Naprostá většina vtipů je předvídatelných, primitivních, trapných a naprosto klišovitých a neoriginálních. Nejvíc mě dostává jak někdo může myslet vážně vtip, že jeden pes Kolík jde po druhém psu Fanynce. To opravdu nemá česká komedie ani trochu studu nebo sebereflexe? Něčemu tak debilnímu se může člověk smát snad na základní škole. Scénář asi nemá cenu zmiňovat, standardní česká produkce. Nejhorší na filmu ale asi byli herci. Nebo spíš neherci. Nesleduju televizi, takže nevím jestli tohle je standard nebo jestli je režisér neuměl vést, ale tohle bylo prostě na mašli. Toporné buď přehrávání nebo odříkávání jak v ochotnickém divadle....dialogy jak poďnamězboku. Asi nejlepší část filmu byla, když byl na plátně Bolek Polívka, pak to šlo do kopru. Česká komedie je kromě Pelíšků v poslední dekádě naprostá žumpa a nikdo mě zatím nepřesvědčil o opaku. A co mě nejvíc děsilo byl počet lidí, kteří to chtěli vidět a neustálé výbuchy smíchu většiny publika i u těch nejnevtipnějších vtipů. V tu chvíli jsem se styděl být Čechem. Člověk se pak nemůže divit, že Ordinace, Ulice a podobné hnoje mají takovou popularitu, že se televizím vyplatí je pořád točit.