Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 368)

plakát

Docent (2023) (seriál) 

"Ta by na tu hubu měla mít zbroják." Pane Strachu umíte lépe. Přesto mě Docent vlastně bavil od začátku do konce. Původně jsem si myslel, že tenhle mini seriál bude mít tři případy v každém jednotlivém díle. Nakonec se jedná o jedno vyšetřování. I tak jsem nebyl zklamaný. Jistě, hodně za to může vaše skvělá režie. Dále rozhodně fantastický Trojan, ještě snad lepší Vetchý a samozřejmě úžasná Terezka Ramba. Ale pro všechny tři já mám velkou slabost. Takže díky, že jste je nahnal do jedné scény. Vaše detektivky mají vždy spád, atmosféru a hlavně tu dávku napětí. Toho si já cením nejvíce. Ale jak už jsem zmiňoval na začátku, tak umíte lépe, vaše přechozí mini série s Trojanem a Dvořákem byly znamenité. Anebo Labyrint s Langmajerem. I tak mi epizody utekly jako voda a přál bych si více takovýchto seriálu. (65 %)

plakát

The Haunting (2018) (seriál) 

Hodně povedené série. Hauting mi doporučovalo tolik lidí. A já jejich rady poslechl až teď. Tenhle seriál má luxusní atmosféru a velmi dobře využívá svoje herce. Každý díl končí dalším kliknutí na pokračovat. Navíc v první sérii vás nutí zjistit, co se stalo v červeném pokoji a v druhé co se to safra děje... Bere si na paškál hodně divoké a smutné osudy lidí v rodině. K tomu všemu je to horor, jak se sluší a patří. Nechybí tedy mrazivých scén, děsivých úkazů a taky trošku toho "Wanova" hororu. Mistr se sic na díle nepodílel, ale drobná inspirace tam asi bude. Cením, že druhá série je totálně odlišná od té první a stále stejně kvalitní. Atmosférou, hudbou, herci i samotnou zápletkou. Navíc obě série mají setsakra emotivní konec. A to jako fakt! (80 %)

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

"Pete, I'm done running..." Nejdelší, nejslabší ale nejemotivnější Strážci. Navíc po tolika zmařených šancí po Endgame je to svěží vítr si dojít do kina na popcornovku, která byla téměř u zrodu, a hlavně ho pomáhala formovat. Já měl pro Strážce vždy slabost a díky bohu, že se vrátil Gunn. Je vidět, že mimo to jejich slavné Marvel Univerzum měl James jasnou představu začátku - pokračování - a konce. Za mě jsou třetí Guardiani snad nejemotivnější marvelovka. Ta linka u Rocketa je prostě dokonale smutná a smutně dokonalá. Na jednu stranu říkám, že je Volume 3 nejslabší z trilogie, protože ztratila tu svou lehkost, kterou vždy měla. I když se v několika momentech ke svému humoru vrátí. Ale na druhou stranu si nedokážu představit, že by svoji sérii zakončili stejně jako žili. Ona se k tomu ta vážnost a utrpení zatraceně hodí. Možná někdo, kdo čekal další Marvelovku, tak bude zklamán. Třetí Guardiani totiž mají srdce a posouvají sérii jinam... Posouvají a ukončují. A já si ten konec safra užil. Naprosto chápu, že už to nechtějí hrát. Hráli to téměř deset let a chtějí jinam, to bych přál každému herci, kdo v tomhle guláši byl. Mě Strážci nadchli i když zcela jiným kouzlem než předchozí díly. Měli kouzlo, měli krásu, a hlavně měli to srdce. Garantuji vám, že lepší film už Marvel nikdy nevyplodí. Tohle je labutí píseň všech Marvelovek. Díky za tu krásnou jízdu Strážci. Díky za těch osm úchvatných let! PS: Ten Will Poulter je ďábel, obsazujte ho víc. (88 %)

plakát

Zvrácená (2021) 

Vcelku obstojné hororové béčko. Dva z pěti hajánků chcete-li. Jeffrey Dean Morgan je eso a přál bych si ho vídat mnohem častěji. Příběh o novináři, který chce za každou cenu urvat úspěch se ocitne přímo v dění zázraků. Tady už od začátku vám film řekne, že to není přesně tak jak vypadá. Příběh vykrádá kupříkladu Černou Cestu z knižní série Diablo. Démon chce ovečky a chce jejich duše. Asi je opravdu škoda, že vám film nenechá déle v nejistotě, namísto toho vám ukazuje démona v celé své kráse. Děsivé to není, lekací to taky není a konec se dá velmi snadno předvídat. Je to škoda. Unholy je vcelku solidní hororové béčko. (49 %)

plakát

Pornhub: Sex, prachy a internet (2023) 

Velmi zajímavý dokument o kauze, která světem prolítla a mě totálně minula. Hodně se mi líbí, že tvůrci nechávají mluvit všechny strany a je vidět, že nic není černobílé. Tím, že zakážete jednu z nejznámějších uložených stránek v prohlížečích, tak tím zrušíte živnost i desítkám hereček/ herců filmů pro dospělé, které s kauzou neměli nic společného. Takhle jednoduché to není. Všichni zúčastněný se shodli na tom, že určitý obsah, který se na stránkách nekontroluje, tak je hnus a neměl by existovat. Chybu bych ovšem hledal ve společnosti, která nedělá maximum pro to, aby se tak nestávalo. Nicméně zpátky k dokumentu, tím, že mě kauza minula, tak bylo velmi zajímavé do ní nahlédnout. Je vidět, že svět se posunul od starých videokazet a upatlaných časopisů. Filmy pro dospělé byly vždy součástí naší kultury a budoucnost zkrátka leží v OF, HeroHero a podobných. PS: Když tu pročítám ostatní komentáře, tak mě až jímá hrůza, jak lidé reagují na samotné herečky v těchto filmech. Ale tohoto stigmatu se asi nezbavíme jen tak že? Obzvlášť v naší zemi. Věřím, že právě ty nejhlasitější odpůrci jsou ti, co mají jejich "filmotéku" nakoukanou shora zdola. (60 %)

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

John Wick Chapter 4 je pro mě asi největší zklamání roku. Po trojce to měli uzavřít a nechat to jako trilogii. Čtyřka je úplně zbytečná, a to říkám já, který před lety ještě prosil v letním kině ať ta akční jízda pokračuje. John Wick měl vždy naprosto geniálně ztvárněnou akci a nikdy jsem neměl pocit, že je jí přehršel. Až doteď. Nikdy by mě nenapadlo, že u akčního filmu budu prosit v duchu o trošku dialogů a příběhu. Ten totiž v posledním Wickovi zoufale chybí. Jasně, každý z předchozích dílů měl jednoduchý příběh. Ale tady není žádný. Kapitola 4 je slepenec neuvěřitelně dlouhých akčních scén a nebýt té, kdy kamera zabírá byt z vrchu, tak ani nejsou nijak nápadité. John střílí, vraždí a škrtí každého kdo mu přijde do cesty, nebo mu jde po krku. A to se děje celé skoro tři hodiny. Na konci jsem byl doslova vyčerpán a přál jsem si ať už to akcí nepokračuje. Nebýt naprosto fantastického Billa v roli záporáka, tak bych si opravdu přál, aby tenhle film vůbec nevznikl. On je totiž neskutečný ďábel a doufám, že podobné role bude hrát častěji. (60 %)

plakát

Mighty Morphin Power Rangers: Jednou provždy (2023) 

"It's Morphing Time!" Nejlepší možný fanservis pro fanoušky. Pokud jste na tom vyrůstali v roce 93 stejně jako já, tak vás zalije naprosto nádherná vlna nostalgie. Až to vehnalo slzy do očí. Tohle je bonbónek od tvůrců se vrátit ještě jednou do světa Strážců vesmíru po třiceti letech, abychom si připomněli, jak "skvělé" tehdy seriály byly. Ovšemže dnešní publikum tohle neocení. Každý, kdo očekává Avengers, tak musí mít čelist na podlaze a kroutit očima. Tím, že se jedna o skutečně krátkou jednohubku a jednorázový návrat k šestici barevným hrdinům, tak nemohu hodnotit jinak. Netflix dělal tenhle návrat s láskou k originálu a každý, kdo k devadesátkám má nějaký vztah, tak to ocení. Všichni ostatní budou hloupě kroutit hlavou. A dnešní generace to nepochopí vůbec. Pro obě skupiny tenhle film ale není. Je to pro nás, co morfovali za pterodaktyly, triceratopse a za šavlozubého tygra. A pořád si myslím, že tenhle film je o tolik lepší, než ta patlanina z roku (2017). Díky za tenhle nostalgický návrat! Je to pecka! PS: Teď prosím překecejte ještě Kevina Sorba k návratu Hercula. Díky. (90 %)

plakát

Úniková hra: Turnaj šampiónů (2021) 

Hodně v poslední době koukám na různá pokračování filmů, které mě zaujali před pár lety. První Escape Room mě bavil jako fanouška samotných her. Navíc byl nenáročný, bez gore a hezky se uzavřel. Vlastně jsem i trochu čekal, že by z toho mohla být série. I tak jsem ale VŮBEC nezaznamenal pokračování. Natož, že by to šlo i do našich kin. Chvála Netflixu, že si na mě vzpomněl. Escape room dva je klasický sequel, který nabídne stejnou porci obsahu jako posledně. Ale na rozdíl od Murder Mystery 2, které jsem recenzoval před chvilkou, tak ER 2 nenabídl vůbec nic navíc. Ačkoli jsem se docela bavil a film utekl, tak u filmu, který má ambice být kvalitní hororovou zábavou (alespoň jako jednička), tak je to zoufale málo. Hádanky jsou zajímavé, ale zvrat na konci slabý a celková zápletka nijak nezajímavá. Tady už bych raději sérii opustil. (48 %)

plakát

Vražda v Paříži (2023) 

Výborná jednohubka! Asi objektivně zase o kus za Knives Out, přesto jsem se vlastně neustále bavil. Dvojka Aniston a Sandler je k sežrání a jejich manželé Spitzovi já prostě žeru. Dvojka se nese v naprosto stejném duchu jako jednička. Pozvání na exotickou cestu, neznámý vrah/únosce a začíná kolotoč skvělých náhod, událostí a humoru. Je to přepálené a Sandlerovsky zábavné. Nenudil jsem se vlastně ani chvíli. Skvělá jednohubka, která si dělá srandu ze sebe a buď na její lákadla přistoupíte nebo ne. Tím, že miluju Sandmana, tak jednoznačně mě film bavil. Dal bych si ještě jednu Murder Mystery. Tentokrát třeba v Karibiku, nebo Japonsku. Nebo na sněhu v horách. (72 %)

plakát

Rychle a zběsile 9 (2021) 

Devítka zase narazila. Do svodidel. A pořádně! Se sérii FF (A myslím Fast and Furious a výjimečně ne Final Fantasy) mám takový love and hate vztah. Zatímco první čtyři díly si už snad nikdy nepustím, tak od pětky mě série baví. Osmička vše dotáhla k dokonalosti. Perfektní akce, áčková produkce, našlapaný biják. Ovšem v devítce zařadíme zpátečku a zase jdeme nazpět. Proč? Délku bych ještě zvládnul, ale to, že příběh stojí na Dieselovi a jeho zamračeném obličeji je moc i na mě. Ty herci z minulých filmů, tak moc chybí. The Rock se rozhádal kvůli Benzínu.. Ehm Dieselovi a Statham si dává dovolenou (Škoda, jeho potitulkovka krade veškeré sympatie) a i další postavy mají sprostou stopku. To, že se vrací Han (Sung Kang) je na jednu stranu super, na druhou stranu je to bráno ve filmu skoro jako samozřejmost... Což jak je vidět, tak v sérii FF je těžké umřít. Natrvalo. Doufám, že se teda v desítce a jedenáctce vrátí i Gal Gadot a The Rock. Aspoň tu Theron nevystřihli a i když je role maličká, tak je vidět, že po vzoru Hannibala Lectera si v akvárku bere veškeré divácké sympatie. Ty totiž hlavní záporák fakt nemá. Proč F9 u mě neuspěla? Chybí herci/postavy, nevýrazný protihráč, nudný příběh o ničem, který kde začne, tak skončí a jedná se o klasickou nudnou výplň před hlavním dílem. A tentokrát mi fakt trhá oči používání fyziky a magnetů v akčním filmu. Ten film má vlastní fyzikální pravidla, která si neustále ohýbá v každé scéně jinak. Mnohdy mi to nevadí, ale tady to bije do očí až běda. I když vidím, jak F9 divácky propadlo, tak jsem čekal i trošku víc. Tohle je fakt ruční brzda a zpátečka jak hrom. (45 %)