Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (46)

plakát

Královna (2006) 

Zajímavě zpracované, tenhle pohled na královskou rodinu jsem přesně chtěla. Donutilo mě to s nimi sympatizovat ještě víc. Helen Mirren decentně a elegantně znázorňuje opravdovou královnu. Nic velkolepého, neurazí ani nenadchne Jediné, co bych tomu vytkla, je ta hrůzná práce střihače.

plakát

Romeo a Julie (1968) 

Olivia a její krása, Whiting a jeho rozkošnost, plus jejich talent, plus Zeffirelli.. Neumim si představit jiného Romea a krásnější Julii. Samozřejmě plný počet!

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Nepamatuji si, kdy na mě naposledy nějaký film takhle zapůsobil. Rooney Marra je dokonalá, Daniel Craig, kterého jinak nemám moc v lásce je tam úžasný. Nádherně natočené, příběh je sám o sobě skvělý, a způsob režie, kamery, efektů a výběru herců z toho udělal perfektní snímek. Některé scény budu rozdýchávat ještě dlouho. Rozhodně mě to nadchlo pro další díly. Skvělé!

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Moji milí, tohle je prosím pěkně epická podívaná. Tohle není žádná detektivka, ale výborně zpracovaný příběh, krásně vystavěný na pravdivých i smyšlených faktech, které celé věci dodávají autentičnost a hlavně zajímavou atmosféru. Člověk se u sledování nestačí divit a diví se až do konce. Navíc k tomu přispívá skvělé obsazení - naprosté hvězdy podávající skvělý výkon. Neříkám, že je to nejskvělejší film co jsem kdy viděla, ale rozhodně se řadí mezi ty nejzajímavější. Čtyři z pěti.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Ne, ne, ne. Nemůže se mi to líbit. Za prvé, Tom Hanks ze sebe udělal pitomce, když svolil, že bude hrát v něčem takovém. Za druhé, Dan Brown ze sebe udělal pitomce, když dovolil, aby něco takového vůbec šlo do kin. Ostuda, ostuda. Nemá to nic společného s původním příběhem, místo epického, neuvěřitelně napínavého příběhu mi naservírovali trapnou detektivku plnou uměleckých a vědeckých žvástů. Ty dvě hvězdičky jsem dala za aspoň jakýž takýž napínavý podklad a super práci Toma Hankse. S Šifrou to není vůbec možné srovnávat - ta byla aspoň nějak natočená.

plakát

Králova řeč (2010) 

Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter. To snad mluví za vše. Výborný scénář, krásná hudba, skvělá kamera. Film nejen pohladí na oku, uchu, duši, ale konečně i mozku, protože vám dá něco z historie. Pro mě, jako absolutního negramotu v oblasti britských králů byl tenhle malý výlet do britské aristokracie jako Říše divů. Úžasný film plný těch správných emocí.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Škoda že sem při sledování tohohle filmu byla ospalá a ležela sem. Ale přinutila sem se překousat vším co v něm bylo a to, jak to skončilo mi vyrazilo dech. Zbožňuju špatné konce a tenhle byl tak krásně emotivní že sem byla ráda, že sem nakonec neusnula. Hodlám to shlédnout znovu, prohlédnout si všechny výkony, ale i když sem byla mimo, Freemana sem si užila maximálně :D

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

I když je ten film starý sedmnáct let, pořád je vtipný, akční, svým způsobem moderní a hlavně nestárnoucí. Ty hlášky si pamatuje každý, kdo je aspoň jednou slyšel z úst postavy a celá absurdita všech povídek je tak kouzelná, až mi to bere dech. Všichni moji mužští oblíbení herci se sešli a vzešlo z toho tohle. Díky, Tarantino!

plakát

Bratři (2009) 

Je neuvěřitelné, co s člověkem dokáže udělat válka. Tolik sem si užila výkony hlavní trojice (ale i dětských představitelek), celou sílu příběhu a výborný konec, že jsem nestihla zaznamenat nedostatky a jsem za to ráda. Velice silný film a jsem ráda, že jsem se na něj podívala.

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

Nic extrózního, ale zase žádná velká nuda. Místama dost dobrý hlášky, u kterých jsem se hodně nasmála a nikde jsem se nenudila. Žádná zvláštní pointa tam nebyla, stejná, jako u podobných filmů, ale zase musím pochválit například výbornou dvojkou Pegg + Frost s jejich skvělym bristkym přízvukem a suprovým humorem, plus sprostý slova z úst malýho mužíčka zní vážně božsky. Rozhodně doporučuju jako oddechovku, když se chcete zasmát, ale ne zas moc, ale taky moc nečekáte. Za mě tři hvězdy, protože víc dát prostě nemůžu a za míň bych jim křivdila.