Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (40)

plakát

Chcete být milionářem? (2000) (pořad) 

"Já se Vás ptám, chcete být milionářem?" vivat Vladimír Čech, jediný solidní moderátor tohoto pořadu. S ním to mělo úroveň. Jinak to byla celkem pěkná, férová a koukatelná TV soutěž. Bohužel v dnešní době již nevyskytující se druh pořadu, samým Superstar, Vyvolený a Talent to fakt nezachrání.

plakát

Jurský svět (2015) 

Mám takový blbý pocit, že bych měl toto mé hodnocení odůvodnit, nechtěl bych to moc rozvádět, ale přece jenom něco napíšu. Na film jsem se těšil, původní Jurský park mám docela rád a vždycky se na něj s oblibou podívám. Ale tohle? Ohrané téma, hromada technický blbostí (když pomineme samotnou existenci dinosaurů :-D ) a naprosto nesmyslný závěr. SPOILER Protože když po ostrově běhá už JEN Tyranousaurus, tak už se vlastně nic neděje a všichnou jsou šťastný, byl to takový malý a divný HAPPY END, kde díky jednomu střihu jsou najednou všichni zachráněni. Z tetičky manažerky se díky utáhnutému uzlu na tričku stává nesmrtelná a nebojácná krotitelka dinosaurů.Kromě toho krásně předvídatelný příběh, nic co by člověka ohromilo...až na ten závěr tedy :-D když tetička vytáhla svůj klenot v stojíc v podpatkách před vratama na sebe nechá pustit Tyranousaura, aby zachrnáil svět. Kluci se vymáchali v blátě, pak si zaplavali v laguně pod vodopádem a o pár záběrů dál byli čistí, suchý a načesaný jako když seděli doma na gauči. :-D Pro mě to je zbytečný film bez kterého by se filmový svět určitě obešel. Plus bych dal jednu hvězdu za celkem pěkně a nemotorně zakomponovaný odkazy na předešlé díly slavného Jurského Parku. Existují lepší filmy, které se mohli stát blockbusterem, ale tohle bylo umělě marketingově vyhnaný.

plakát

Špión (2015) 

Super, bombová, americká švihlá komedie. Hodnotím všemi deseti. Pro pobavení úplně super. McCarthy zahrála perfektně a Stathama jsem asi poprvé viděl hrát takovou postavu, ovšem jeho příběhy byly opravdu strhující. :-D Film obsahoval i zbytečné záběry, ale bitkařské záběry špionky opravdu stály za to! :-D Tomuhle filmu se dá odpustit opravdu hodně. Za mě dobrá podívaná pro ty, co mají rádi trhlé americké komedie.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Pěkný film pro pobavení, který hodnotím 4. Zajímavá špionská podívaná u které se člověk i zasměje. Až na ty, z mého pohledu trhlé, záběry "ohňostroje" a vraždění lidí mezi sebou. Člověk neví jestli se má u toho smát nebo ne. Plus bych viděl to, že tam nebylo moc krve...ještěže to nerežíroval Tarantino :-D :-D To by bylo zase kýblů červené barvy.

plakát

Americký sniper (2014) 

Mám rád filmy o odstřelovačích a na tento jsem se vyloženě těšil. Říkal jsem si, že konečně uvidím jak střílí pravá "Legenda". Škoda jen, že film zůstal trošku za mým očekáváním. Dalo se očekávat, že tvůrci se budou snažit popsat Kyla tak, aby nepoškodili jeho památku. Na to jsou amíci dosti citlivý. Nakonec se jim tohle určitě povedlo. Na jeho počest se to určitě zadařilo. Jen mi tam trošku víc chybělo té "moderní filmařiny", což nabídl například film Smrt čeká všude. Nějaký ten slow-motion tam opravdu chyběl a že tam byl minimálně jeden okamžik, kdy by se to tak opravdu hodilo. Dodalo by to filmu na akčnosti a napětí, které bylo neustále velmi náhle přerušování střihy do záběrů z domoviny. Možná bych i řekl, že "Nepřítel před branami" měl lepší atmosféru. Filmařům se naopak podařilo podařilo vystihnout i dopad na osobní život Chrise Kyla. Za mě **** a to, že se Clint hodně snažil. Protože kdyby to dostala do ruky Kathryn Bigelowa bylo by to úplně o něčem jiném....

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

Kdo má rád chybové hlášení od Microsoftu, tak si při této rádoby "pohádce" přijde na své. Naprosto příšerné. Chudáci herci, zajímalo by mě jestli věděli, že to ve výsledku bude taková kravina.

plakát

Melodie mého srdce (2007) 

Odpočívej v pokoji Robin Williams, RIP! :-( Nádherný film na jeho poctu s krásnou hudbou. Tímto děkuji ČT za uvedení tohoto filmu na jeho památku. *21.7.1951 - #11.8.2014 PS: Krásný film, který oslavuje hudbu (ale moc jsem jich neviděl, to se přiznám), super příběh, režie, kamera, HERCI!

plakát

Rivalové (2013) 

Jako fanoušek F1 jsem se velmi rád podíval na tento film s odstupem času, kdy byl uveden do kin. Alespoň trošku opadlo to velký vzrušení okolo premiéry u nás. Nelituji toho. Opravu velmi podařený životopisný film se vším co jsem od toho čekal. Příběh co napsal sám život, prostředí které obdivuji a doba, kdy svět F1 ještě nebyla zkažená. Hodně se mi zamlouvali také zpomalené a detailní záběry na různé části závodního monopostu, tyto prostřihy dodaly filmu potřebný ráz. Tento film se opravdu vydařil snad po všech stránkách a dokonce Vám Niki prostřednictvím toho předá i životní zkušenost, která se dá ve výsledku shrnout jako "Závoď pomalu!" :-)

plakát

Turbulence (1997) 

V jeden den dávali v TV dva thrillery ve kterých se jednalo o možný katastrofický pád letadla. (Ten druhý byl "Let smrti"). V obou dvou případech zachránili letadlo Boing 747 před zkázou ženský - letušky! ;-) To bylo snad jediné, co mě na těch filmech zaujalo! :-) :-D A to nemluvě o "lehkých" technických nesouvislostech. Rozdíl ve filmech byl však v tom, že v tomto případě letuška zachránila víceméně pouze sama sebe a v tom druhém zachránila zase naopak skoro všechny. :-D Teď jsem to trošku prozradil, ale co... :-)

plakát

Vysloužilí lvi (2003) 

Velmi příjemná podívaná, která mě pobavila. Hezký, originální příběh. Trošku mi tam neseděly ty záběry z Afriky, ale pro představu to asi bylo nutný. Opět Osmelt několikrát zopakoval svůj typický výraz v obličeji, jako za mlada v Šestém smyslu...opět výborný herecký výkon. Dávám 4 **** za pěkný filmy na propršené odpoledne. :-)