Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Coleman je bázlivý čtrnáctiletý kluk, kterého o prázdninách roku 1962 odveze chamtivá matka Mae na zchátralou farmu podivínských strýců Huba a Gartha McCanna, o nichž se šeptá, že ukrývají velké bohatství. Ani on ani svérázní muži nejsou příliš nadšení. Když však Walter zjistí, že ho matka oklamala a není k zastižení, nezbývá mu než zůstat a zvyknout si na manýry Huba a Gartha, mezi než patří například střelba po podomních obchodnících. Walter je sice bázlivý, ale není hloupý, a tak mu neunikne, že minulost strýčků skrývá nějaké tajemství. A protože na farmě není telefon ani televize, snaží se muži chlapce pobavit historkami ze svého dobrodružného života. Jak se za první světové války omylem dostali do francouzské cizinecké legie, jak se ocitli v Africe, kde se Hub zamiloval do krásné princezny Jasmine, která byla zaslíbena mocnému šejkovi. Jak ji Hub zachránil před nechtěným manželstvím, zuřící šejk vypsal na jeho hlavu odměnu a Garth ho zachránil, přestrojen za nájemného vraha. Jak Hub bojoval se šejkem, vyhrál a získal si jeho respekt. Jsou to tak fantastické historky, že si Walter není jist jejich pravdivostí. Během prázdnin prožije díky strýcům řadu dobrodružství. A pak jednoho dne Walter objeví úkryt, plný peněz. Rozhodne se správně? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nebyl to špatný film, to věru ne. Jednoduchý a přesto ve své podstatě neuvěřitelně lidský a pravdivý příběh velmi dobře funguje. Příjemná kombinace pohádky a dramatu si však až příliš silně uvědomuje, co se divákům líbí a neustále jim to předhazuje. Přílišnou vypočítavost tvůrců nemám rád a u Vysloužilých lvů mi vadila - díky svému nadměrnému množství - opravdu hodně. [TOP 19/5 80%] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O chlapcovi, ktorý náhle dostal druhú šancu na lepšie detstvo v podobe dvoch svojráznych strýkov. Aj napriek pomerne priamočiarej a predvídateľnej dejovej linke ma film dostal svojou príjemnou atmosférou a kúzlom dobrodružstva čoho dôsledkom bola vnútorná pohoda. Možno tiež povedať, že ide aj o jeden z posledných snímkov, kde H.J. Osment pôsobí dobrým hereckým dojmom. 80/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem netušila, jaký komediální talent v sobe skrývá dvojka Caine-Duvall. Ti starouši jsou vážně vtipný, hlavně díky suchým hláškám, jimiž jim scénář nahrává na smeč ("Jsme starý. Měli bychom se chovat jako starý"). Ale jde jim báječně i drmatická rovina filmu. O moc pozadu za nimi nezaostává ani H. J. Osment, i když by vůbec nebylo špatně, kdyby místo dětských rolí začal dostávat nějaké dospělejší. Film má vůbec takovou tu příjemně starou atmosféru, kdy pohádky o kovbojích Sahary a unášených princeznách byly skutečností. Staromilsky milý film, který by bylo škoda propásnout. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Celkem předvídatelný vývoj a konec příběhu. Nicméně provedení tento nedostatek dokonale vymazalo. Michaela Caina i Roberta Duvalla mám rád a čekal jsem, že jim role flegmatických starých svérázných "páprdů" sedne. A ano, dokonale si to užili. Objevilo se zde pár dobrých vtípků, kde jsem se fakt zasmál. Jinak byl příběh vyprávěn velice mile a poeticky a měl po celou dobu velice příjemnou a pohodovou atmosféru. Jediné, co mě trošku rušilo a do filmu mi nezapadalo byly prostřihy z Afriky, kde si myslím, že "akční" scény byly až příliš nadsazené a přehnané a narušili atmosféru filmy. To mi celkem vadilo. Nicméně i přesto je to velice povedené dílo. Howgh! ()

Angerr 

všechny recenze uživatele

Dětská fantazie při poslechu příběhů a stařecká obrazotvornost při jejich vyprávění (pokud jsou z vlastního života) se snoubí v tomto zábavném a optimistickém snímku o životní vitalitě. Nejvíc se asi bude líbit těm, kterým ještě zbylo něco z dětské hravosti. "Kousek řeči, kterou by měl slyšet každý chlapec, než dospěje v muže", ale neublíží nikomu. Jako velký zápor filmu vnímám prezentovanou posedlost zbraněmi a zabíjením - snadno je poznat, že jde o Americký film. Vysloužilí lvi se trochu podobají Velké rybě od Tima Burtona a myslím, že komu se líbil jeden z těchto filmů, oblíbí si i ten druhý. 8/10 ()

Galerie (149)

Zajímavosti (7)

  • Originálny koniec sa kvôli nie veľmi pozitívnej odozve u testovacieho publika do finálnej verzie filmu nedostal, a tak sa musel natočiť druhý koniec, ktorý nakoniec vidíme vo filme. Obe verzie sa dajú pozrieť na DVD. (jedenzdvoch)
  • Ve filmu "starou" lvici ve skutečnosti hraje pouze dvouroční Taureg. (D3VIL)
  • Steven Spielberg v souvislosti s filmem prohlásil, že Haley Joel Osment je jednou z nejnadějnějších postav Hollywoodu. (PATTXA)

Reklama

Reklama