Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Black Panther (2018) 

Lví král v rouchu Avengers? Proč ne? Ale chyběla tam fáze hledání sama sebe, nějaký posun postavy. Nakopal mi zadek bez byliny, tak já mu ho nakopu s bylinou - to je trochu málo. Prostě klaďas je moc klaďasovitý. Škoda, že Serkisovi dali tak malý prostor.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Všechno super, bohužel až na scénář. A ten je základem kvalitního filmu. Ne, že by tam nebylo spoustu vtipných a milých okamžiků (gagů), ale zápletka sama o sobě negradovala, nekonala se vlastně žádná velká krize a hrdinové nemuseli nic překonávat - prostě se z těch šlamastik vymatlali a to nestačí. Dokonce nedošlo ani k napravení nikoho ze špatných - ony i ty hříchy se tam moc neprojevily.

plakát

Catwoman (2004) 

Některé scény vizuálně ušly, ale scénář prvoplánová špatně uvěřitelná slabota. Bojové scény nadbytečné.

plakát

Diktátor (2012) 

Škoda toho místy fekálního humoru, naštěstí ho bylo méně než v předcházejících filmech.

plakát

Malý princ (2015) 

Natočené je to skvěle. To, že to není Malý Princ ale příběh trochu jiný, nevadilo. Jen to není film pro malé děti (což je ale typická cílovka animáků) - myslím, že rodiče malých dětí v sále trochu litovali. Dal bych více, kdyby film přiznal, že není pro děti a končil smutněji.

plakát

Predestination (2014) 

Konečně zase někdo natočil Heinleina. Škoda přidaného teroristy, ale bez něj by to bylo krátké (je to jen povídka, vlastně trochu hříčka), avšak silnější. Konečně zase sf, které se obejde bez kosmických lodí, automobilových honiček a spousty výbuchů.

plakát

Iracionální muž (2015) 

Variace na Dostojevského, která vlastně nepřináší nic nového. Herci a kamera vynikající, ale režisér a hlavně scénárista zklamání. Jako kdyby už neměl Woody Allen co říci.

plakát

Kameňák 4 (2013) odpad!

Je vidět, že vtipy už jsou trochu přebrané. Navíc leckterý není pořádně vypointovaný. A sbírce těchto trapných pokusů chybí nápad a režie. Zlatý Troška.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Asi nejsem tou pravou cílovou skupinou, ale vadil mi neustálý deus ex machina. A trochu ten film drhl, jak v dialozích, tak ve směrování. A jakoby se nemohl rozhodnout, jakým typem filmu vlastně bude. Kromě Allana byly všechny postavy trochu ploché.

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Je to na můj vkus hodně nalajnované. Jako by to byla jen cesta od prvního dílu ke třetímu, kde se konečně rozhodne. A takové nalajnování svazuje. Jinak ale vynikající zábava, snad jen by neškodilo více opičích charakterů - více vedlejších rolí - vzhledem k prostoru, který dostali.