Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (58)

plakát

Nepřítel před branami (2001) 

Film mne naprosto zklamal. Vše bylo neslané, nijak nezapůsobilo. Nedočkali jsme se žádného rozboru hlavní postavy, naopak u vedlejší postavy byla snaha o popis emocí až přehnaná. Předvídatelný vedlejší milostný příběh na konci narušil i příběh hlavní, kdy měl za následek změnu z elitního snipera na hlupáka, který vyleze z krytu a prochází se ve stoje po bojišti. Nepochopil jsem záměr scénáristy, který jako by potřeboval nutně odměnit čin toho pisálka tím, že bude nepřítel prozrazen. Já se však domnívám, že se prozradil sám právě začátečnickou chybou, která jeho postavě nepříslušela... Co mělo být rozvinuto, bylo podáno až popisně nudně, zatímco nepodstatné věci byly omýlány stále dokola. Například jsem zcela nepochopil až absurdně konkrétní sexuální scénu...

plakát

Muži v černém 3 (2012) 

Oproti prvnímu dílu rozhodně lepší (byť tvůrci tvrdí, že dvojka byla propadák), a oproti druhému možná lehce horší. Vtipu bylo méně, postavy viditelně zestárly, nejen vzhledově, ale i vystupováním. Vše je zbytečně vážnější. Věci, na které prokazatelně tvůrci sázeli, byly průhledné. Nejvíce asi zaujal Griffin, nejméně ta jízda na unicyklech, která určitě měla zaujmout nejvíce. Chyběla scéna z traileru, což mi vadilo, jelikož mě nalákali na něco, čeho se mi nedostalo. Pitbul zpívá skutečně otravně, nadruhou stranu Alicia Keys se k jedné ze závěrečných scén vyloženě hodila. Vizuální efekty perfektní, hlavní záporák nevýrazný a lehce otravný. Měl jsem z něj pocit, že bych měl mít pocit naprosté hrůzy, ale neměl jsem, výsledkem byla spíše odpudivost z jeho strany.

plakát

Prostřeno! (2010) (pořad) odpad!

Recenzi si dovolím napsat celou ironicky. Soutěž založená na rétoricky vynikajícím komentáři dvou nepřehrávajících a rozumně vystupujících herců. Obsazení je pravidelně na intelektuální výši, co se týká soutěžících. Sloveso "taktizuje" berou do úst jen zřídka, ovšem vždy si jsou plně vědomi toho, co znamená. Nehrají si na gastronomické znalce ani gurmány. Nemívají laciné a trapné průpovídky u večeří stylem "právě mě natáčí kamera, řeknu to nejméně hloupé, co mě napadne". Soutěž plná pravých emocí.

plakát

Trust (2010) 

Herecké výkony mne vskutku překvapily. Psychologické profily a rozbory postav byly též velice kvalitní. Film byl velice uvěřitelný.

plakát

Experti (2006) 

Mám rád, když jsem jediným, kdo hodnotí film opačně k valnému mínění. : ) Nicméně Experti jsou podle mě výborným filmem se špatnou zápletkou. Filmové zpracování bylo nadprůměrné, spousta střihů, rozdělených obrazovek, které se hodily a sedly scénám. Celý film je výborným odreagováním s mnoha vtipnými momenty. Vážnější scény byly nutností, která byla vcelku kvalitně odbyta a zábava mohla pokračovat dále.

plakát

Panic je nanic (2006) odpad!

Jediný vtipný moment byl, když hoši kradli kondomy v obchodě... Nechápu tosrovnání s Experty, ti jsou podle mě výborným filmem se špatnou zápletkou.

plakát

Ulovit miliardáře (2009) 

Jsem jediný, kdo tenhle film naprosto nepochopil? Korupce, ok, hlavní téma máme. Nicméně celek byl poskládaný z drobných střípků, které byly dohromady slepeny nepříliš pevným pojivem. Herecké obsazení nudné, herci do těchto rolí, oproti Gymplu, nesedly. Jiří Mádl hrál překvapivě dobře, on byl ostatně asi tím jediným, co je na filmu dobré. Když se zamyslím, tak mi v hlavě, bohužel, utkvěly pouze tři věci z tohohle snímku... Právě Jiří Mádl a dvě sexuální scény, kdy jedna byla na tento film zbytečně přehnaně podrobná.

plakát

Gympl (2007) 

Na tenhle film se dívám velice často, považuji ho za odreagování. Nejsem spokojen s tématikou, s graffiti nesouhlasím, kriminalita, marihuana a další motivy ve filmu jsou mi proti srsti, ale podání filmu je dost realistické. Všechno to působí spíše smutným dojmem, jakoby si všichni byli vědomi toho, jak to je, a že je to špatně, což mě osobně uklidňuje v mé averzi vůči tématice. Herecké obsazení bylo výborné, avšak ne všichni herci hráli tak, jak bych očekával. Ivana Chýlková, Milan Šteindler a některé "dětské" role.

plakát

Kouř (1990) 

Vybrané scény a písně jsou výborné, jako celek, tedy po stránce příběhu, je film spíše nudný. Herecké obsazení bylo výborné.

plakát

Blade Runner (1982) 

V dnešní době je to prostě k smrti nudné a neoriginální. Dříve to však mohlo být minimálně zajímavé, to připouštím. Nicméně tématika pochmurného města, ve kterém vyšetřuje samotářský detektiv, coby polohlasný vypravěč, tu byla už tolikrát, že už prostě nemůže nadchnout, ani zabavit. To nemohlo být zábavné snad ani při prvním použití ve filmu...